Качка цілком з апельсинами та яблуками в духовці
На деко викладаються часточки яблук, апельсин, бебі моркву і чорнослив. Качка натирається маринадом і фарширується часником, яблуками, апельсином і чорносливом. Далі вона перекладається на деко до овочів з фруктами, все щільно закривається фольгою і запікається 2 години.
Час готування: 2 ч. 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Качка – 1.5-2 кг
- Яблука – 5 шт.
- Апельсини – 2 шт.
- Чорнослив – 1 склянка
- Моркву бебі – 250 гр.
- Капуста брюссельська – 400 гр.
- Вишня – 300 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вино червоне – 200 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 0.5 склянки
- Масло оливкове – 0.5 склянки
- Часник – 1 головка.
- Мед квітковий – 4 ст. л.
- Імбир мелений – 1/3 ч. ложки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо качку в холодній воді. Далі обсушуємо її на паперовому рушнику, обрізаємо гузку, крайні частини крил і робимо по одному надрізу з боків.
Крок 2. Далі готуємо овочі з фруктами. Один з апельсинів нарізаємо кружальцями, а другий – часточками. Яблука добре промиваємо, вирізаємо серцевину і також нарізаємо часточками. Морква з чорносливом промиваємо в холодній воді і обсушуємо на паперовому рушнику. Зубчики часнику очистити і придавлюємо плоскою стороною ножа.
Крок 3. Тепер готуємо маринад: у невеликій ємності змішуємо півсклянки оливкової олії з соєвим соусом. Потім додаємо туди 1.5 ст. л. цукру, щіпку солі, 4 зубчики часнику, мед і добре все перемішуємо. Підготовлену тушку качки натираємо всередині і зовні оливковою олією, сіллю і чорним меленим перцем. Всередину кладемо два зубчики часнику, часточки апельсина, яблука і чорнослив. Ноги птиці пов’язуємо гумкою. Деко змащуємо олією, викладаємо туди залишилися яблука, чорнослив, моркву і зверху кладемо качку.
Крок 4. Змащуємо птицю підготовленим маринадом за допомогою силіконової пензлики, потім щільно накриваємо все фольгою і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 1.5 години.
Крок 5. Через деякий час знімаємо фольгу, змащуємо качку маринадом і повертаємо в духовку на 40 хвилин. Протягом цього часу, періодично дістаємо птицю і змащуємо її маринадом, щоб утворилася рум’яна кірочка.
Крок 6. В цей час готуємо соус до птиці: червоне вино переливаємо в невелику каструлю або сотейник, відправляємо на середній вогонь і варимо три хвилини. Далі додаємо туди 2 ст. л. цукрового піску, мелений імбир і проварюємо ще 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, додаємо вишню, варимо 5 хвилин, після чого додаємо борошно і готуємо 1-2 хвилин до загустіння. Знімаємо сотейник з каструлі і остуджуємо соус до кімнатної температури. Окремо відварюємо брюссельську капусту. Подаємо готову качку з апельсинами та яблуками до столу з вишнево-імбирним соусом і гарніром. Приємного апетиту!