Кабачки як гриби на зиму – це дуже смачна і цікава заготівля, яка урізноманітнює як домашній, так і святковий стіл. Для приготування апетитного страви на тривале зберігання використовуйте нашу кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Мариновані кабачки як гриби на зиму
Мариновані кабачки як гриби на зиму виходять дуже соковитими, хрусткими і цікавими за смаком. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Інгредієнти на
1 л.
- Кабачок 750 гр.
- Масло рослинне ¼ склянки
- Оцет столовий 9% ¼ склянки
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Кріп за смаком
Процес приготування:
- Як смачно заготовити кабачки як гриби на зиму? Очистити кабачки від шкірки і насіння. Підготовлений овоч нарізаємо невеликими шматочками.
- Доповнюємо овочі цукром, сіллю і меленим перцем.
- Вливаємо оцет і рослинне масло.
- Викладаємо в заготовку подрібнений часник і кріп.
- Вимішуємо вміст і залишаємо на три години. Можна залишити маринуватися при кімнатній температурі.
- Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Ставимо їх у каструлю з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником, прикривши кришкою. Стерилізуємо близько 10-15 хвилин. Після цього дістаємо, закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо охолонути в ковдрі.
- Мариновані кабачки як гриби на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як гриби без стерилізації на зиму
Кабачки як гриби без стерилізації на зиму – це цікава заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1,5 кг
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Кріп сушений – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Оцет 9% – 125 мл
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо кабачки ріжемо їх акуратними кружечками. Якщо шкірка овоча тонка, то знімати її не потрібно.
Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банки. Укладаємо в них кріп, очищені зубчики часнику і порізаний перець чилі.
Крок 3. Ошпарюємо продукти в банку невеликою кількістю окропу. Після воду обережно зливаємо.
Крок 4. У каструлі кип’ятимо літр води. Додаємо сюди сіль, цукор, горошини перцю, лаврове листя. Кип’ятимо всі разом 5 хвилин і в кінці вливаємо оцет.
Крок 5. В маринад викладаємо половину кабачків. Доводимо до кипіння і варимо 7 хвилин.
Крок 6. Перекладаємо кабачки без маринаду в банки. В маринаді кип’ятимо овочі, що залишилися, перекладаємо в банку. Заливаємо все це маринадом. Закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Кабачки як гриби без стерилізації на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки з грибним кубиком на зиму
Кабачки з грибним кубиком на зиму – це апетитна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 години 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1,2 кг
- Кубик грибний – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 5 гр.
- Вода – 400 мл
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Оцет яблучний – 85 мл
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння.
Крок 2. Підготовлені овочі нарізаємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Подрібнюємо петрушку і очищені зубчики часнику.
Крок 4. Для маринаду кип’ятимо воду з грибним кубиком, цукром і сіллю. В кінці вливаємо оцет.
Крок 5. В гарячий маринад опускаємо кабачки, часник і зелень. Залишаємо на три години.
Крок 6. Потім частування розкладаємо по стерильним банкам. Переставляємо їх у каструлю, на дно якої устеляємо рушником. Вливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин. Дістаємо заготовки, закатуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Кабачки з грибним кубиком на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як гриби з часником на зиму
Кабачки як гриби з часником на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна подавати до м’ясних страв або просто їсти з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачок молодий – 1 кг
- Часник – 3 зубчики.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 9 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо кабачки під водою, нарізаємо їх невеликими акуратними кубиками.
Крок 2. Промиваємо і стерилізуємо банки. На дно викладаємо зубчики часнику, горошини перцю і лаврові листки.
Крок 3. Розкладаємо кубики кабачка по банкам.
Крок 4. Заливаємо вміст окропом. Тримаємо під кришкою 15 хвилин. Після воду зливаємо. Вливаємо новий окріп на 10 хвилин.
Крок 5. В цей час приготуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром до їх розчинення. В кінці вливаємо оцет.
