Банановий чізкейк
Ласощі, приготована за цим рецептом, складається з запечених, злегка хрустких шоколадних верхнього і нижнього коржів, і ніжною середини з насиченим банановим смаком. Аромати, які будуть розповзатися по вашому будинку під час приготування, напевно викличуть інтерес і апетит у всієї сім’ї. Чізкейк дуже простий у приготуванні, і хоч процес займає небагато часу, але результат того вартий!
Інгредієнти:
- Борошно – 300 р.+2 ст. л.
- масло – 250 г
- Какао-порошок – 4 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сир 9% — 400 р.
- Сметана – 100 г
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін
- Мед натуральний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці добре перетріть м’яке масло з цукром.
2. Окремо змішайте борошно і какао в сухий мисці і перемішайте. Об’єднайте обидві маси і добре вимісіть руками, розминаючи великі грудки.
3. У глибокій мисці змішайте яйця з цукром і збийте в пишну масу, додайте сир, який заздалегідь дістали з холодильника, щоб прогрівся. З банана зніміть шкірку, очистіть і наріжте кільцями, додайте в миску, залийте сметаною, посипте ваніліном і покладіть ложку меду, збийте вміст, додайте 2 ст. л. борошна для густоти і збийте блендером до однорідності.
4. Змастіть дно форми маслом, викладіть 2/3 основи з какао і утрамбуйте. Зверху помістіть повітряну начинку-крем з бананів. І покрийте її тонким шаром з крихти какао.
5. Розігрійте духовку до 170 градусів і відправте десерт випікатися на 45 хвилин. Коржі повинні стати хрустким. Остудіть десерт спочатку у відкритій духовці, потім в кімнаті, а пізніше поставте в холод, адже сирні торти повинні поступово остигати.
6. Поріжте банановий чізкейк на порції і подавайте до чаю або кави!