Класичний щавлевий суп з яйцем – чудове вітамінне блюдо, яке готують в літній сезон, додаючи якомога більше свіжої зелені, а в зимову пору року вас нічого не зупинить приготувати гарячий суп з пікантною кислинкою з консервованого щавлю разом з м’ясом, зробивши його більш поживним.
Класичний щавлевий суп з яйцем в домашніх умовах
Класичний щавлевий суп містить у собі максимальну кількість білка, який простий і немудрий у своєму виконанні. Такий суп доведеться як не можна до речі після холодів, за час яких наш організм встиг скучити за вітамінами і свіжої зелені.
Інгредієнти на
2 порц.
- Бульйон 2 л. курячого
- Яйце куряче 2 шт.
- Щавель 100 гр.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Петрушка 30 гр.
- Кріп 30 гр.
- Масло рослинне 70 мл
- Сіль за смаком
- Сметана за смаком
Процес приготування:
- Як зварити щавлевий суп з яйцем по класичному рецепту? Важливо приділити належну час на підготовку щавлю. Спочатку щавель промиваємо, видаляємо стебла і крупно нарізаємо листочки. Потім опускаємо підготовлені листки в курячий бульйон і залишаємо на середньому вогні до кипіння. Через 5-7 хвилин, проціджуємо бульйон за допомогою сита.
- Паралельно з цим натираємо на крупній тертці очищену моркву, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом і відправляємо овочі пассироваться до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.
- Чистий бульйон ставимо на плиту і доводимо до кипіння. За цей час нарізаємо очищену картоплю і закидаємо в овочевий бульйон разом із засмажкою та лавровим листом. Варимо протягом 15 хвилин до повної готовності картоплі.
- В цей час витягаємо курячі яйця з шкаралупи і збиваємо віночком до отримання однорідної маси з консистенцією.
- Перевіряємо готовність картоплі і потім видавлюємо з однієї половинки лимона сік.
- Починаємо заважати суп віночком, поступово вливаючи тонким струменем яйця. На цьому етапі додаємо в суп сіль з перцем.
- І в самому завершенні викладаємо щавель у майже готовий суп. Даємо поваритися п’ять хвилин і потім залишаємо настоюватися і просякати ароматами. А поки можна нарубати свіжої зелені для подачі.
- Подаємо суп в теплому або гарячому вигляді, посипавши зверху свіжою зеленню і заправивши холодною сметаною.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування щавлевого супу з м’ясом і яйцем
Бульйон, приготований на основі будь-якого м’яса, допомагає дотримати баланс страви — співвідношення білків, жирів і вуглеводів, що безпосередньо підвищує енергетичну цінність супу.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- М’ясо варене – 300 гр.
- Бульйон – 600 мл
- Цибуля – 1-2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Щавель – 250 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Оцет – 30 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Готовий бульйон ставимо нагріватися на маленькому вогні, а в цей час нарізаємо брусочками картопля, очищений і потім відразу опускаємо його в каструлю з теплим бульйоном. Варимо до повної готовності картоплі приблизно 15-20 хвилин.
2. Розігріваємо сковороду з шматочком вершкового масла, куди потім перекладаємо дрібно нарізану цибулю, посипаємо сіллю і обсмажуємо до прозорості. Як тільки картопля буде готовий, відразу додаємо розм’якшений і вершковий цибулю.
3. Відварне м’ясо нарізаємо довільно на досить великі шматочки і знову відправляємо в бульйон. Весь вміст злегка перемішуємо і варимо до стану кипіння.
4. За цей час встигнемо очистити і нашаткувати листя щавлю та іншу зелень.
5. Інгредієнти подрібнені відправляємо варитися до киплячого супу протягом двох хвилин. Додаємо трохи солі і вимикаємо вогонь.
6. Тепер займемося не менш важливим компонентом. Для супу відваримо яйця пашот. Для цього в сотейнику доводимо до стану кипіння літр води, потім вливаємо трохи оцту. Куряче яйце спочатку розбиваємо в окрему ємність і тільки потім перекладаємо в сотейник з киплячою водою, також чинимо з другим яйцем і варимо протягом двох хвилин. Після цього викладаємо готові яйця на плоску поверхню, давши стекти зайвій воді.
7. Розливаємо щавель по тарілках, додаємо трохи сметани і зверху викладаємо яйце. За бажанням додаємо мелений перець і свіжу зелень.
Бажаємо приємного апетиту!
Ситний щавлевий суп на курячому бульйоні з яйцем
Один з найбільш часто використовуваних рецептів приготування щавлевого супу, з якого можна починати освоювати ази приготування кислих щів. Готується неймовірно просто і максимально швидко.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:30-40 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Щавель – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Бульйон курячий – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищені плоди морквини натираємо на середній тертці, а цибулю ріжемо на невеликі шматочки. Каструлю з товстим дном розігріваємо разом з оливковою олією, на якому потім підсмажити на середньому вогні подрібнену моркву і цибулю протягом п’яти хвилин до м’якості.
2. В окремій каструлі розігріваємо заздалегідь зварений курячий бульйон, після чого опускаємо в нього обсмажені овочі. Також чистимо і нарізаємо картоплю на дрібні кубики. Додаємо його в каструлю з бульйоном і продовжуємо варити ще 15 хвилин.
3. Промиваємо і розбираємо куряче філе на кілька частин. Відправляємо до овочів і варимо як мінімум 10-15 хвилин.
4. Переходимо до підготовки основного інгредієнта. Спочатку відокремлюємо листя від стеблинок, добре промиваємо та нарізаємо довільно. Потім відразу ж відправляємо варитися в суп.
