Класична шурпа з свинини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Класична шурпа з свинини – апетитне і ситне блюдо, яке відмінно різноманітить ваше обіднє меню. Приготувати частування за традиційним рецептом зовсім не складно. Для цього скористайтеся перевіреними кулінарними ідеями з покроковим описом процесу. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.

Шурпа з свинини в казані на вогнищі — класичний рецепт

Шурпа, приготована в казані на вогнищі, виходить більш ароматною і наваристою. Додавання свинини зробить блюдо ще більш насиченим і ситним. Відмінний варіант для великого обіду на свіжому повітрі.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Свинина 1 кг
  • Картопля 6 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для свинини за смаком
  • Зелень 1 пучок
  • Вода 500 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати шурпу з свинини за класичним рецептом? М’ясо можна брати будь-який: філе або на кісточці. Занурюємо продукт в казан, солимо, додаємо спеції воду і встановлюємо на вогнище.
  2. Чистимо моркву і ріжемо її брусочками. Ріпчасту цибулю – тонкими півкільцями. Відправляємо овочі до свинині.
  3. Дрібними кубиками нарізаємо баклажани і також кладемо в казан. Очищати овоч від шкірки не потрібно.
  4. Далі очищаємо зубчики часнику, нарізаємо помідори і болгарський перець. Додаємо в блюдо.
  5. Викладаємо в блюдо і картоплю, попередньо очищений і нарізаний часточками.
  6. На останньому етапі викладаємо подрібнену зелень. Регулюємо додавання солі і спецій. Варимо страва до м’якості всіх інгредієнтів.
  7. Через 1,5-2 години шурпа з свинини на багатті буде повністю готова. Можна подавати до столу!