Компот із черешні на 3 літрову банку — смачний спосіб заготовити солодкі плоди на зиму. У цій статті зібрані 8 рецептів смачного компоту з черешні.
Компот із черешні на зиму на 3-х літрову банку
Компот з черешні виходить солодким і ароматним. Трилітровий обсяг – найпопулярніший при заготівлі домашніх компотів, тому в цьому рецепті мова піде про компоті з черешні на 3-ох літрову банку.
Інгредієнти на
3 л.
- Вода 2.5 л.
- Черешня 600 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
Процес приготування:
- Як заготовити компот із черешні на 3 літрову банку на зиму? Банки для компоту необхідно помити з миючим засобом і простерилізувати, кришки для закаток – прокип’ятити.
- Ягоди переберіть, помийте і відірвіть плодоніжки.
- Розкладіть ягоди по банкам.
- У каструлю влийте воду, закип’ятити її, розлийте по банках і залиште на 15 хвилин.
- За чверть години злийте воду назад в каструлю, а в банки всипте цукор.
- Воду повторно доведіть до кипіння, розлийте по банках і відразу загорніть кришками. Закачування переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Після цього компот із черешні перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Смачний компот з черешні з кісточками на зиму
Це найпростіший рецепт приготування компоту з черешні. Ягоди закочуються разом з кісточками, тому краще зберігають свою форму.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Черешня – 500 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть і промийте, кісточки видаляти не потрібно.
2. Розкладіть ягоди по стерилізованим банкам.
3. Потім влийте в банки окріп, прикрийте їх кришками і залиште на 10-15 хвилин.
4. Далі злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор. Доведіть сироп до кипіння, варіть, поки цукор повністю не розчиниться.
5. Солодкий сироп влити в банки і загорніть їх стерильними кришками. Закачування переверніть догори дном, дайте охолонути, обгорнувши ковдрою. Зберігайте компот із черешні в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з черешні без стерилізації на зиму
Закатати компот на зиму – достатня проста справа, яка не забере у вас багато часу і сил. І взимку ви зможете підтримати свій імунітет смачним і корисним напоєм. По цьому рецепту ви зможете приготувати компот з черешні без стерилізації.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Черешня – 200 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Кислота лимонна – 1 гр.
- Вода – 0,75 л.
Процес приготування:
1. Черешню переберіть, добре помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
2. Черешню викладіть в суху стерилізовану банку. Влийте в банку окріп до самого верху і залиште на 15 хвилин.
3. У каструлю всипте цукор і лимонну кислоту.
4. Злийте воду з банки в каструлю, доведіть сироп до кипіння і варіть його до розчинення крупинок цукру і лимонної кислоти.
5. Влийте в киплячий сироп банку та закрити її стерильною кришкою. Закатку з компотом остудіть в перевернутому стані, укривши ковдрою. Після цього заберіть компот у прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування компоту з білої черешні
Господині ніколи не відмовляться від домашніх заготовок. Адже так можна зберегти всі корисні властивості фруктів на зиму. Відмінний напій вийде з білої черешні.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Черешня біла – 1 кг
- Цукор – 200 гр.
- Кислота лимонна – 2 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Черешню промийте кілька разів, видаліть плодоніжки.
2. Розкладіть ягоди по банкам, всипте цукор.
3. Додайте лимонну кислоту на кінчику чайної ложки.
4. Закип’ятіть воду і влийте її в банки.
5. Прикрийте банки кришками і помістіть їх в каструлю з водою. На дно каструлі попередньо покладіть в кілька разів складений рушник або дерев’яну дощечку, щоб банки не лопнули при нагріванні.
6. Стерилізуйте банки в киплячій воді протягом 10-15 хвилин, потім загорніть банки кришками.
7. Остудіть загортання в перевернутому стані і перенесіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Як заготовити компот з черешні і малини в банках?
Солодка малина і кисла черешня ідеально доповнюють один одного. Цей напій виходить кисло-солодким і неймовірно ароматним. Його можна подати на будь-яке застілля або пити просто так.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Черешня – 500 гр.
- Малина – 200 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Вода – 1 л
- Лимонна кислота – 1 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. З малиною слід робити дуже акуратно, щоб не зім’яти її.
2. Розкладіть ягоди по банкам, залийте їх окропом до верху і залиште на 10 хвилин.
3. Після цього злийте воду з банок в каструлю.
4. Додайте у воду цукор і лимонну кислоту. Закип’ятити сироп і варіть 2-3 хвилини.
5. Влийте киплячий сироп у банки, загорніть їх кришками і повністю остудіть в перевернутому стані. Подавати такий напій можна в будь-який час.
Приємного апетиту!
Дуже смачний компот з черешні і вишні на зиму
Якщо ви ще не пробували компот з вишні і черешні, то швидше беріть собі цей рецепт на замітку. Складно придумати більш ароматний і насичений напій.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6
Інгредієнти:
- Вишня – 1 склянка
- Черешня – 1 склянка
- Цукор – 1,5 склянки
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Вишню і черешню добре вимийте і просушіть.
2. Банки помийте і стерилізуйте. Викладіть в банки ягоди і влийте крутий окріп.
3. Через 5-7 хвилин злийте воду назад в каструлю.
4. В компот додайте цукор, доведіть його до кипіння і варіть 3-4 хвилини.
5. Киплячий компот влийте в банки, відразу загорніть кришками, переверніть догори дном і остудіть. Зберігайте компот з вишні і черешні в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити компот з черешні з м’ятою на зиму?
Куди корисніше випити приготований власними руками компот, ніж покупної сік або лимонад. Вони на 100 % мають натуральний склад. Компоти з черешні і м’яти можна закочувати на зиму або варити з нагоди.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Черешня – 05 кг
- Цукор – 1 склянка
- М’ята – 10 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Черешню переберіть, помийте, видаліть хвостики.
2. Банки помийте і стерилізуйте. По банкам розкладіть ягоди, додайте по кілька листочків м’яти.
3. Зваріть сироп. Влийте в каструлю воду, додайте цукор і доведіть до кипіння. Влийте киплячий сироп у банки.
4. Помістіть банки у велику каструлю з водою. Стерилізуйте компот в киплячій воді 15 хвилин.
5. Після стерилізації загорніть банки кришками, укутайте в ковдру і остудіть. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт компот з черешні з апельсином
Приємний на смак і освіжаючий компот з черешні і апельсина. Як і будь-який домашній компот, він дуже легко і швидко готується. І у вас взимку на столі буде справжній вітамінний коктейль.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Черешня – 600 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор – 250-300 гр.
Процес приготування:
1. Черешню переберіть, помийте і відкиньте на друшляк.
2. Апельсин обдайте окропом, помийте і наріжте кружечками.
3. За сухим стерилізованим банкам розкладіть черешню і апельсини.
4. Всипте цукор.
5. Наповніть банки до верху окропом, залишити на 10-20 хвилин.
6. Після цього злийте воду з банок в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин.
7. Киплячий компот влийте в банки, відразу загорніть їх кришками. Переверніть закачування, укутайте їх ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте компот з черешні і апельсина в темному місці.
Приємного апетиту!