Кабачки в ананасовому соку на зиму – 4 рецепта на 1 літр соку з покроковими фото

Кабачки в ананасовому соку на зиму — це дивовижна консервація, яку використовують при приготуванні десертів, випічки і навіть салатів. Такі “ананаси”, складно відрізнити від справжніх фруктів, ніхто не відчує підступу. Бюджетна заготівля дуже подобається дітям. Ця добірка допоможе переробити кабачки в апетитне частування. Спробувавши одного разу, ви забудете про консервовані ананаси з магазину.

Кабачки в ананасовому соку на зиму на 1 літр соку

Кабачки в ананасовому соку на зиму на 1 літр соку стане одним з улюблених домашніх ласощів. Заготівля відмінно підходить для прошарку бісквітних десертів. Приготувати солодкі кабачки зможе кожен. Лимонка надає характерну ананасам кислинку, ванілін маскує овоч по-своєму. Ніхто не здогадається, з чого приготовано частування!

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 2 кг (очищений)
  • Ананасовий сік 1 л
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
  • Ванілін 1 гр.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати кабачки в ананасовому соку на зиму першим ділом відбираємо молоді овочі, ретельно промиваємо і знімаємо тонку шкірку.
  2. З допомогою чарки видаляємо серцевиною, попередньо нарізавши кабачки кружечками, товщиною не більше 5 міліметрів.
  3. У товстостінну каструлю наливаємо ананасовий сік, кладемо лимонку, ванілін і цукровий пісок. Встановивши на плиті, варимо до повного розчинення кристалів і утворення бульбашок.
  4. Опускаємо кабачкові заготовки.
  5. Після закипання проварюємо 30 хвилин.
  6. Баночки ретельно промиваємо з содою, обполіскуємо і стерилізуємо підходящим способом. Гарячим ласощами наповнюємо баночки, доливаючи ароматний сироп. Щільно закорковуємо.
  7. Гарячі банки закутуємо в теплу ковдру. Залишаємо до повного охолодження. Заготовки зберігаємо в коморі. Використовуємо смачне частування по розсуду.
  8. Їмо із задоволенням. Приємного апетиту!

Кабачки в ананасовому соку з лимонною кислотою

Кабачки в ананасовому соку з лимонною кислотою – цікава заготовка, яка не відрізняється від оригіналу. Її використовують для приготування салатів з ананасами, для домашньої бісквітної випічки та інших закусок, де потрібні ананаси. Приготуйте закатку, і ви будете приємно здивовані!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,25 л.

Інгредієнти:

  • Цукіні – 1 кг
  • Ананасовий сік – 500 мл
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Лимонна кислота – 2/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши цукіні і обтерши насухо, чистимо шкірку овочечисткою. Очищені овочі нарізаємо кружечками.

Крок 2. Витягаємо центр, використовуючи вирубку.

Крок 3. Поєднавши сік з цукровим піском і лимонкою, варимо сироп.

Крок 4. У гарячий сироп кладемо кабачкові кільця. Закипятив, мінімізуємо нагрівання і проварюємо 15 хвилин. Не забуваємо зрідка помішувати. Важливо не переварити кабачки, щоб вони не втратили свою пружність і хрусткості.

Крок 5. Промиваємо баночки в содовому розчині, змив в проточній воді, прожарюємо в мікрохвильовці. Розкладаємо “ананаси” і заповнюємо ємності сиропом.

Крок 6. Закаточним ключем закорковуємо заготовки. Остуджуємо в перевернутому стані під ковдрою і прибираємо до інших запасів. Використовуємо за бажанням. Приємного апетиту!

кільцями Кабачки в ананасовому соку

кільцями Кабачки в ананасовому соку виглядає максимально апетитно і привабливо. За смаком закуску навряд чи хтось зможе відрізнити від натурального ананаса. «Помилкові» ананаси стануть для вас улюбленою закускою, запевняю! Діти їдять закатку просто так, не підозрюючи підступу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кабачки/цукіні – 2 шт.
  • Ананасовий сік – 350 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, починаємо кулинарить. Ретельно промиваємо молоденькі цукіні або кабачки.

Крок 2. В товстостінну каструлю кладемо ванільний і звичайний цукор.

Крок 3. Затока якісним ананасовим соком, розміщуємо на плиті і варимо сироп.

Крок 4. Очистивши кабачки від шкірки, нарізавши кружечками, виймаємо серцевину.

Крок 5. Вивантажуємо кабачки в киплячий сироп. Після закипання варимо не більше 7 хвилин.

Крок 6. В промиті стерильні ємності розкладаємо зварені кабачки і заливаємо киплячим сиропом.

Крок 7. Прикривши стерилізованими кришками, закатуємо з допомогою закаточной машинки. Остуджуємо в перевернутому положенні, накривши рушником.

Крок 8. Остиглі закрутки прибираємо на зберігання. Приємного апетиту!

кубиками Кабачки в соку ананаса

кубиками Кабачки в соку ананаса готуються дуже просто. Цю заготовку я найчастіше використовую для приготування салатів, до складу яких входять консервовані ананаси. Якщо порівнювати з магазинними ананасами, недосвідчена людина навряд чи зможе відрізнити. Смак максимально схожий з оригіналом і в рази дешевше.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 40

Інгредієнти:

  • очищені Кабачки – 8 кг
  • Ананасовий сік – 2 л
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонна кислота – 4 ч. л.
  • Ванільний цукор – 2 пакетика.
  • Куркума мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промиваємо й обсушуємо. Для заготівлі зазвичай використовують молоді плоди.

Крок 2. Економкою знімаємо тонкий шар шкірки.

Крок 3. При необхідності видаляємо серцевину і щільну м’якоть нарізаємо кубиками.

Крок 4. В жароміцний посуд наливаємо сік.

Крок 5. Засипаємо цукровий пісок.

Крок 6. Додаємо лимонку.

Крок 7. Присмачую ванільним цукром. Стежимо за кількістю, щоб не переборщити.

Крок 8. Для кольору кладемо куркуму. Гарненько перемішавши, розміщуємо на плиті.

Крок 9. Ретельно промивши банки, прожарюємо їх в духовій шафі.

Крок 10. Кришки кип’ятимо окремо.

Крок 11. Чекаємо, коли сироп сильно закипить.

Крок 12. У киплячий сироп кладуть підготовлені кубики кабачків.

Крок 13. Чекаємо повторного закипання і засікаємо 15 хвилин.

Крок 14. Важливо не переварити кабачки, якщо плоди старі, варто трохи збільшити час на приготування.

Крок 15. Через деякий час відключаємо нагрівання.

Крок 16. Киплячій заготівлею наповнюємо чисті сухі банки.

Крок 17. Накриваємо стерилізованими кришками і закатуємо закаточним ключем. За бажанням підписуємо закрутки, щоб не заплутатися.

Крок 18. Перевернувши догори дном і закутавши в ковдру, остуджуємо закрутки. Потім прибираємо в місце зберігання. Використовуємо для салатів або десертів за бажанням.

Крок 19. Це дуже смачно, обов’язково спробуйте. Приємного апетиту!