Червонокачанна капуста з буряком
Червонокачанна капуста з буряком – це незвичайний спосіб приготування даних овочів, які мають неймовірно гарним кольором і яскравим ароматом. Для готування нам також потрібно морква і цибуля, компоненти просочуються соком один одного лише за добу.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Капуста червонокачанна – ½ качана.
 - Цибулина – 1 шт.
 - Морквина – 1 шт.
 - Буряк – 1 шт.
 
Для маринаду (розрахунок на 5-6 кг овочів):
- Вода – 1,5 л
 - Цукор-пісок – 2 ст. л.
 - Оцет столовий 9% – 500 мл
 - Сіль – 1-2 ст. л
 
Процес приготування:
Крок 1. З качана знімаємо потемнілі або зіпсовані листочки, вилок шаткуємо нарізаємо соломкою або квадратами.
Крок 2. Видаляємо лушпиння з цибулі, ріжемо півкільцями.
Крок 3. Очищаємо моркву і подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 4. Довільно нарізаємо буряк або так само тремо на тертці.
Крок 5. Змішуємо всі підготовлені компоненти і розкладаємо по чистим і сухим банкам.
Крок 6. Для приготування маринаду кип’ятимо півтора літра води і розчиняємо сіль і цукор, вливаємо оцет. Отриманим розчином заливаємо вміст скляної банки, шийку прикривають марлею.
Крок 7. Наполягаємо закуску на робочому столі близько доби і потім приступаємо до трапези. Зберігаємо капусту в холодильнику. Приємного апетиту!