Крок 6. Зливаємо воду з банок і вливаємо киплячий маринад. Закриваємо кришками, ставимо, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Кабачки як гриби з часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як гриби на зиму з морквою
Кабачки як гриби на зиму з морквою – це оригінальна і дуже смачна заготівля для вашого столу. Овочі вийде хрусткими і смачними. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 3 кг
- Морква велика – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Гвоздика – 8 шт.
- Лист лавровий – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очистити кабачки від шкірки і насіння.
Крок 2. Нарізаємо овоч невеликими акуратними кубиками.
Крок 3. Очищаємо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубчиків часнику. Промиваємо зелень і даємо їй обсохнути.
Крок 5. Зубчики часнику ріжемо тонкими пластинками.
Крок 6. Подрібнюємо петрушку і кріп.
Крок 7. Всі овочі і підготовлену зелень складаємо в глибоку миску.
Крок 8. Додаємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Перемішуємо вміст і залишаємо на три години маринуватися.
Крок 9. В стерилізовані банки розкладаємо гвоздику і лаврові листки.
Крок 10. Викладаємо овочеву масу в банки.
Крок 11. Далі наповнені банки стерилізуємо в каструлі з водою (на дно обов’язково кладемо рушник, щоб не пошкодити скло). Пів-літрові банки стерилізуємо 20 хвилин після закипання води, літрові – 30 хвилин. Далі заготовки закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Кабачки як гриби на зиму з морквою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки з гострим перцем на зиму
Кабачки з гострим перцем на зиму порадують вас своїм насиченим смаком і пікантністю. Таке частування можна подавати разом з гарячими гарнірами. Приготувати його на тривале зберігання зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 4 шт.
- Перець гострий – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Хрін – 20 гр.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Вода – 750 мл
- Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
- Цукор – 1 ст. л.
- Кріп – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кабачків, промиваємо їх і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Далі продукт нарізаємо кружальцями або полукружками.
Крок 3. Промиваємо гострі перці і нарізаємо їх невеликими шматочками.
Крок 4. В стерилізовану банку викладаємо кабачки і гострий перець.
Крок 5. Додаємо кріп і закриваємо овочі в банку пластинками болгарського перцю.
Крок 6. Заливаємо окропом і настоюйте під кришкою на 10 хвилин два рази. На другий раз воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром в кінці вливаємо оцет і заливаємо третій раз кабачки вже розсолом.
Крок 7. Кабачки з гострим перцем на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як грузді з кропом на зиму
Кабачки як грузді з кропом на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і цікавим смаком. Подавайте як самостійне холодну закуску з хлібом або разом з гарячими обідніми стравами.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очистити кабачки від насіння (при необхідності), після ріжемо їх акуратними кубиками й викладаємо в глибоку каструлю.
Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненим кропом і часником.
Крок 4. Виливаємо в масу рослинне масло і оцет. Додаємо вказану кількість солі та цукру.
Крок 5. Перемішуємо вміст і залишаємо на одну годину для виділення соку.
Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам і ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелимо рушник). Пів-літрові банки стерилізуємо 20 хвилин, літрові – 30 хвилин. Далі заготовки закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Кабачки як грузді з кропом на зиму готові. Надсилайте на зберігання в прохолодне місце!
Кабачки як гриби з петрушкою і часником на зиму
Кабачки як гриби з петрушкою і часником на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і ароматними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Суміш перців – 1 щіпка.
- Зерна гірчиці – за смаком.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість кабачків і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Знімаємо шкірку при необхідності, овочі ріжемо акуратними кубиками.
Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненою петрушкою. Попередньо промиваємо зелень і обсушуємо.
Крок 4. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю зернами гірчиці, спеціями, рослинним маслом і оцтом.
Крок 6. Додаємо сіль і цукор.
Крок 7. Ретельно перемішуємо і залишаємо на одну годину для виділення соку.
Крок 8. Розкладаємо заготовку по стерилізованим банкам.
Крок 9. Ставимо наповнені банки в каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо до кипіння і після стерилізуємо близько 30 хвилин. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 10. Кабачки як гриби з петрушкою і часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.