Картопля з фаршем у духовці – це дуже ситне та смачне кулінарне рішення для домашнього столу. Таку апетитну страву можна подавати до обіду чи вечері. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку із десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Запіканка з картоплі з фаршем у духовці
Запіканка з картоплі з фаршем у духовці порадують вас яскравим, насиченим смаком та апетитним виглядом. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування цікавої домашньої страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля порей – 200 гр.
- Гарбуз – 100 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Сир – 70 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Бульйон – 120 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Паприка – 1 ч.л.
- Мускатний горіх – 1 ч.л.
- Чебрець – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати картоплю з фаршем у духовці? Подрібнюємо цибулю, гарбуз натираємо на тертці з великими зубчиками. Обсмажуємо продукти в сковороді на суміші вершкового та олії.
До овочів викладаємо м’ясний фарш, добре його перемішуємо і обсмажуємо близько 5-7 хвилин. Сюди відправляємо сухі спеції.
Далі в масу вливаємо бульйон, додаємо сметану, сіль та перець. Перемішуємо і гасимо ще 3 хвилини. Після заготівлі остудити і втручатися сюди одне яйце.
Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її і розрізаємо на кружечки. Половину картоплі викладаємо рівним шаром у форму для запікання.
На картопляний шар викладаємо половину фаршу рівним шаром.
Повторюємо шари та відправляємо наші частування в розігріту до 180° духовку на 1 годину. За 15 хвилин до готовності поверхню запіканки посипаємо тертим сиром.
Запіканка з картоплі з фаршем у духовці готова. Можна подавати до столу!
Картопля з фаршем та помідорами в духовці
Картопля з фаршем та помідорами в духовці – це чудовий варіант для вашого ситного обіду чи вечері. Така страва виходить неймовірно смачною, соковитою та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість м’ясного фаршу.
Крок 2. Перекладаємо фарш у сковороду з олією і ставимо на плиту.
Крок 3. Обсмажуємо фарш до зміни кольору, доповнюємо сіллю та спеціями.
Крок 4. У цей час картопля очищаємо, промиваємо та обробляємо на тонкі скибочки.
Крок 5. У глибокій мисці збовтуємо молоко з яйцем.
Крок 6. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо сюди картоплю рівним шаром. Посипаємо сіллю, спеціями та заливаємо сумішшю з молока та яйця.
Крок 7. На цей шар викладаємо підготовлений фарш.
Крок 8. Закриваємо фарш тертою морквою, півкільцями цибулі та подрібненим часником.
Крок 9. Закриваємо це все кружальцями помідорів, посипаємо спеціями.
Крок 10. Доповнюємо тертим сиром та закриваємо фольгою.
Крок 11. Відправляємо розігріту до 200 ° духовку на 40 хвилин. Далі прибираємо фольгу і запікаємо блюдо до утворення рум’яної скоринки.
Крок 12. Картопля з фаршем та помідорами в духовці готова. Частуйтесь!
Запіканка з картоплі з фаршем та кабачками у духовці
Запіканка з картоплі з фаршем та кабачками в духовці ідеально підійде для великого сімейного обіду чи вечері. Таке частування порадує яскравим смаком, апетитним ароматом та привабливим виглядом. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Кабачок – 800 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 30 грн.
- Кріп – 30 гр.
- Майонез – 200 грн.
- Вода – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці фарш вимішуємо із сіллю, спеціями та свіжою подрібненою зеленню.
Крок 2. Картоплю очищаємо, промиваємо під водою і ріжемо тонкими кружальцями. Викладаємо продукт у форму для запікання рівним шаром.
Крок 3. Вливаємо до картоплі 150 мл підсоленої гарячої води.
Крок 4. На картопляний шар викладаємо підготовлений фарш.
Крок 5. Далі йде шар із тонких скибочок кабачка.
Крок 6. Окремо перемішуємо подрібнений кріп, часник та майонез. Отриманою сумішшю обмазуємо поверхню запіканки.
Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 190 ° духовку на 45 хвилин.
Крок 8. Запіканка з картоплі з фаршем та кабачками у духовці готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!
