Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Французький десерт клафуті з чорносливом

Чудовий французький десерт – клафуті легко можна приготувати в домашніх умовах. Не біда якщо немає під рукою свіжих ягід або фруктів. Можна використовувати для начинки чорнослив або інші сухофрукти.

Час готування: 90

Час приготування: 40 хв

Порцій – 8

Склад:

  • Пудра цукрова – 75 гр.
  • Чорнослив без кісточок – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко 3,2 % – 230 мл
  • Коньяк – 30 мл
  • Вершків 33-35 % – 230 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Борошно – 75 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Чорнослив промийте і замочіть в коньяку на кілька хвилин.

Крок 2. Яйця збийте з цукровою пудрою за допомогою міксера, маса повинна збільшитися в два рази.

Крок 3. Окремо збийте міксером вершки.

Крок 4. До яєчної маси додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте. Потім введіть вершки і перемішайте інгредієнти повільними круговими рухами.

Крок 5. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом. Чорнослив відіжміть від надлишків алкоголю і викладіть у форму.

Крок 6. Зверху влийте тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 45-50 хвилин. Час запікання залежить від потужності Вашої духовки.

Крок 7. Готовий клафуті вийміть з духовки, трохи остудіть його.

Крок 8. Потім наріжте пиріг порціями і подавайте до чаю в теплому вигляді.