Кетчуп з помідорів на зиму

Кетчуп з помідорів на зиму в домашніх умовах — це прекрасний спосіб заготовити томати. Яскраве частування доповнить багато гарячі страви, також з нього можна готувати інші соуси за смаком. Оцініть 10 різних рецептів, придатних для тривалого зберігання. У добірці кожен знайде ідею під свій смак.

Як зробити кетчуп з помідорів на зиму «Пальчики оближеш»?

Смачний домашній соус «Пальчики оближеш» легко приготувати з стиглих помідорів. Частування в банку підходить для довгого зберігання. Подавайте апетитний соус до столу в будь-який час року.

Інгредієнти на
1,5 л.

  • Помідори 1 кг
  • Яблука 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Гвоздика 6 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити кетчуп з помідорів в домашніх умовах на зиму «Пальчики оближеш»? Старанно промиваємо помідори, перці і яблука. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
  2. Пропускаємо кожен інгредієнт через м’ясорубку. Занурюємо отриману масу в каструлю і доводимо її до кипіння.
  3. Підготуємо необхідну кількість інших продуктів. Відправляємо спеції, цукор і сіль в каструлю і варимо масу на слабкому вогні близько 30 хвилин.
  4. Далі вливаємо оцет і подрібнюємо вміст за допомогою блендера.
  5. Розливаємо гарячий продукт в стерилізовані банки. Закочує їх, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
  6. Неймовірно смачний домашній кетчуп готовий!

Домашній кетчуп з помідорів і яблук на зиму

Соковитий і неймовірно смачний кетчуп в домашніх умовах можна приготувати з помідорів і яблук. В міру пікантне частування стане яскравим доповненням до інших страв. Рецепт підходить для зимових заготовок.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг
  • Яблуко – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Перець червоний мелений – 10 гр.
  • Кориця – 20 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Обираем для приготування стиглі та соковиті помідори. Нарізаємо на невеликі часточки.

Крок 2. Також обробляємо і яблука. Важливо акуратно прибрати серцевину і кісточки. Шкірку можна залишити.

Крок 3. Очищаємо цибулю і також поділяємо його на частини.

Крок 4. Викладаємо продукти в загальну каструлю. Тримаємо її на слабкому вогні близько 2 годин. Регулярно помішуємо вміст.

Крок 5. За цей час інгредієнти пустять сік і маса буде нагадувати кашу.

Крок 6. Подрібнюємо томлений на вогні продукт будь-яким зручним способом. Можна використовувати блендер, соковижималку або дрібне сито.

Крок 7. Додаємо в суміш цукор, сіль, корицю, червоний перець і оцет. Розмішуємо продукт, доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин.

Крок 8. Розливаємо гарячу масу по стерилізованим банкам. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.

Крок 9. Яскравий домашній кетчуп з помідорів і яблук готовий!

Дуже смачний кетчуп з помідорів і перцю на зиму

Апетитний і натуральний кетчуп з помідорів і перцю підходить для тривалого зберігання. Яскравий соус можна подавати до столу з м’ясними стравами або використовувати його для приготування пасти і інших страв.

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 4,2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Перець болгарський червоний – 1 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гірчиця суха – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо помідори і болгарський перець. У перших видаляємо плодоніжки, в інших ще й серцевину з насінням. Нарізаємо продукти будь-яким зручним способом.

Крок 2. Формуємо мішечок для спецій. В марлю кладемо горошини перцю, гвоздику і лаврові листки. Зав’язуємо матеріал з вмістом.

Крок 3. Помідори та солодкий перець розрізаємо на чотири частини, кладемо в каструлю разом з мішечком, цукром, сіллю, гірчицею, червоним меленим перцем і рослинним маслом. Розмішуємо масу, варимо її 2,5 години і регулярно розмішуємо. За 20 хвилин до готовності прибираємо мішечок.

Крок 4.Зварену масу пропускаємо через металеве сито в каструлю. Що залишився макуха нам не потрібен.Використовуємо тільки рідина. Доводимо її до кипіння і варимо 5 хвилин.

Крок 5. Готову гарячу масу можна розливати по підготовленим банкам. Закриваємо їх кришками і даємо їй охолонути при кімнатній температурі.

Крок 6. Ароматний кетчуп з помідорів і перцю готовий.

