Класичний щавлевий суп з яйцем – 7 рецептів супу з щавлю з фото покроково

Класичний щавлевий суп з яйцем – чудове вітамінне блюдо, яке готують в літній сезон, додаючи якомога більше свіжої зелені, а в зимову пору року вас нічого не зупинить приготувати гарячий суп з пікантною кислинкою з консервованого щавлю разом з м’ясом, зробивши його більш поживним.

Класичний щавлевий суп з яйцем в домашніх умовах

Класичний щавлевий суп містить у собі максимальну кількість білка, який простий і немудрий у своєму виконанні. Такий суп доведеться як не можна до речі після холодів, за час яких наш організм встиг скучити за вітамінами і свіжої зелені.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Бульйон 2 л. курячого
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Щавель 100 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Петрушка 30 гр.
  • Кріп 30 гр.
  • Масло рослинне 70 мл
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити щавлевий суп з яйцем по класичному рецепту? Важливо приділити належну час на підготовку щавлю. Спочатку щавель промиваємо, видаляємо стебла і крупно нарізаємо листочки. Потім опускаємо підготовлені листки в курячий бульйон і залишаємо на середньому вогні до кипіння. Через 5-7 хвилин, проціджуємо бульйон за допомогою сита.
  2. Паралельно з цим натираємо на крупній тертці очищену моркву, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом і відправляємо овочі пассироваться до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.
  3. Чистий бульйон ставимо на плиту і доводимо до кипіння. За цей час нарізаємо очищену картоплю і закидаємо в овочевий бульйон разом із засмажкою та лавровим листом. Варимо протягом 15 хвилин до повної готовності картоплі.
  4. В цей час витягаємо курячі яйця з шкаралупи і збиваємо віночком до отримання однорідної маси з консистенцією.
  5. Перевіряємо готовність картоплі і потім видавлюємо з однієї половинки лимона сік.
  6. Починаємо заважати суп віночком, поступово вливаючи тонким струменем яйця. На цьому етапі додаємо в суп сіль з перцем.
  7. І в самому завершенні викладаємо щавель у майже готовий суп. Даємо поваритися п’ять хвилин і потім залишаємо настоюватися і просякати ароматами. А поки можна нарубати свіжої зелені для подачі.
  8. Подаємо суп в теплому або гарячому вигляді, посипавши зверху свіжою зеленню і заправивши холодною сметаною.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування щавлевого супу з м’ясом і яйцем

Бульйон, приготований на основі будь-якого м’яса, допомагає дотримати баланс страви — співвідношення білків, жирів і вуглеводів, що безпосередньо підвищує енергетичну цінність супу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • М’ясо варене – 300 гр.
  • Бульйон – 600 мл
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Щавель – 250 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Оцет – 30 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Готовий бульйон ставимо нагріватися на маленькому вогні, а в цей час нарізаємо брусочками картопля, очищений і потім відразу опускаємо його в каструлю з теплим бульйоном. Варимо до повної готовності картоплі приблизно 15-20 хвилин.

2. Розігріваємо сковороду з шматочком вершкового масла, куди потім перекладаємо дрібно нарізану цибулю, посипаємо сіллю і обсмажуємо до прозорості. Як тільки картопля буде готовий, відразу додаємо розм’якшений і вершковий цибулю.

3. Відварне м’ясо нарізаємо довільно на досить великі шматочки і знову відправляємо в бульйон. Весь вміст злегка перемішуємо і варимо до стану кипіння.

4. За цей час встигнемо очистити і нашаткувати листя щавлю та іншу зелень.

5. Інгредієнти подрібнені відправляємо варитися до киплячого супу протягом двох хвилин. Додаємо трохи солі і вимикаємо вогонь.

6. Тепер займемося не менш важливим компонентом. Для супу відваримо яйця пашот. Для цього в сотейнику доводимо до стану кипіння літр води, потім вливаємо трохи оцту. Куряче яйце спочатку розбиваємо в окрему ємність і тільки потім перекладаємо в сотейник з киплячою водою, також чинимо з другим яйцем і варимо протягом двох хвилин. Після цього викладаємо готові яйця на плоску поверхню, давши стекти зайвій воді.

7. Розливаємо щавель по тарілках, додаємо трохи сметани і зверху викладаємо яйце. За бажанням додаємо мелений перець і свіжу зелень.

Бажаємо приємного апетиту!

Ситний щавлевий суп на курячому бульйоні з яйцем

Один з найбільш часто використовуваних рецептів приготування щавлевого супу, з якого можна починати освоювати ази приготування кислих щів. Готується неймовірно просто і максимально швидко.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Щавель – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Бульйон курячий – 2 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищені плоди морквини натираємо на середній тертці, а цибулю ріжемо на невеликі шматочки. Каструлю з товстим дном розігріваємо разом з оливковою олією, на якому потім підсмажити на середньому вогні подрібнену моркву і цибулю протягом п’яти хвилин до м’якості.

2. В окремій каструлі розігріваємо заздалегідь зварений курячий бульйон, після чого опускаємо в нього обсмажені овочі. Також чистимо і нарізаємо картоплю на дрібні кубики. Додаємо його в каструлю з бульйоном і продовжуємо варити ще 15 хвилин.

3. Промиваємо і розбираємо куряче філе на кілька частин. Відправляємо до овочів і варимо як мінімум 10-15 хвилин.

4. Переходимо до підготовки основного інгредієнта. Спочатку відокремлюємо листя від стеблинок, добре промиваємо та нарізаємо довільно. Потім відразу ж відправляємо варитися в суп.