5. У завершенні додаємо сіль, спеції і варимо ще 10 хвилин, поки будуть остуджуватися курячі яйця. Подаємо до столу в гарячому вигляді, заправивши сметаною, яйцем і за бажанням іншою зеленню.
Бажаємо приємного апетиту!
Швидкий і простий суп з щавлю з яйцем і тушонкою
Банка тушонки дозволить в найкоротший час приготувати смачне і дуже поживне перше блюдо зі збалансованим поєднанням овочів, жиру і м’яса.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:30-40 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Тушонка яловича – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Щавель – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Приготування кислих супів починається з підготовки овочів. Для цього очищаємо і нарізаємо картоплю зручним для вас способом. Також нарізаємо цибулю, а моркву натираємо на крупній тертці. Не відкладаючи на потім, добре очищаємо і нарізаємо листя щавлю.
2. Розігріваємо толстодонную каструлю разом з рослинним маслом і відправляємо пассироваться подрібнену цибулю протягом пари хвилин до напівпрозорості.
3. Сюди ж висипаємо терту моркву і продовжуємо обсмажувати на малому або середньому вогні до м’якості овочів. Через 5 хвилин додаємо картоплю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Засмажку розмішуємо і тушкуємо протягом десяти хвилин.
4. Далі додаємо до овочів банку тушонки, доливаємо води, щоб вона повністю покривала всі овочі і доводимо суп до кипіння.
5. Тепер настав час основного інгредієнта. У киплячий бульйон викладаємо щавель і продовжуємо варити, не перемішуючи.
6. Ми наближаємося до завершення, тому кілька яєць розбиваємо в окрему миску і акуратно за допомогою виделки або віночка вмішуємо в суп, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму. На цьому етапі додаємо сіль, чорний мелений перець і доводимо суп до смаку, враховуючи свої переваги.
7. Для настрою і додаткового аромату додаємо в суп будь-яку подрібнену зелень і варимо ще протягом пари хвилин. Після вимикаємо вогонь і даємо трохи часу настоятися. Після чого суп можна розливати по тарілках і заправляти сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп з консервованого щавлю з яйцем
Кислий суп з консервованого щавлю – один з найпростіших спосіб допомогти вашому організму заповнити недолік необхідних вітамінів і мікроелементів протягом холодної пори року.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:30-40 хв.
Порцій – 2-4.
Інгредієнти:
- Щавель – 0,5 мл
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яйце куряче – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Щавель разом з рідиною перекладаємо в сотейник.
2. Туди ж доливаємо трохи води, яку попередньо закип’ятити і остудити. Варимо на маленькому вогні.
3. Пучок зеленого цибулі промиваємо, досить дрібно нарізаємо і перекладаємо в каструлю зі щавлем.
4. Те ж саме проробляємо з свіжим огірком. Якщо шкірка тонка, то її можна не зчищати.
5. Яйця відварюємо, остуджуємо і нарізаємо довільно, після чого додаємо до вмісту сотейника.
6. Варимо суп ще протягом 7-10 хвилин, ретельно перемішавши всі компоненти. На цьому ж етапі додаємо сіль, подрібнену зелень. Суп розливаємо по порційних тарілках і подаємо до столу, заправивши свіжою сметаною.
Бажаємо приємного апетиту!
Як зварити смачний і ароматний суп з щавлю в мультиварці?
найшвидший і легко здійсненний рецепт приготування смачного, річного, кислого супу, який неодмінно оцінять любителі кислих щів і легких овочевих супів.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 55 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Щавель – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Нарізаємо брусочками картопля, очищений.
2. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо на дрібні кубики.
3. Відразу ж підготуємо щавель. Листочки добре промиваємо і просушуємо, після чого нарізаємо довільно.
4. У чашу мультиварки заливаємо олію і відправляємо моркву з цибулею. Включаємо режим «смаження» і обсмажуємо овочі на протязі 5 хвилин.
5. Через це час засипаємо картоплю, сіль та інші спеції.
6. Все заливаємо кип’яченою водою і варимо в режимі суп приблизно 40 хвилин. Паралельно з цим відварюємо і очищаємо курячі яйця.
7. По закінченню цього часу в готовий суп додаємо основний інгредієнт – нарізаний щавель і даємо настоятися під закритою кришкою 5-10 хвилин.
8. Готовий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо часточками яєць. За бажанням можна додати сметану або натуральний йогурт.
Бажаємо приємного апетиту!
Наваристий щавлевий суп з фрикадельками і яйцем
Суп з фрикадельками поєднує в собі легкість, простоту приготування і насичений смак, який нескладно досягається завдяки приготування бульйону на основі смачних фрикадельок.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування:30-40 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Фарш – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Щавель – 300 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку формуємо з фаршу фрикадельки, за бажанням додаємо часник зі спеціями, потім опускаємо їх у теплу воду і варимо смачний бульйон. Відразу після закипання не забуваємо знімати з поверхні води піну.
2. В цей час подрібнюємо цибулю з морквою і через 5-10 хвилин варіння фрикадельок відправляємо в бульйон.
3. Нарізані кубики картоплі додаємо слідом за морквою і цибулею. Суп солимо і за бажанням заправляємо перцем.
4. Поки овочі розварюються, добре промиваємо щавель, позбавляючись від бруду, обрізають стебла і подрібнюємо очищені листочки довільним чином.
5. Перевіряємо готовність картоплі. Якщо він розварився, значить настав час додавати кислий щавель і вбивати в суп курячі яйця. Суп відразу злегка перемішуємо, щоб яйця не схопилися в єдиний клубок.
6. Тримаємо суп протягом п’яти хвилин на середньому вогні, потім даємо трохи часу настоятися. Подаємо до столу з охолодженої сметаною і смачним хлібом.
Приємного вам апетиту!