Домашній кетчуп з помідорів і цибулі в банках

Ароматний смачний кетчуп в домашніх умовах можна приготувати з помідорів і ріпчастої цибулі. Апетитне частування підходить для довгого зберігання. Доповнюйте їм будь-які страви цілий рік.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 1,8 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Суміш трав – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо стиглі м’ясисті помідори, розрізаємо їх на великі шматочки і перекручуємо через м’ясорубку. Також можна використовувати блендер.

Крок 2. Очищаємо цибулю від лушпиння, розрізаємо його і також відправляємо в м’ясорубку. Прокручуємо.

Крок 3. Кип’ятимо отриману масу в каструлю і варимо на повільному вогні півтори години.

Крок 4. Гарячий продукт старанно розтираємо через дрібне металеве сито. Залишилася суміш з шкірки і насіння можна викинути. Використовуємо тільки рідкуватий продукт.

Крок 5. Далі в розтерту масу відправляємо крохмаль, цукор, сіль і спеції. Розмішуємо вміст і знову кип’ятимо його протягом 5-10 хвилин.

Крок 6. В стерилізовані банки виливаємо пікантний домашній кетчуп. Закочує їх, остуджуємо і ставимо на зберігання.

Кетчуп з помідорів через м’ясорубку в домашніх умовах

Яскравий і приємний на смак кетчуп з помідорів можна приготувати за допомогою м’ясорубки. Частування відрізняється натуральним складом і універсальністю застосування. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1,8 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 6% – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо для приготування кетчупу тільки стиглі і м’які помідори. Гарненько промиваємо їх під водою і обов’язково видаляємо плодоніжки.

Крок 2. Далем невеликі хрестоподібні надрізи на кожному продукті. Підходяще для цього місце – біля колишньої плодоніжки.

Крок 3. Викладаємо овочі в каструлю з киплячою водою. Сюди ж додаємо зубчики часнику для аромату. Тримаємо на вогні рівно 2 хвилини.

Крок 4. Далі перекладаємо ошпарені помідори в холодну воду. Акуратно знімаємо лопнувшую шкірку.

Крок 5. Далі підготовлений інгредієнт пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 6. Занурюємо овочеве пюре в каструлю і тримаємо його на слабкому вогні близько 40 хвилин. В кінці готування додаємо сіль і оцет.

Крок 7. Розливаємо готовий кетчуп по стерилізованим банкам, які закриваємо кришками. Охолоджуйте і ставте на зберігання.

Густий кетчуп з помідорів і крохмалю

Щоб домашній кетчуп з помідорів вийшов максимально густим, використовуйте під час готування картопляний крохмаль. Просте у виконанні частування підходить для тривалого зберігання. Оцініть рецепт натурального продукту.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Крохмаль картопляний – 80 гр.
  • томатний Сік – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стиглі м’ясисті помідори гарненько промиваємо під водою і розрізаємо на невеликі шматочки.

Крок 2. Далі подрібнюємо продукт будь-яким зручним способом. Можна використовувати блендер.

Крок 3. Розтираємо отриману масу за допомогою сита. Це потрібно для того, щоб відокремити від м’якоті насіння і шкірку.

Крок 4. Перець чилі дрібно нарізаємо ножем. Працює з ним обережно, щоб не обпалити очі.

Крок 5. Суміш з помідорів кладемо в каструлю разом з перцем. Сюди ж відправляємо подрібнені зубчики часнику.

Крок 6. Доводимо масу до кипіння, а після додаємо в неї сіль, цукор і мелений перець. Варимо на слабкому вогні 15 хвилин.

Крок 7. В окремому посуді розмішуємо крохмаль в томатному соку до зникнення грудочок.

Крок 8. Крохмальну суміш вливаємо в каструлю. Варимо вміст ще 15 хвилин і в кінці додаємо оцет.

Крок 9. Гарячий кетчуп переливаємо в банку і закриваємо її кришкою. Готово!

Простий і смачний рецепт кетчупу з помідорів і слив на зиму

Цікавий на смак кетчуп виходить з помідорів і слив. Таке частування легко заготовити на зиму в скляних банках. Порадуйте домашніх яскравим і натуральним продуктом.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Зливу – 0,5 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет яблучний 6% – 60 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування кетчупу. Промиваємо їх під водою.

