Запіканка з кабачків з сиром і помідорами
Запіканка з кабачків з сиром і помідорами являє собою неймовірно низькокалорійне частування. Це відмінний варіант для пізньої вечері, який не позначиться на фігурі. Щоб зробити більш ситний варіант, запіканку можна доповнити запеченою куркою або рибою.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Томати – 2-4 шт.
- Манка – 3-4 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Детально моєму овочі.
Крок 2. Обрізаємо кінці і натираємо теркою або кухонним комбайном. Трохи солимо і залишаємо на чверть години, щоб витягнути зайву вологу. Після цього віджимаємо овочі від рідини, щоб запіканка була щільніше.
Крок 3. Туди ж розбиваємо яйця, досолює, приправляємо перцем. Додаємо рубаний кріп і 50 грамів подрібненого сиру. Додаємо манку. Крупа розбухне, вбере зайву вологу і додасть повітряну текстуру. Розмішуємо до гладкості.
Крок 4. Вогнетривку ємність промазуємо вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями чи манкою, щоб потім легко дістати готовий виріб. Розподіляємо суміш і розрівнюємо лопаткою.
Крок 5. Розкладаємо помідори і посипаємо рештою сиру. Сир має добре плавиться. Поміщаємо форму на 25 хвилин в гарячу духовку і готуємо запіканку при 180°.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, одягнувши прихватки-рукавички, щоб не обпектися, обережно виймаємо форму.
Крок 7. Даємо постояти, щоб запіканка стала щільніше.
Крок 8. Подаємо запіканку в гарячому вигляді. Приємного апетиту!