Класичний чізкейк в домашніх умовах — це сирний або сирний десерт, приготований на основі печива. Чи пробували ви приготувати класичний чізкейк самостійно? Американський сирний пиріг може бути різної консистенції, і приготована різними способами, але незмінно одне, при якому він — повітряний, легкий і таїть у роті. Запечений чізкейк в духовці і без випічки, з сиром або сиром, з ягодами, фруктами і желе. Адже це так просто — вибирайте будь-який рецепт з фото і готуйте вдома з задоволенням.
Класичний рецепт чізкейку з випічкою в духовці
Структура цього чізкейку шовковиста і ближче до суфле, він ніжний і відмінно поєднується з кисло-солодкими фруктами, якими можна прикрасити десерт.
Час готування:2,5 години+8 годин у холоді
Порцій: 6-8
Інгредієнти на
6 порц.
- Печиво пісочне 200 гр.
- Масло вершкове 110 гр.
- Сир Маскарпоне 500 гр.
- Вершки 150 гр. (33% жирності)
- Цукрова пудра 140 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Ваніль 1 шт.
- Лимон ½ шт.
- Для вершкового крему і прикраси:
- Сирний вершковий сир 250 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Полуниця 150 гр.
Процес приготування:
- Щоб класичний чізкейк в домашніх умовах приготуйте всі необхідні продукти. Дно рознімної форми для випічки діаметром 18 див прокладете папером для випічки.
- Покладіть в чашу блендера поламане на шматки печиво.
- Подрібніть печиво в крихту і перекладіть в чисту і суху миску.
- Додайте до крихті розтоплене вершкове масло і перемішайте.
- Викладіть тісто у форму і, придавлюючи ложкою, розподіліть по дну. Поставте в духовку при 180 градусах на 10 хвилин.
- Маскарпоне з’єднайте з цукровою пудрою, збийте і додайте вершки 33% жирності, не перестаючи перемішувати до однорідної консистенції блендером, на самій низькій швидкості або вручну, не збиваючи, інакше страва потріскається при випіканні.
- По одному додайте яйця і перемішуйте дуже акуратно.
- З стручка ванілі дістаньте насіння і додайте до крему. Натріть цедру половини лимона. З’єднайте і перемішайте ці інгредієнти, їх можна виключити, але вони зроблять смак багатшими.
- Основа з печива до цього часу вже охолоне.
- Викладіть зверху основи начинку, розрівняти лопаткою.
- Загорніть форму у фольгу, щільно притискаючи. При необхідності, використовуйте кілька аркушів.
- Візьміть глибоке деко або форму більшого розміру, ніж перша. Наповніть її гарячою водою, щоб половина форми з чізкейком була в воді. Поставте форму в духовку при 160 градусах на 1,5 години.
- У готового частування середина повинна злегка тремтіти. Якщо верх подпекся раніше часу, накрийте його зверху фольгою, поки не пропечеться серцевина.
- Приготований чізкейк повинен охолонути протягом години. Помістіть його в холодильник на 8 годин або на ніч. Після цього можна діставати його з форми, для цього проведіть ножем між стінками і боками торта і зніміть бортики. Викладіть чізкейк на тарілку.
- Для приготування сирного крему, м’яке масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою блендером на високій швидкості 3 хвилини до пухкої маси. Окремо збийте сир 2 хвилини. Потроху додавайте сир до маслу і збивайте. Змастіть чізкейк сирним кремом зі всіх сторін. Постарайтеся розрівняти його, створюючи красиве покриття.
- Викладіть зверху свіжі ягоди полуниці, нарізані навпіл. Прикрасою можуть бути будь-які улюблені ягоди або фрукти.
Рецепт чізкейку з сиром і печивом без випічки
Швидкий рецепт легкого чізкейк без випічки і желатину з найбільш доступних інгредієнтів стане паличкою-виручалочкою, коли немає часу на довгі десерти. Знадобиться всього чверть години для приготування смачного ласощі.
Інгредієнти для основи:
- Печиво – 350 р.
- масло – 180 р.
Для начинки:
- Сир з дрібним зерном – 400 г
- Вершки 33% – 200 мл
- Шоколад – 100 г
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Масло розтопіть на водяній бані.
2. Розімніть печиво спочатку рукою, а потім подрібніть трохи в блендері. Повинна вийти нерівномірна крихта. З’єднайте печиво і масло, добре вимішуючи руками тісто.
3. Викладіть дно рознімної форми тістом і сформуйте бортики 3 див. Поставте в холод і поки займіться начинкою.
