Кабачкова ікра з томатною пастою на зиму – це нескладна у виконанні заготовка, яка порадує своїм смаком і універсальністю. Такий продукт можна подавати як соус до м’ясних страв або просто їсти з хлібом. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну збірку з семи кращих рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Домашня кабачкова ікра з томатною пастою на зиму
Домашня кабачкова ікра з томатною пастою на зиму – це апетитний і яскравий за смаком продукт для вашого столу. Подавайте частування як доповнення до гарячих страв. Ваші близькі не зможуть встояти. Для нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
1.3 л.
- Кабачок 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 400 гр.
- Моркву 750 гр.
- Томатна паста 1.5 ст. л.
- Олія рослинна 150 мл
- Вода ½ склянки
- Сіль 1.5 ст. л. без гірки
- Цукор-пісок 3.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 35 мл
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
Процес приготування:
- Очищаємо основний інгредієнт для домашньої заготовки кабачкової ікри з томатною пастою на зиму.
- Нарізаємо очищені кабачки невеликими кубиками.
- Натираємо на тертці моркву і подрібнюємо цибулю.
- Овочі кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
- Зменшуємо вогонь і тушкуємо овочі близько 40 хвилин, періодично помішуючи вміст.
- Яким зручним способом стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.
- Томлені овочі відкидаємо на сито, щоб пішла зайва волога.
- Перебиваємо заготівлю заглибним блендером.
- Доповнюємо масу сіллю, цукром, перцем і томатною пастою.
- Перемішуємо і вливаємо сюди олію.
- Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні близько 30-35 хвилин. В кінці вливаємо оцет.
- Гаряче частування розливаємо по стерилізованим банкам.
- Якщо додаємо оцет, стерилізувати необов’язково. Але для кращого зберігання можна це зробити. Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо пів-літрові банки 30 хвилин. Після закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
- Домашня кабачкова ікра з томатною пастою на зиму готова. Можна відносити на зберігання в прохолодне місце.
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму порадує вас своїм яскравим смаком і апетитним виглядом. Намазуйте овочевий продукт на хліб або подавайте з гарячими стравами. Кабачкове частування відмінно поєднується з м’ясом або рибою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Часник – 100 гр.
- Паста томатна – 250 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму готується нескладно. В першу чергу підготувати всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Кабачки та цибулю очищаємо, прокручуємо через м’ясорубку. Масу відправляємо в каструлю і після тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
Крок 3. Доповнюємо заготівлю оцтом, рослинним маслом, цукром, сіллю, перцем і подрібненим часником. Перемішуємо.
Крок 4. Вливаємо майонез.
Крок 5. Слідом додаємо томатну пасту. Ще раз все перемішуємо і тушкуємо близько 30 хвилин, накривши кришкою.
Крок 6. Прибираємо заготовку з плити.
Крок 7. Розливаємо частування по стерильним банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму готова!
Ікра з кабачків з майонезом, томатною пастою і часником
Ікра з кабачків з майонезом, томатною пастою і часником порадує вас цікавим смаком і апетитним ароматом. Таке частування можна їсти з хлібом або подавати разом із гарячими стравами. Приготувати оригінальну ікру нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Часник – 1 головка.
- Паста томатна – 250 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі ікри з кабачків з майонезом, томатною пастою і часником.
Крок 2. Очищаємо кабачки ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 3. Ріжемо цибулю і перебиваємо його блендером разом з кабачками.
Крок 4. Перелити масу в каструлю і тушкуємо 30 хвилин на повільному вогні. Потім доповнюємо заготівлю томатною пастою, майонезом, сіллю і цукром. Знову перемішуємо і варимо ще 30 хвилин.
Крок 5. Викладаємо в овочеву масу подрібнений часник, лавровий лист і чорний мелений перець.
Крок 6. Знову варимо заготівлю 30 хвилин, в кінці вливаємо оцет і рослинне масло.
Крок 7. Ще раз перебиваємо вміст заглибним блендером. Кип’ятимо.
Крок 8. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Ікра з кабачків з майонезом, томатною пастою і часником готова. Забирайте на зберігання.
Кабачкова ікра на зиму з морквою, цибулею і томатною пастою
Кабачкова ікра на зиму з морквою, цибулею і томатною пастою – це оригінальне частування, яке урізноманітнює домашній стіл. Продукт можна подавати як соус або використовувати в приготуванні закусок. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 6 кг
- Вода – 0,8 л.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Паста томатна – 500 гр.
- Майонез – 500 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Часник – 20 зубчиків.
- Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Ось як заготовити кабачкову ікру на зиму з морквою, цибулею і томатною пастою. Очищаємо моркву і кабачки, ріжемо на невеликі шматочки. Заливаємо водою і проварюємо 10 хвилин.
Крок 2. Зливаємо воду з овочів, доповнюємо подрібненою цибулею і перебиваємо всі заглибним блендером.
Крок 3. Доповнюємо масу сіллю, цукром і рослинним маслом.