Пиріг з картоплею та фаршем у духовці
Пиріг з картоплею та фаршем у духовці – це смачна, апетитна та поживна страва для всієї родини. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування соковитого пирога використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Для начинки:
- Борошно – 250 гр.
- Олія вершкове – 130 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Сметана – 2 ст.
- Сіль – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.
Крок 2. У глибоку миску просіюємо муку|борошно| і викладаємо сюди охолоджене вершкове масло|мастило|, попередньо порізане шматочками. Всипаємо сіль і добре розтираємо продукти до утворення крихти.
Крок 3. В отриману масу відправляємо яєчні жовтки та сметану.
Крок 4. Замішуємо однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5. Для начинки у глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш та кубики картоплі.
Крок 6. Доповнюємо продукти подрібненою цибулею, сіллю та спеціями.
Крок 7. Добре перемішуємо начинку між собою.
Крок 8. Готове тісто ділимо на дві частини та розкочуємо у тонкі кола. На одне коло рівним шаром кладемо начинку.
Крок 9. Закриваємо начинку другим колом та з’єднуємо по краях. По центру пирога обов’язково робимо отвори для виходу пари.
Крок 10. Відправляємо нашу заготовку в розігріту до 180 ° духовку на 1:00.
Крок 11. Пиріг з картоплею та фаршем у духовці готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!
Картопля з фаршем та сиром у духовці
Картопля з фаршем та сиром у духовці – це універсальний та швидкий варіант для вашого ситного обіду чи вечері. Така страва виходить дуже смачною, апетитною та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Бульйон – 1 ст.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картоплю в мундирі, потім остуджуємо її і очищаємо.
Крок 2. Ріжемо картоплю кружальцями і викладаємо їх в обмащену олією форму для запікання. Кладемо лише половину картоплі, другу частину залишаємо для іншого шару.
Крок 3. Очищену та промиту моркву натираємо на тертці.
Крок 4. Дрібно рубаємо ножем цибулю.
Крок 5. Вимірюємо необхідну кількість м’ясного фаршу.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і до м’якості обсмажуємо на ній цибулю з морквою.
Крок 7. До овочів викладаємо фарш і смажимо разом близько 5 хвилин. Вливаємо бульйон, всипаємо сіль та спеції.
Крок 8. На картопляний шар викладаємо м’ясну начинку і знову закриваємо це картоплею, що залишилася.
Крок 9. Посипаємо заготовку тертим сиром та відправляємо розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.
Крок 10. Картопля з фаршем та сиром у духовці готова. Подавайте до столу та спробуйте!
Картопля з фаршем та грибами в духовці
Картопля з фаршем та грибами в духовці – це дуже смачна і проста у виконанні страва, яка точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Таке частування можна подавати до обіду чи вечері. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гриби печериці – 450 гр.
- Сметана – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Орегано – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо під водою.
Крок 2. Добре промиваємо печериці, обробляємо на пластинки і відправляємо їх у розігріту з олією сковороду. Смажимо до випаровування вологи.
Крок 3. Далі гриби доповнюємо подрібненою цибулею і продовжуємо смажити всі разом до готовності.
Крок 4. Картоплю очищаємо, промиваємо та ріжемо тонкими кружальцями. З картоплі викладаємо перший тонкий шар у формі для запікання. Овоч посипаємо сіллю та спеціями.
Крок 5. Далі викладаємо рівний шар із м’ясного фаршу. Фарш попередньо вимішуємо із сіллю та перцем.
Крок 6. Далі кладемо рівний шар із грибів.
Крок 7. Закриваємо це все картоплею, що залишилася. Овочі знову посипаємо спеціями.
Крок 8. Обмазуємо заготовку сметаною та посипаємо орегано.
Крок 9. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на 1:00. Запікаємо під фольгою. За 10 хвилин до готовності її можна забрати.
Крок 10. Картопля з фаршем та грибами в духовці готова. Подавайте апетитне частування до столу!
Картоплю з фаршем шарами в духовці
Картопля з фаршем шарами в духовці – це цікавий і нескладний у виконанні варіант для ситного обіду або вечері. Така страва виходить неймовірно смачною, соковитою та ароматною. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 450 грн.