4. Сир прокрутіть в блендері і додайте вершки по порціях, щоб крем не став рідким. Всі перемішуйте.
5. Покладіть шоколад, попередньо розтоплений і цукор. Вимішуйте до пишної структури, повинна вийти консистенція дуже густої сметани.
6. У подмороженную форму з печива викладіть крем і вирівняйте поверхню.
7. Зверху посипте тертим шоколадом і кокосовою стружкою. І ставте в холод на 1-3 години або морозилку на 25 хвилин, якщо дозволяє місце і наскільки дозволяє час. Зніміть форму та перекладіть чізкейк в блюдо.
Радуйте гостей і близьких! Слухайте компліменти!
Класичний рецепт чізкейку «Нью-Йорк»
Таке ласощі американської кухні, як правило, подають у багатьох кафе різних країн, це класичний десерт з вершкового сиру. Перевірте свою силу волі, адже так складно зупинитися на одному шматочку — руки самі тягнуться за наступним.
Інгредієнти для основи діаметр 22 см:
- Печиво – 350 р.
- масло – 200 г
- Цукор – 2 ст. л.
Для начинки:
- Сир філадельфія – 1 000 р.
- Цукор – 250 г
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Лимонна цедра – 2 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
- Яйця – 5 шт.
- Сметана 20 % — 100 г
Для поверхні:
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Сметана 20 % — 150 р.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Фрукти або ягоди
Процес приготування:
1. Інгредієнти для начинки дістаньте заздалегідь, щоб вони придбали кімнатну температуру. Печиво поломайте шматочками, покладіть в блендер і подрібніть в крихту. Перекладіть подрібнене печиво в тарілку, влийте розтоплене вершкове масло, цукор і гарненько змішайте.
2. Дно рознімної форми застеліть папером для випічки і змастіть її і стінки шматком вершкового масла. Утрамбуйте масу основи, викладаючи його на дно і формуючи бортик. Надішліть форму в духовку на 10 хвилин при 175 градусах. Після — дістаньте остигати.
3. Вершковий сир перемішуйте в мисці, поки він не стане гладким, додайте цукор по порціях і продовжуйте змішування. Можна скористатися міксером на маленькій швидкості, щоб не допустити потрапляння повітря, інакше чізкейк при приготуванні потріскається. Додайте кукурудзяний крохмаль, сік лимона, цедру, ваніль і акуратно збийте 20 секунд. Покладіть сметану і знову перемішайте. По одному додайте яйця і перемішуйте після додавання кожного. Викладіть начинку у форму.
4. Поставте чізкейк в духовку на 10 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшіть градуси до 120 і готуйте 60-70 хвилин. Вимкніть духовку, не відкривайте і залиште ласощі остигати в межах 30 хвилин. Для покриття змішайте сметану з цукровою пудрою і соком лимона. Змастіть поверхню ще гарячого чізкейку, як тільки дістанете з духовки і залиште охолонути. Поставте блюдо в холод на 6-8 годин.
5. Відкрийте краю форми, вийміть готовий десерт на плоску тарілку і прикрасьте шматочками свіжих фруктів і ягодами.
Шоколадний чізкейк
Шоколадний десерт з печивом «Орео» і «Брауні», який ви приготуєте самостійно — з вигляду такий складний. Це ласощі готується просто, якщо виконувати все по кроках нашого рецепта. Печиво при бажанні замініть на те, що віддаєте перевагу.
Інгредієнти для основи:
- Гіркий шоколад – 130 р.
- Цукрова пудра – 165 р.
- Пшеничне борошно — 70 р.
- масло – 130 р.
- Яйце – 2 шт.
Для начинки:
- Печиво «Орео» — 18 шт.
- Вершки 33%/сметана 30% — 200 мл
- Вершковий сир – 800 р.
- Цукрова пудра – 200 г
- Шоколад – 50 г
- Яйце – 4 шт.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
Для поверхні:
- Какао-порошок – 1 ч. л.
- Вершки жирні – 300 мл
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Білий шоколад – 20 р.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати брауні, розтопіть шоколад з допомогою водяної бані.
2. Заздалегідь дістаньте інгредієнти з холодильника, крім вершків і білого шоколаду, щоб вони мали кімнатну температуру. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукровою пудрою і збийте, додаючи по одному яйцю і збиваючи кожен раз.
3. Додайте розтоплений шоколад в вершкову масу, з’єднайте з борошном і збийте до однорідності і гладкості. Відставте в бік.
4. Для начинки сир і вершки з’єднайте з ваніллю і цукровою пудрою, додайте по одному яйцю і вимішуйте постійно повільно, не збиваючи.
