Французький десерт клафуті з чорносливом
Чудовий французький десерт – клафуті легко можна приготувати в домашніх умовах. Не біда якщо немає під рукою свіжих ягід або фруктів. Можна використовувати для начинки чорнослив або інші сухофрукти.
Час готування: 90
Час приготування: 40 хв
Порцій – 8
Склад:
- Пудра цукрова – 75 гр.
- Чорнослив без кісточок – 400 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко 3,2 % – 230 мл
- Коньяк – 30 мл
- Вершків 33-35 % – 230 мл
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно – 75 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Чорнослив промийте і замочіть в коньяку на кілька хвилин.
Крок 2. Яйця збийте з цукровою пудрою за допомогою міксера, маса повинна збільшитися в два рази.
Крок 3. Окремо збийте міксером вершки.
Крок 4. До яєчної маси додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте. Потім введіть вершки і перемішайте інгредієнти повільними круговими рухами.
Крок 5. Форму для випічки застелити пергаментом і змастіть вершковим маслом. Чорнослив відіжміть від надлишків алкоголю і викладіть у форму.
Крок 6. Зверху влийте тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 45-50 хвилин. Час запікання залежить від потужності Вашої духовки.
Крок 7. Готовий клафуті вийміть з духовки, трохи остудіть його.
Крок 8. Потім наріжте пиріг порціями і подавайте до чаю в теплому вигляді.