- Картопля – 1,5 кг.
- Сир твердий – 200 гр.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Помідори чері – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 20 гр.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- М’ята сушена – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, подрібнену цибулю, подрібнену зелень та спеції. Добре все перемішуємо.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і ріжемо тонкими кружальцями. Частину картоплі викладаємо у форму для запікання рівним шаром. Посипаємо сіллю і поливаємо оливковою олією.
Крок 3. На картоплю викладаємо шар з фаршу.
Крок 4. Третім шаром викладаємо картопля, що залишилася.
Крок 5. Відправляємо нашу заготівлю в розігріту до 230 ° духовку на 30 хвилин.
Крок 6. Через вказаний час посипаємо запіканку подрібненою зеленню.
Крок 7. Також доповнюємо тертим сиром та томатами чері.
Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на 15 хвилин.
Крок 9. Картопля з фаршем шарами в духовці готова. Можна куштувати!
Картопляна запіканка з фаршем, як у дитячому садку
Картопляна запіканка з фаршем, як у дитячому садку, порадує вас не лише своїм цікавим ніжним смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте апетитне частування, доповнивши свіжими овочами, салатами чи соліннями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 3 ст.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Картоплю очищаємо від шкірки та промиваємо під водою.
Крок 2. Далі картопля відварюємо до готовності і розминаємо в пюре разом із вершковим маслом та молоком.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній подрібнену цибулю пару хвилин. Далі до цибулі викладаємо фарш, перемішуємо та готуємо близько 15 хвилин. Солимо і посипаємо спеціями до смаку.
Крок 4. У форму для запікання рівним шаром викладаємо половину картопляного пюре.
Крок 5. Далі викладаємо шар із фаршу.
Крок 6. Закриваємо м’ясний шар картопляним пюре, що залишився. Обмазуємо його сметаною та посипаємо тертим сиром.
Крок 7. Відправляємо розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.
Крок 8. Картопляна запіканка з фаршем, як у дитячому садку готова. Подавайте до столу!
Дієтична запіканка з картоплі з фаршем
Дієтична запіканка з картоплі з фаршем – це нехитрий варіант для вашого ситного та при цьому низькокалорійного обіду чи вечері. Така страва виходить неймовірно смачною та апетитною. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 700 гр.
- Картопля – 2 кг.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо червону цибулю і дрібно рубаємо її ножем. Обсмажуємо в сковороді на олії до м’якості.
Крок 3. До цибулі відправляємо курячий фарш і продовжуємо смажити разом близько 7 хвилин до зміни кольору. Додаємо сіль та перець за смаком.
Крок 4. Відварюємо картоплю і з’єднуємо її з яйцем і сіллю. Розминаємо до стану пюре.
Крок 5. Шматок сиру натираємо на тертці.
Крок 6. У форму для запікання викладаємо половину картопляного пюре. Далі йде курячий шар і знову шар із картоплі. Посипаємо все це тертим сиром і відправляємо розігріту до 180° духовку на 20 хвилин.
Крок 7. Дієтична запіканка із картоплі з фаршем готова. Подавайте до столу, доповнивши петрушкою!
Пиріг із листкового тіста з фаршем та картоплею
Пиріг із листкового тіста з фаршем та картоплею порадує вас яскравим, насиченим смаком та апетитним виглядом. Можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для нескладного приготування пирога використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 150 гр.
- Тісто листкове – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гарбуз – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її і ріжемо дрібним кубиком. Овочі викладаємо в глибоку миску.
Крок 2. Доповнюємо картопля тертим на тертці гарбузом.
Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю та викладаємо фарш. Посипаємо все це сіллю та спеціями, добре перемішуємо.
Крок 4. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто і трохи розкочуємо його на робочій поверхні.
Крок 5. На половину тесту викладаємо підготовлену начинку.
Крок 6. Начинку закриваємо другою частиною тесту та з’єднуємо по краях. У центрі обов’язково робимо отвір для виходу пари. Обмазуємо заготовку збитим яйцем.
Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
Крок 8. Пиріг із листкового тіста з фаршем та картоплею готовий. Скоріше спробуйте!