5. Окремо викладіть 1/3 сирної начинки і покладіть до неї 50 р. попередньо розтопленого і охолодженого шоколаду, перемішайте.
6. Роз’ємну форму змастіть всередині вершковим маслом і вилийте заготівлю брауні, викладіть печиво одним шаром.
7. Залийте половиною залишилася сирної начинки.
8. Викладіть зверху шоколадний крем.
9. У решту сирну суміш додайте разломанное на шматки печиво «Орео» і перемішайте. Помістіть масу завершальним шаром десерту. Помістіть форму в нагріту до 160 градусів духовку на 1 годину. Внизу поставте деко з водою. Готовий чізкейк залиште в закритій духовці 30 хвилин, потім вийміть з духовки і залиште остигати в кімнаті. Після — помістіть в холод на 4-8 годин.
10. Охолоджені вершки і цукрову пудру з’єднайте і збийте в стійку піну. Викладіть три столові ложки отриманої маси, розрівняти його по поверхні чізкейку. В решту додайте какао і збийте до однорідності. Перекладіть крем кондитерський мішок і прикрасьте десерт, видавлюючи порції. Зверху присипте стружками охолодженого шоколаду.
Приємного чаювання!
Японський бавовняний чізкейк
Текстура цього ніжного десерту так делікатна і повітряна, що чізкейк носить таку незвичайну назву. Приготувати його нескладно, якщо слідувати деяким правилам приготування, дотримуватися температуру і вологість приготування. Дуже зручно використовувати мультиварку, що ми і зробимо, але можна готувати і в духовці, поставивши знизу деко з водою і випікати при 160 градусах 30 хвилин, потім при 145 -50 хвилин.
Інгредієнти:
- Сир Крим-чіз/Філадельфія – 250 г
- Молоко – 200 г
- Цукор — 150 р.
- Ванільний цукор – 10 р. (1 пакетик)
- Масло вершкове – 60 р.
- Яйця – 6 шт.
- Кукурудзяний крохмаль – 30 г
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Борошно – 80 р.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
1. Поставте на вогонь невелику каструлю, наполовину заповнену водою, так щоб миска, яку ми поставимо пізніше зверху, не торкалася води. Закип’ятіть воду. Викладіть в миску масло, розділене на шматки, сир і залийте молоком. Поставте її на каструлю і все гарненько перемішайте. Продовжуючи помішувати, чекайте повного розчинення і змішування продуктів. Вимкніть вогонь.
2. У теплу суміш додайте борошно і крохмаль, просіваючи через сито. Перемішайте віночком, робіть це саме вручну, це важливо на цьому етапі.
3. Протріть суміш через сито, щоб воно стало більш ніжним і однорідним. Проведіть цю процедуру 2 рази, вийде кремова ніжна текстура.
4. Розділіть в яйцях жовтки і білки. Жовтки збийте, додайте ванілін і половину цукру. Продовжуйте збивати до пишноти. Маса буде розтікатися, але збільшиться в розмірах і придбає білий колір. Жовтки перекладіть частинами і перемішуйте тісто лопаткою знизу вгору, не порушуючи легкість маси. Вся рихлість і пишність випічки залежить від збитих яєць, тому приділіть цьому належну увагу.
5. Сухими і чистими насадками збийте білок в сухому посуді, попередньо додайте щіпку солі. Коли вийде біла повітряна піна, додайте лимонний сік і по частинах інший цукор. Перекладіть щільну білкову масу в тісто і повільно змішуйте.
6. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом. Залийте тісто в чашу і включіть режим «Пароварка» на 10 хвилин. Після цього часу мультиварка перейде в режим підігріву, через 50 хвилин потрібно повторити цикл. Знову увімкніть режим «Пароварка» на 10 хвилин і 50 хвилин на підігріві. Під час приготування не пересувайте, не відкривайте техніку, інакше пиріг осяде.
7. Після закінчення приготування відкрийте каструлю і перевірити готовність зубочисткою, при легкому натисканні в центр пальцями десерт повинен злегка тремтіти.
8. Залиште постояти у відкритому положенні 20 хвилин, після цього дістаньте, перекинувши на чашу парового контейнера.
9. Перекладіть випічку на блюдо і присипте цукровою пудрою, просіяного через сито. Приємного чаювання!
Чізкейк без випічки з желатином
Щоб приготувати смачний і красивий десерт, зовсім не обов’язково його випікати. Желатин чудово впорається зі збереженням форми ласощі і скоротить час на його приготування. З ніжною начинкою на основі м’якого сиру і оформлений ягодами, цей чізкейк буде чудовою прикрасою святкового столу.
