Кабачки на сковороді — це смачна овочева закуска, яка стане поживним перекусом в колі сім’ї. Універсальний кабачок – головний гість на кухні влітку і восени. Соковитий овоч підходить для приготування різноманітних страв для сніданків, обідів і вечерь. Легкий і при цьому поживний продукт багатий і своїми корисними властивостями. Беріть на замітку 10 швидких і смачних рецептів з покроковим описом процесу.
Кружечки кабачків в борошні, смажені на сковороді
Яскраві і смачні кабачки можна обсмажити в сковороді зі спеціями. Порадуйте рідних простим гарячим частуванням.
Інгредієнти на
2 порц.
- Кабачок ½ кг
- Борошно пшеничне 60 гр.
- Часник 2 зуб.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як швидко і смачно приготувати кабачки на сковороді? Овоч старанно промиваємо. Відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів.
- Далі овоч нарізаємо тонкими колами. Посипаємо їх сіллю і меленим перцем.
- Подрібнюємо зелень і зубчики часнику.
- Кабачки в спеціях обвалюємо в борошні.
- Далі продукт викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо його до яскравого рум’янцю з обох сторін.
- Рум’яні овочі викладаємо на тарілку, посипаємо їх зеленню і часником. Можна подавати до столу!
Як смачно посмажити кабачки в клярі на сковороді?
Смажені кабачки вийдуть хрусткими і золотистими з використанням кляру. Оцініть швидкий і простий домашній рецепт. Порадуйте близьких яскравим і неймовірно живильним частуванням.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Кабачок ретельно промиваємо.
2. Далі овоч нарізаємо кружечками або брусочками. Тонку шкірку можна не знімати.
3. Посипаємо продукт сіллю і старанно обвалюємо його в борошні.
4. Борошно з’єднуємо з яйцем, майонезом і меленим перцем. Ретельно вимішуємо.
5. В отриману суміш занурюємо кабачки в борошні.
6. Викладаємо продукт в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до золотавої скоринки.
7. Обсмажений овоч доповнюємо подрібненим часником. Його можна продавити через прес.
8. Ароматне частування готово. Подавайте до столу в гарячому вигляді.
Соковиті тушковані кабачки з овочами на сковороді
Яскраві тушковані овочі з кабачком стануть живильним гарніром або самостійним частуванням вашого домашнього столу. Здивуйте близьких соковитим і ароматним кулінарним рішенням.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і подрібнюємо цибулю.
2. Морква розбираємо невеликими кубиками.
3. Болгарський перець звільняємо від насіння і також подрібнюємо його.
4. Миємо і чистимо від шкірки кабачок. Ділимо його на невеликі кубики.
5. Всі овочі, крім кабачка, занурюємо в сковороду з рослинним маслом. Смажимо їх близько 5 хвилин.
6. Далі додаємо і кабачок. Тушкуємо ще стільки ж.
7. Доповнюємо вміст сіллю, перцем і томатною пастою. Розмішуємо.
8. Тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин і знімаємо з плити.
9. Розкладаємо яскраве і соковите частування по тарілках. Можна подавати до столу.
Швидкий і простий рецепт кабачків з сиром і часником на сковороді
Ароматні смажені кабачки можна приготувати з сиром і часником. Яскраве страва стане смачною закускою, яка різноманітить ваш домашній стіл. Оцініть просту кулінарну ідею.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 0,5 кг
- Сир твердий – 60 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Помідор – 3 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі ретельно промиваємо під водою.
2. Кабачки ріжемо тонкими кружечками. Знімаємо шкірку за бажанням.
3. Далі продукт обсипаємо сіллю і перцем.
4. Залишаємо кабачки на 10 хвилин, щоб вони випустили зайвий сік.
5. Далі утворену рідину слід прибрати паперовим рушником.
6. Відправляємо заготовку на розпечену сковороду. Додаємо рослинне масло.
7. Обсмажуємо продукт з обох сторін до готовності.
8. Далі обмазуємо кожен овоч майонезом. Сюди ж кладемо і помідори.
9. Додаємо подрібнений часник. Посипаємо блюдо тертим твердим сиром і готуємо на слабкому вогні до його розплавлення.
10. Викладаємо соковите блюдо з сиром і часником на порційні тарілки. Можна подавати до столу.
Покроковий рецепт приготування кабачків з яйцем на сковороді
Оригінальна кулінарна ідея для домашнього сніданку – кабачки, обсмажені з яйцями, в сковороді. Частування вийде неймовірно корисним, смачним і ароматним. Оцініть простий і швидкий рецепт.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Кабачок – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Подрібнену ріпчасту цибулю, смажимо до м’якого стану в рослинному маслі.
2. Викладаємо до цибулі і дрібні кубики заздалегідь промитого і очищеного кабачка.
3. В окремий посуд розбиваємо два курячих яйця.
4. Старанно збиваємо їх виделкою.
