Класична шурпа з свинини – апетитне і ситне блюдо, яке відмінно різноманітить ваше обіднє меню. Приготувати частування за традиційним рецептом зовсім не складно. Для цього скористайтеся перевіреними кулінарними ідеями з покроковим описом процесу. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.
Шурпа з свинини в казані на вогнищі — класичний рецепт
Шурпа, приготована в казані на вогнищі, виходить більш ароматною і наваристою. Додавання свинини зробить блюдо ще більш насиченим і ситним. Відмінний варіант для великого обіду на свіжому повітрі.
Інгредієнти на
12 порц.
- Свинина 1 кг
- Картопля 6 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідор 4 шт.
- Часник 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Спеції для свинини за смаком
- Зелень 1 пучок
- Вода 500 мл
Процес приготування:
- Як приготувати шурпу з свинини за класичним рецептом? М’ясо можна брати будь-який: філе або на кісточці. Занурюємо продукт в казан, солимо, додаємо спеції воду і встановлюємо на вогнище.
- Чистимо моркву і ріжемо її брусочками. Ріпчасту цибулю – тонкими півкільцями. Відправляємо овочі до свинині.
- Дрібними кубиками нарізаємо баклажани і також кладемо в казан. Очищати овоч від шкірки не потрібно.
- Далі очищаємо зубчики часнику, нарізаємо помідори і болгарський перець. Додаємо в блюдо.
- Викладаємо в блюдо і картоплю, попередньо очищений і нарізаний часточками.
- На останньому етапі викладаємо подрібнену зелень. Регулюємо додавання солі і спецій. Варимо страва до м’якості всіх інгредієнтів.
- Через 1,5-2 години шурпа з свинини на багатті буде повністю готова. Можна подавати до столу!