Інгредієнти:
- Печиво – 220 р.
- М’який сир – 410 р.
- Цукор — 150 р.
- Масло вершкове – 100 г
- Вершки 33% — 215 мл
- Ванільний цукор – 11 р.
- Желатин в гранулах – 42 р.
- Вода – 55 мл
- Сироп від ягід – 55 мл
- Ягоди консервовані – 1 банка
Процес приготування:
1. Печиво покласти в щільний пакет і пройдіться по ньому качалкою, щоб розкришити. В мікрохвильовці розтопити вершкове масло і повільною цівкою додайте в печиво. Перемішайте масу до однорідності. На дно рознімної форми укладіть харчову плівку, щоб десерт було зручно витягувати з неї, і закріпіть засувку.
2. Розкришене печиво розподіліть по дну рівномірним шаром, утрамбуйте корж і відправте в холод.
3. Половину желатину замочіть в холодній воді, щоб гранули набухлий у відповідності з рекомендаціями на упаковці. Другу половину гранул розмішайте з сиропом від консервованих ягід.
4. Коли маса набубнявіє, поставте її в миску з гарячою водою, щоб прогріти і перемішуйте, поки желатин не стане рідким.
5. Змішайте охолоджені вершки з цукровим піском і ванільним цукром. Збивайте на середній швидкості до утворення густої і пишної маси. Додайте потроху м’який сир і перемішуйте, зберігаючи легкість десерту.
6. Тонкою цівкою влийте прозорий желатин в крем і акуратно розмішайте віночком. Заповніть цією начинкою форму, поставте знову на холод для застигання на 2 години.
7. На застиглий десерт укладіть ягоди і залийте половину желе з сиропу, відправте в холод, щоб желейний шар зафіксувався, і вилийте залишився желатин. Відправляйте в холод до повного застигання на 2-4 години.
Подавайте ваш святковий десерт і пригощайте, розрізаючи на шматки!
Чізкейк в мультиварці
А чому б не приготувати чізкейк з допомогою мультиварки. Готується він просто і виходить цілком ошатним та святковим. Смак горіхів в пісочній основі і желейное озеро на сирно-вершковою основі утворюють прекрасний ансамбль чудового і незабутнього смаку.
Інгредієнти для тіста:
- Масло вершкове – 75 г
- Печиво пісочне – 100 г
- Горіх волоський (ядро) – 100 г
Для сирної основи:
- Картопляний крохмаль – 3 ст. л.
- Яйця – 5 шт.
- Сир 5-9%– 750 р.
- Сметана 25-30% – 150 р.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Апельсинове желе – 90 р.
- Вода – 200 мл
- Шоколад – 1 плитка
Процес приготування:
1. Перемеліть печиво, розм’якшене масло і ядра горіхів в кухонному комбайні в однорідну кашку.
2. На дно мультиварки покладіть гурток пекарської папери, на неї — основу з печива і утрамбуйте, формуючи бортики.
3. В чашу комбайна покладіть сир, сметану, жовтки, цедру апельсина.
4. Змішайте і подрібніть за допомогою насадки — ножа в однорідну масу.
5. Окремо збийте білки з цукром в піну. Акуратно додати білки в іншу частину начинки і перемішайте лопаткою не поспішаючи.
6. Викладіть масу на основу в мультиварку. Встановіть програму випічка і готуйте 100 хвилин. Після сигналу про повну приготуванні, відкрийте кришку і дайте охолонути чізкейк.
7. Візьміть пакетик з готовим желе і з’єднайте з водою 200 м (½ від зазначеної на пакетику). Нагрійте на малому вогні, помішуючи, до розчинення гранул, але не кип’ятіть.
8. Тепле желе залийте в середину десерту і поставте на ніч в холод.
9. Полийте по краях чізкейк шоколадною глазур’ю, прикрасити гілочкою м’яти.
Приємного апетиту!
Чізкейк з рікоттою
Класичний чізкейк робиться на основі жирного сиру і містить чимало цукру. Цей рецепт для тих, хто віддає перевагу менш калорійну і легку, але при тому смачну альтернативу улюбленого десерту. Крем з рікотти виходить ніжний з легкою ноткою кислинки лимона.
Інгредієнти:
- Вівсяне борошно, чи пластівці – 100 г
- Рікотта – 600 р.
- Яйця – 2 шт.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1-2 ст. л
- Ваніль – 5 р.
