Простий рецепт картопляних кульок в клярі
Витративши трохи більше хвилин на підготовку, ви можете приготувати з картопляного пюре дивовижний і апетитний гарнір до будь-якої страви – кульки у фритюрі. Кляр, як рідке тісто, повністю покриє кульки і зробить їх м’якими всередині, а зовні – з хрусткою скоринкою. Такі кульки особливо смачні в гарячому вигляді і красиво виглядають. Доповнимо кульки твердим сиром і обсмажимо на сковорідці.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Картопля – 600 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Борошно цільнозернові – 80 гр.
- Сметана – 80 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, промийте і зваріть до готовності у воді з додаванням солі. Потім відвар злийте і розімніть картоплю в будь-який спосіб до стану пюре.
Крок 2. До цієї картопляної маси додайте подрібнений на крупній тертці шматочок твердого сиру і все добре перемішайте.Крок 3. Далі приготуйте кляр для кульок. В окремий посуд розбийте два курячих яйця. Покладіть до них сметану і по своєму смаку насипте сіль з чорним перцем. Виделкою або вінчиком ці інгредієнти збийте до однорідного стану.
Крок 4. Потім в цю масу насипте цільнозернове борошно і замісіть тісто, щоб не було грудочок борошна.
Крок 5. З картопляного пюре мокрими руками сформуйте невеликі кульки і умочіть їх у приготовлений кляр, щоб він покрив кульки повністю.
Крок 6. У сковорідці розігрійте рослинне масло. Кульки у фритюрі укладіть на гарячу сковорідку і обсмажте з усіх боків до золотистого кольору. Обсмажуються кульки швидко, адже картопля вже готовий.Крок 7. Приготовані кульки перекладіть на порційні тарілки і відразу гарячими подайте до столу. Приємного апетиту!