5. Заливаємо обсмажені кабачки яєчною масою.
6. Готуємо страву на слабкому вогні.
7. Додаємо до нього подрібнений часник і зелень, а також сіль з перцем.
8. Смачне і поживне блюдо з кабачків і яєць готово. Подавайте його до столу.
Дуже смачні і ароматні кабачки з помідорами і часником
Соковите овочеве частування для домашнього обіду – кабачки, приготовані в сковороді з помідорами і часником. Ароматний продукт стане яскравим гарніром або самостійним блюдом.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Помідор – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо кабачки. Надто грубу шкірку необхідно видалити. Підготовлений овоч ріжемо дрібними кубиками.
2. Подрібнену цибулю смажимо в олії до золотистого відтінку. Далі опускаємо на продукти і кабачки.
3. Частина помідорів ріжемо дрібними кубиками, а частина натираємо на тертці.
4. Подрібнюємо пучок свіжої зелені і зубчики часнику.
5. Повертаємося до тушкованим овочам. Доповнюємо їх сумішшю з тертих помідорів.
6. Опускаємо в масу шматочки помідорів, зелень і часник. Солимо і перчимо страву. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
7. Соковите овочеве блюдо з кабачками і помідорами готово. Діліть частування на порції і подавайте до столу.
Як просто і смачно посмажити кабачки з баклажанами?
Соковиті кабачки і баклажани можна разом обсмажити на сковороді. Поживне частування підходить в якості закуски. Також його можна подавати як яскравий гарнір для будь-яких м’ясних або рибних страв.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачки і баклажани. Нарізаємо їм великими шматками. Шкірку у молодих овочів знімати не обов’язково.
2. Викладаємо підготовлені шматки в сковороду з олією. Рясно посипаємо їх сіллю і перцем.
3. Тушкуємо продукти під кришкою близько 10 хвилин.
4. Далі кришку прибираємо і починаємо подрумянивать овочі.
5. Перевертаємо заготовку, щоб не допустить пригорання.
6. Вимикаємо вогонь після повної готовності.
7. Смажені кабачки і баклажани викладаємо на порційну тарілку.
8. Доповнюємо частування ароматною подрібненою зеленню і подаємо до столу!
Соковиті кабачки на сковороді з майонезом і часником
Поживна і яскрава закуска для вашого домашнього столу – обсмажені кабачки з майонезом і часником. Страва порадує своєю соковитістю, ароматом і привабливим зовнішнім виглядом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 120 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість майонезу і занурюємо його в глибоку миску.
2. Додаємо в майонез дрібно порізану зелень, подрібнений часник і спеції.
3. Вимішуємо ароматний соус.
4. Промиваємо кабачок і нарізаємо його тонкими шматочками.
5. Відправляємо овоч в розігріту з рослинною олією сковороду.
6. Посипаємо продукт сіллю і смажимо його до рум’янцю з обох сторін.
7. Викладаємо обсмажені кабачки на плоску тарілку тонким шаром.
8. Промазуємо заготівлю соусом з майонезу і часнику.
9. Знову розкладаємо кабачки.
10. Завершуємо шар майонезній сумішшю.
11. Посипаємо блюдо зеленню за смаком і подаємо до столу.
Ситні і дуже смачні кабачкові котлети з фаршем
Цікаве і просте у виконанні частування для домашнього столу – соковиті кабачки з м’ясним фаршем. Ситне блюдо підійде для сніданків, обідів або перекусів. Порадуйте близьких соковитим і яскравим продуктом.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Борошно – 80 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо заздалегідь промиті кабачки. Після чого овочі перепустками через тертку з дрібними або середніми зубами. Віджимаємо отриману масу від зайвої вологи.
2. З’єднуємо тертий овоч з м’ясним фаршем в потрібній кількості.
3. Вимішуємо вміст разом з сіллю, яйцями борошном.
4. З отриманого тіста ліпимо невеликі котлети. Опускаємо їх у розігріту з маслом сковороду. Смажимо з усіх боків до яскравого рум’янцю.
5. Соковите і рум’яне блюдо з кабачків і фаршу готово. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу гарячим.
Ніжні і м’які оладки з кабачків на сковороді
М’які і ароматні овочеві оладки можна приготувати з кабачка. Легке частування стане оригінальною і смачною ідеєю для сімейного сніданку. Спробуйте простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 шт.
- Борошно – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо кабачки, далі натираємо їх на дрібній тертці.
2. Овочеву масу віджимаємо від зайвої рідини, доповнюємо яйцем, борошном і сіллю. Ретельно вимішуємо.
3. Слідом опускаємо в масу подрібнені зубчики часнику і дрібно тертий твердий сир. Знову розмішуємо.
4. Отримане тісто відправляємо в сковороду з олією. Смажимо оладки до готовності з обох сторін.
5. Апетитні зелені оладки можна доповнити соусом за смаком і подавати до столу. Пробуйте!