Картопляні кульки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий рецепт картопляних кульок в клярі

Витративши трохи більше хвилин на підготовку, ви можете приготувати з картопляного пюре дивовижний і апетитний гарнір до будь-якої страви – кульки у фритюрі. Кляр, як рідке тісто, повністю покриє кульки і зробить їх м’якими всередині, а зовні – з хрусткою скоринкою. Такі кульки особливо смачні в гарячому вигляді і красиво виглядають. Доповнимо кульки твердим сиром і обсмажимо на сковорідці.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Картопля – 600 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Борошно цільнозернові – 80 гр.
  • Сметана – 80 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистіть, промийте і зваріть до готовності у воді з додаванням солі. Потім відвар злийте і розімніть картоплю в будь-який спосіб до стану пюре.

Крок 2. До цієї картопляної маси додайте подрібнений на крупній тертці шматочок твердого сиру і все добре перемішайте.Крок 3. Далі приготуйте кляр для кульок. В окремий посуд розбийте два курячих яйця. Покладіть до них сметану і по своєму смаку насипте сіль з чорним перцем. Виделкою або вінчиком ці інгредієнти збийте до однорідного стану.

Крок 4. Потім в цю масу насипте цільнозернове борошно і замісіть тісто, щоб не було грудочок борошна.

Крок 5. З картопляного пюре мокрими руками сформуйте невеликі кульки і умочіть їх у приготовлений кляр, щоб він покрив кульки повністю.

Крок 6. У сковорідці розігрійте рослинне масло. Кульки у фритюрі укладіть на гарячу сковорідку і обсмажте з усіх боків до золотистого кольору. Обсмажуються кульки швидко, адже картопля вже готовий.Крок 7. Приготовані кульки перекладіть на порційні тарілки і відразу гарячими подайте до столу. Приємного апетиту!