Кабачки, запечені з сиром і помідорами і майонезом
Кабачки, запечені з сиром і помідорами і майонезом, стануть хорошим гарніром до птиці або риби. Процес приготування не обтяжить і не завдасть клопоту. Блюдо виходить соковитим і максимально апетитним. У літній час страва користується великою популярністю.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Кабачки – 350 гр.
 - Сіль – за смаком.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Часник – 1-2 зубчики.
 - Помідори – 200 гр.
 - Майонез – 80 гр.
 - Сир – 80 гр.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Зелень – для декору.
 
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Помідори і кабачки промиваємо.
Крок 2. Кабачки нарізаємо скибочками. Перерослі овочі з грубою шкіркою і серцевиною, очищаємо і выскабливаем насіння. Ширина нарізки не повинна перевищувати сантиметр.
Крок 3. Солимо і перчимо. При бажанні присмачую приправами. Добре підійдуть прованські або італійські трави.
Крок 4. Керамічну або скляну форму змащуємо олією і викладаємо наші плоди.
Крок 5. В піалу майонез і викладаємо туди ж подрібнюємо часник. Можна взяти гранульований. Замість покупного жирного майонезу можна приготувати домашній пісний – на аквафабе (рідини від консервованого горошку) або розсолі.
Крок 6. Добре змішавши продукти, промазуємо ними підставу.
Крок 7. Промиті помідори нарізаємо пятачками і укладаємо поверх кабачкової основи. Присипаємо спеціями.
Крок 8. Зверху натираємо сир і рівномірно розкладаємо шапочку. Найкраще підходить моцарелла.
Крок 9. Запечатуємо фольгою і ставимо запікатися. Готуємо овочі при 180° 35 хвилин.
Крок 10. Посипаємо листочками петрушки або іншими запашними травами.
Крок 11. Презентуємо частування в теплому стані. В остившем вигляді сирна скоринка застигає і не тягнеться. Але якщо підігріти, теж виходить апетитно. Приємного апетиту!