Крок 2. Соковиті і стиглі помідори розрізаємо на невеликі шматки, які відразу ж занурюємо в каструлю.

Крок 3. Розрізаємо сливи і акуратно витягуємо з них кісточки. Кладемо плоди до помідорів.

Крок 4. Слідом додаємо дрібно порізану цибулю, подрібнений часник і перець чилі.

Крок 5. Варимо продукти на слабкому вогні півтори години. Важливо регулярно помішувати вміст.

Крок 6. Готову масу подрібнюємо блендером, доповнюємо цукром, сіллю і меленим перцем.

Крок 7. Розмішуємо заготівлю і після перетираємо через дрібне сито.

Крок 8. Додаємо сюди ж оцет. Знову доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Крок 9. Гарячий кетчуп розливаємо по підготовленим скляним банкам. Готово!

Як заготовити гострий кетчуп в домашніх умовах?

Пікантний кетчуп найпростіше приготувати з стиглих томатів. Насичене за смаком частування порадує також яскравим виглядом і ароматом. Доповнюйте їм м’ясні та інші страви за смаком.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 0,5 кг
  • Перець болгарський червоний – 0,5 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його на невеликі шматочки.

Крок 2. Спілі й соковиті помідори ретельно промиваємо під водою, а після поділяємо на часточки.

Крок 3. Стручок гострого чилі подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 4. З болгарського перцю виймаємо серцевину з насінням. Сам продукт ріжемо тонкими смужками.

Крок 5. Подрібнюємо очищені від лушпиння зубчики часнику.

Крок 6. Всі підготовлені овочі подрібнюємо в блендері.

Крок 7. Повинно вийде однорідна кашка.

Крок 8. Отриману суміш доводимо до кипіння в каструлі і доповнюємо її сіллю, цукром, паприкою і оливковою олією. Варимо 10 хвилин і вливаємо оцет.

Крок 9. Гострий домашній кетчуп готовий. Вливайте його в підходящу за обсягом скляну банку. Можна ставити на зберігання в прохолодне місце.

Покроковий рецепт приготування солодкого кетчуп на зиму

Ті, хто не люблять гостре, обов’язково оцінять рецепт солодкого домашнього кетчупу. Натуральний продукт готується із стиглих помідорів і підходить для тривалого зберігання у погребі та інших прохолодних місцях.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2,5 кг
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Кориця – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо стиглі та соковиті червоні помідори. Старанно промиваємо їх і розрізаємо на кілька шматочків.

Крок 2. Далі овочі прокручуємо в м’ясорубці або подрібнюємо блендером до утворення однорідної суміші.

Крок 3. Перелити приготовану масу в каструлю. Кип’ятимо і після варимо на слабкому вогні близько 2 годин. Періодично помішуємо, щоб продукт не підгорав.

Крок 4. За 30 хвилин до готовності додаємо сіль, цукор, корицю та інші спеції. Помішуємо заготовку до розчинення сухих інгредієнтів. В кінці готування вливаємо трохи оцту. Знову розмішуємо і знімаємо з плити.

Крок 5. Розливаємо солодкий кетчуп по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і даємо їм повністю охолонути. Домашнє частування можна зберігати в прохолодному місці.

Домашній кетчуп з помідорів без оцту на зиму

Приготувати натуральний домашній кетчуп можна без використання оцту. Оцініть простий рецепт яскравого частування їх стиглих помідорів. Продукт використовується в доповненні з іншими стравами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1,4 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Часник – 100 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для домашнього кетчупу вибираємо стиглі і м’ясисті помідори. Старанно промиваємо плоди під водою.

Крок 2. Очищаємо цибулю і зубчики часнику. З болгарського перцю видаляємо плодоніжки і серцевину з насінням.

Крок 3. Всі підготовлені овочі ріжемо на невеликі шматки, крім часнику. Їх можна залишити в такому вигляді.

Крок 4. Відправляємо інгредієнти в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо ще 30 хвилин.

Крок 5. Відміряємо потрібну кількість сухих спецій. Викладаємо їх у загальну масу.

Крок 7. Томатну суміш знову кип’ятимо, потім подрібнюємо блендером і розмішуємо з рослинним маслом.

Крок 8. Розливаємо гарячий продукт за заздалегідь ошпаренной скляній тарі. Остуджуємо кетчуп і ставимо його на зберігання в прохолодне місце.