Крок 4. Перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Варимо 40 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю томатною пастою і майонезом. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 6. Викладаємо в масу подрібнений часник. Варимо ще 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет. Далі розливаємо частування по стерилізованим банкам, закатуємо.
Крок 7. Кабачкова ікра на зиму з морквою, цибулею і томатною пастою готова. Забирайте на зберігання.
Кабачкова ікра через м’ясорубку з томатною пастою
Кабачкова ікра через м’ясорубку з томатною пастою порадує вас насиченим смаком і яскравим зовнішнім виглядом. Таке частування можна просто їсти з хлібом або подавати разом із гарячими стравами. Приготувати оригінальну ікру нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- очищені Кабачки – 3 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,8 кг
- Часник – 0,5 головки.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Паста томатна – 250 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Приступаємо до заготівлі кабачкової ікри через м’ясорубку з томатною пастою. Моркву очищаємо і пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 2. Відправляємо моркву в сковороду з рослинним маслом. Смажимо до золотистого відтінку.
Крок 3. Доповнюємо морква півкільцями цибулі. Перемішуємо і смажимо овочі до повної готовності.
Крок 4. Очищені кабачки пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 5. Відправляємо кабачкову масу в каструлю і перемішуємо з морквою і цибулею.
Крок 6. Доповнюємо заготівлю сіллю, цукром, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім тушкуємо близько 1,5-2 годин, постійно помішуючи.
Крок 7. За 30 хвилин до кінця готування доповнюємо масу томатною пастою. Перемішуємо.
Крок 8. Очищаємо і подрібнюємо через землянку часник. Відправляємо його в масу за 15 хвилин до закінчення томління.
Крок 9. Разом з часником викладаємо лимонну кислоту.
Крок 10. Вимикаємо вогонь. Частування розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо охолонути.
Крок 11. Кабачкова ікра через м’ясорубку з томатною пастою готова. Забирайте заготовки на зберігання.
Кабачкова ікра блендером з томатною пастою
Кабачкова ікра блендером з томатною пастою порадує вас ніжною текстурою і цікавим смаком. Приготувати апетитну частування в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею. Готову ікру подавайте разом із гарячими стравами або просто намазуйте на хліб.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Перець болгарський – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Пере запашний горошок – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі кабачкової ікри блендером з томатною пастою подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Тушкуємо овочі на рослинному маслі до м’якості. Краще всього це зробити в мультиварці (20 хвилин в режимі для випічки).
Крок 2. Промиваємо кабачки ріжемо їх кубиками. Якщо овочі молоді, то шкірку можна не знімати.
Крок 3. Очищаємо від насіння болгарські перці, ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 4. До цибулі і моркви відправляємо кабачки і перець. Доповнюємо томатною пастою і готуємо в режимі «плов» 1 годину.
Крок 5. Перекладаємо заготовку в звичайну каструлю.
Крок 6. Доповнюємо масу сіллю, цукром, оцтом і перцем.
Крок 7. Подрібнюємо вміст за допомогою заглибного блендера.
Крок 8. Доводимо заготовку до кипіння і після варимо близько 10-20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 9. Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 10. Кабачкова ікра блендером з томатною пастою готова. Можна відносити на зберігання.
Кабачкова ікра з томатною пастою без оцту на зиму
Кабачкова ікра з томатною пастою без оцту на зиму порадує вас своїм яскравим смаком і апетитним виглядом. Їжте овочевий продукт з хлібом або подавайте з гарячими стравами. Кабачкове частування відмінно поєднується з м’ясом або рибою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Паста томатна – 4 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 100 мл
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік лимонний – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі для заготівлі кабачкової ікри з томатною пастою без оцту на зиму.
Крок 2. Кабачки ріжемо невеликими кубиками. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до появи легкого рум’янцю.
Крок 3. З допомогою шумівки перекладаємо кабачки в каструлю. Це потрібно, щоб дістати овочі з масла.
Крок 4. У цій же сковороді смажимо до рум’янцю півкільця цибулі.
Крок 5. Перекладаємо обсмажену цибулю до кабачків.
Крок 6. У сковороду викладаємо натерту на тертці моркву. Тушкуємо до м’якості.
Крок 7. Викладаємо моркву в загальну масу. Далі продукт перебиваємо блендером або прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 8. Каструлю з овочевою масою ставимо на плиту, прикриваємо кришкою. Варимо на повільному вогні 20 хвилин з моменту закипання.
Крок 9. Очищаємо часник і подрібнюємо його будь-яким зручним способом.
Крок 10. Доповнюємо овочеву масу сіллю, цукром і томатною пастою. Перемішуємо і варимо 5 хвилин.
Крок 11. Відправляємо сюди часник, спеції і лимонний сік.
Крок 12. Знову перемішуємо і даємо настоятися під кришкою 5 хвилин. Плита при цьому виключена.
Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 14. Закатуємо кришками і залишаємо до повного охолодження.
Крок 15. Кабачкова ікра з томатною пастою без оцту на зиму готова. Прибирайте на зберігання!