5. У завершенні додаємо сіль, спеції і варимо ще 10 хвилин, поки будуть остуджуватися курячі яйця. Подаємо до столу в гарячому вигляді, заправивши сметаною, яйцем і за бажанням іншою зеленню.

Бажаємо приємного апетиту!

Швидкий і простий суп з щавлю з яйцем і тушонкою

Банка тушонки дозволить в найкоротший час приготувати смачне і дуже поживне перше блюдо зі збалансованим поєднанням овочів, жиру і м’яса.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Тушонка яловича – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Щавель – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Приготування кислих супів починається з підготовки овочів. Для цього очищаємо і нарізаємо картоплю зручним для вас способом. Також нарізаємо цибулю, а моркву натираємо на крупній тертці. Не відкладаючи на потім, добре очищаємо і нарізаємо листя щавлю.

2. Розігріваємо толстодонную каструлю разом з рослинним маслом і відправляємо пассироваться подрібнену цибулю протягом пари хвилин до напівпрозорості.

3. Сюди ж висипаємо терту моркву і продовжуємо обсмажувати на малому або середньому вогні до м’якості овочів. Через 5 хвилин додаємо картоплю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Засмажку розмішуємо і тушкуємо протягом десяти хвилин.

4. Далі додаємо до овочів банку тушонки, доливаємо води, щоб вона повністю покривала всі овочі і доводимо суп до кипіння.

5. Тепер настав час основного інгредієнта. У киплячий бульйон викладаємо щавель і продовжуємо варити, не перемішуючи.

6. Ми наближаємося до завершення, тому кілька яєць розбиваємо в окрему миску і акуратно за допомогою виделки або віночка вмішуємо в суп, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму. На цьому етапі додаємо сіль, чорний мелений перець і доводимо суп до смаку, враховуючи свої переваги.

7. Для настрою і додаткового аромату додаємо в суп будь-яку подрібнену зелень і варимо ще протягом пари хвилин. Після вимикаємо вогонь і даємо трохи часу настоятися. Після чого суп можна розливати по тарілках і заправляти сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп з консервованого щавлю з яйцем

Кислий суп з консервованого щавлю – один з найпростіших спосіб допомогти вашому організму заповнити недолік необхідних вітамінів і мікроелементів протягом холодної пори року.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 2-4.

Інгредієнти:

  • Щавель – 0,5 мл
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Щавель разом з рідиною перекладаємо в сотейник.

2. Туди ж доливаємо трохи води, яку попередньо закип’ятити і остудити. Варимо на маленькому вогні.

3. Пучок зеленого цибулі промиваємо, досить дрібно нарізаємо і перекладаємо в каструлю зі щавлем.

4. Те ж саме проробляємо з свіжим огірком. Якщо шкірка тонка, то її можна не зчищати.

5. Яйця відварюємо, остуджуємо і нарізаємо довільно, після чого додаємо до вмісту сотейника.

6. Варимо суп ще протягом 7-10 хвилин, ретельно перемішавши всі компоненти. На цьому ж етапі додаємо сіль, подрібнену зелень. Суп розливаємо по порційних тарілках і подаємо до столу, заправивши свіжою сметаною.

Бажаємо приємного апетиту!

Як зварити смачний і ароматний суп з щавлю в мультиварці?

найшвидший і легко здійсненний рецепт приготування смачного, річного, кислого супу, який неодмінно оцінять любителі кислих щів і легких овочевих супів.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 55 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Щавель – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Нарізаємо брусочками картопля, очищений.

2. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо на дрібні кубики.

3. Відразу ж підготуємо щавель. Листочки добре промиваємо і просушуємо, після чого нарізаємо довільно.

4. У чашу мультиварки заливаємо олію і відправляємо моркву з цибулею. Включаємо режим «смаження» і обсмажуємо овочі на протязі 5 хвилин.

5. Через це час засипаємо картоплю, сіль та інші спеції.

6. Все заливаємо кип’яченою водою і варимо в режимі суп приблизно 40 хвилин. Паралельно з цим відварюємо і очищаємо курячі яйця.

7. По закінченню цього часу в готовий суп додаємо основний інгредієнт – нарізаний щавель і даємо настоятися під закритою кришкою 5-10 хвилин.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках і доповнюємо часточками яєць. За бажанням можна додати сметану або натуральний йогурт.

Бажаємо приємного апетиту!

Наваристий щавлевий суп з фрикадельками і яйцем

Суп з фрикадельками поєднує в собі легкість, простоту приготування і насичений смак, який нескладно досягається завдяки приготування бульйону на основі смачних фрикадельок.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування:30-40 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Фарш – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Щавель – 300 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку формуємо з фаршу фрикадельки, за бажанням додаємо часник зі спеціями, потім опускаємо їх у теплу воду і варимо смачний бульйон. Відразу після закипання не забуваємо знімати з поверхні води піну.

2. В цей час подрібнюємо цибулю з морквою і через 5-10 хвилин варіння фрикадельок відправляємо в бульйон.

3. Нарізані кубики картоплі додаємо слідом за морквою і цибулею. Суп солимо і за бажанням заправляємо перцем.

4. Поки овочі розварюються, добре промиваємо щавель, позбавляючись від бруду, обрізають стебла і подрібнюємо очищені листочки довільним чином.

5. Перевіряємо готовність картоплі. Якщо він розварився, значить настав час додавати кислий щавель і вбивати в суп курячі яйця. Суп відразу злегка перемішуємо, щоб яйця не схопилися в єдиний клубок.

6. Тримаємо суп протягом п’яти хвилин на середньому вогні, потім даємо трохи часу настоятися. Подаємо до столу з охолодженої сметаною і смачним хлібом.

Приємного вам апетиту!