Процес приготування:
1. Якщо не вийшло знайти вівсяну муку, не біда — перемеліть в млині пластівці в борошно. Відокремте білки від жовтків. Білки збийте в піну і додайте до вівсянці, додайте пару ложок води. Залиште набухати 5 хвилин.
2. Форму застелити пергаментним папером, це дозволить без зусиль дістати готовий десерт і не використовувати при цьому масло. Викладіть тісто і розподіліть по дну, сформувавши бортики, проколіть виделкою в різних місцях. Помістіть в духовку на 15 хвилин при 170 градусах.
3. З’єднайте рікотту з двома жовтками, цукровою пудрою, ваніліном і соком лимона.
4. Збийте з допомогою блендера до жовтувато-кремового однорідної консистенції.
5. Перелийте крем у випечену основу, температуру в духовці встановіть 145 градусів і поверніть в неї чізкейк на годину.
6. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште десерт так остигати. Перекладіть його на блюдо, зніміть папір і поставте в холод на годину охолоджуватися.
Банановий чізкейк
Ласощі, приготована за цим рецептом, складається з запечених, злегка хрустких шоколадних верхнього і нижнього коржів, і ніжною середини з насиченим банановим смаком. Аромати, які будуть розповзатися по вашому будинку під час приготування, напевно викличуть інтерес і апетит у всієї сім’ї. Чізкейк дуже простий у приготуванні, і хоч процес займає небагато часу, але результат того вартий!
Інгредієнти:
- Борошно – 300 р.+2 ст. л.
- масло – 250 г
- Какао-порошок – 4 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сир 9% — 400 р.
- Сметана – 100 г
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін
- Мед натуральний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці добре перетріть м’яке масло з цукром.
2. Окремо змішайте борошно і какао в сухий мисці і перемішайте. Об’єднайте обидві маси і добре вимісіть руками, розминаючи великі грудки.
3. У глибокій мисці змішайте яйця з цукром і збийте в пишну масу, додайте сир, який заздалегідь дістали з холодильника, щоб прогрівся. З банана зніміть шкірку, очистіть і наріжте кільцями, додайте в миску, залийте сметаною, посипте ваніліном і покладіть ложку меду, збийте вміст, додайте 2 ст. л. борошна для густоти і збийте блендером до однорідності.
4. Змастіть дно форми маслом, викладіть 2/3 основи з какао і утрамбуйте. Зверху помістіть повітряну начинку-крем з бананів. І покрийте її тонким шаром з крихти какао.
5. Розігрійте духовку до 170 градусів і відправте десерт випікатися на 45 хвилин. Коржі повинні стати хрустким. Остудіть десерт спочатку у відкритій духовці, потім в кімнаті, а пізніше поставте в холод, адже сирні торти повинні поступово остигати.
6. Поріжте банановий чізкейк на порції і подавайте до чаю або кави!
Чізкейк зі згущеним молоком
Простий, але такий смачний рецепт чізкейку, запеченого в духовці, з яскраво вираженим смаком згущеного молока і вершковими нотками.
Інгредієнти для форми 20 см:
- Печиво – 170 р.
- масло – 80 р.
- Варена згущене молоко — 600 р.
- Вершковий сир – 450 р.
- Яйце – 3 шт.
Процес приготування:
1. Печиво розмеліть в крихту в комбайні або блендері. Розтопіть вершкове масло і з’єднайте з крихтою в окремій мисці.
2. Викладіть в роз’ємну форму і утрамбуйте. Можна скористатися для цих цілей банкою або ложкою. Запечіть в духовці, прогрітій до 160 градусів 10 хвилин дістаньте і залиште остигати.
3. Згущене молоко і сир викладіть в миску, перемішати лопаткою до однорідності, додати по одному яйцю і після кожного – добре вимішуйте. В глибоке деко налийте до середини води і встановіть у нижній ряд духовки, відразу над ним розташуйте решітку.
4. Перекладіть крем на остигнула основу і покладіть на решітку в духовку при 160 градусах. Випікайте чізкейк годину. Не варто перетримувати цей десерт. Готовність визначається подрагивающей в центрі серединою при постукуванні ложкою по бортику.
5. Готовий чізкейк не поспішайте діставати з виключеною духовки, відкрийте дверцята і залиште на 40 хвилин. Потім дістаньте і дайте охолонути при кімнатній температурі. Пізніше — поставте в холодильник на 4-8 годин.
6. Проведіть ножем по краю стінок і зніміть форму. Перекладіть чізкейк на плоске блюдо. Викладіть на десерт 200 р. збитою з допомогою міксера згущеного молока і розподіліть по поверхні.
Приємного чаювання!