Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Компот з груш на зиму – дуже смачне і ароматне рішення для ваших домашніх заготовок. Солодкий фруктовий напій чудово доповнить випічку та інші десерти, а також буде корисною альтернативою магазинними продуктами. Для приготування яскравого компоту для всієї родини скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої збірки.

Смачний рецепт компоту з груш на 3-х літрову банку

Компот з груш на зиму – прекрасна заготівля для всієї родини! Щоб узвар вийшов дійсно смачним, важливо знати всі секрети приготування цього чудового напою домашнього. Груші для узвару можна використовувати будь-які. Такий компот прекрасно зберігається тривалий час, зберігаючи свій приголомшливий смак і аромат.

Час готування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Груша 500 гр.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки
  • Вода 2.5 л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з груш на зиму на 3 літрову банку? Груші промийте, обріжте хвостики. Помістіть плоди в підходящу каструлю, залийте їх водою, поставте на вогонь і проварити протягом 10-15 хвилин. Після цього вийміть груші з киплячої води з допомогою шумівки.
  2. У простерилизованную банку викладаємо підготовлені груші, заливаємо їх окропом, залишаємо на 30 хвилин.
  3. Через час воду зливаємо з банки в каструлю, змішуємо її з цукром, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього варимо сироп до розчинення цукрових кристалів протягом 3-5 хвилин.
  4. Гарячий сироп вливаємо в банку з грушами, додаємо туди ж лимонну кислоту.
  5. З допомогою спеціального ключа закатуємо банку з компотом простерилізованій кришкою. Остуджуємо заготовку при кімнатній температурі, потім поміщаємо на зберігання в прохолодне місце.
  6. Компот з груш на зиму готовий!

Приємного апетиту!

Компот з груш без стерилізації на 3 літрову банку на зиму

Компот з груш – це дуже смачний, солодкий і ароматний напій, приготування якого можливе в різних варіаціях. Перед вами простий рецепт приготування компоту з груш без стерилізації на 3 літрову банку на зиму. Готується такий напій швидко і дійсно просто. Заготовлюйте і потім насолоджуватися смачним компотом із груш!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші ретельно промиваємо, потім нарізаємо великими шматочками. Викладаємо груші в попередньо стерилізовану трилітрову банку.

Крок 2. В банку з грушами вливаємо окріп, прогріваємо плоди протягом 20 хвилин. Банку не забуваємо прикрити кришкою.

Крок 3. Злийте охололу воду в каструлю, всипте до неї цукор, розмішайте і поставте на вогонь. Проваріть сироп після закипання 3-4 хвилини. За цей час повинні розчинитися цукрові кристали.

Крок 4. Наповніть банку з грушами свіжо приготованим сиропом, всипте лимонну кислоту.

Крок 5. Компот загорніть прокип’яченої кришкою, остудіть під теплою ковдрою в перевернутому вигляді, після цього перемістіть в прохолодне місце для тривалого зберігання. Компот з груш готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот з груш і яблук на 3-х літрову банку

Компот з груш і яблук – дуже поширений і улюблений багатьма напій. Компот, приготований на зиму з груш і яблук, виходить дуже насиченим смаком, ароматним і в міру солодким. Яблука чудово доповнюють грушевий компот. Такий компот відмінно зберігається тривалий час.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 4 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Груші і яблука промиваємо під проточною водою, вирізаємо серцевину з насінням, самі плоди нарізаємо довільним чином. Кладемо нарізані фрукти у простерилизованную трилітрову банку.

Крок 2. У каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. В банку з фруктами вливаємо киплячу воду, залишаємо прогріватися на 20 хвилин.

Крок 3. Після цього воду з банки необхідно злити в каструлю, до неї додати цукор і поставити на вогонь. Сироп після закипання слід проварити ще протягом 3-4 хвилин.

Крок 4. Киплячим сиропом наповнюємо ємність з фруктами до самого верху. Закатуємо компот прокип’яченої кришкою. Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді, обгорнувши її теплою ковдрою.

Крок 5. Компот з груш і яблук готовий! Насолоджуйтесь чудовим смаком і чудовим ароматом напою, приготованого в домашніх умовах.

Приємного апетиту!

Дуже смачний грушево-сливовий компот на зиму

Компот з груш і слив має приємний смак з легкою кислинкою. Приготувати такий компот в домашніх умовах нескладно, багато часу це не займе. Домашній грушевий компот з додаванням злив відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі. Такий компот – це ідеальний напій для любителів груш і слив.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 600 гр.
  • Зливу – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Основні інгредієнти – груші і сливи – необхідно ретельно промити під проточною водою. Далі наповнюємо простерилизованную ємність грушами та сливами. Якщо груші великі, їх можна порізати.

Крок 2. В банку з вмістом вливаємо киплячу воду. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 3. У каструлю зливаємо воду з банки.

Крок 4. Приготуємо сироп для компоту. Воду змішуємо з цукром. Ставимо каструлю на вогонь, після закипання варимо сироп протягом 3-5 хвилин (до розчинення кристалів цукру).

Крок 5. Залийте в банку з грушами та сливами гарячий сироп.

Крок 6. Закатуємо компот металевою кришкою, попередньо простерилізованій. Повністю охолодити заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

Крок 7. Компот з груш і слив готовий!

Приємного апетиту!

Простий рецепт компоту, приготованого з груш і вишні

Компот з груші і вишні – ароматний домашній напій з насиченим кольором і кислувато-солодким смаком. Готується такий компот нескладно, без стерилізації. Для тривалого зберігання краще використовувати метод подвійної заливки. Груші і вишня в такому випадку збережуть максимальну кількість вітамінів і свій натуральний смак.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 4 шт.
  • Вишня – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно вимиті груші необхідно порізати на дольки.

Крок 2. Вишню промити під проточною водою.

Крок 3. У попередньо простерилизованную трилітрову банку кладемо нарізані груші й вишні. Заливаємо основні інгредієнти киплячою водою. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо прогріватися протягом 20 хвилин.

Крок 4. Потім воду з банки необхідно злити в каструлю, додати до нього цукор, все перемішати. Ставимо воду з цукром на вогонь, чекаємо закипання. Після цього варимо сироп для компоту ще пару хвилин.

Крок 5. Готовим сиропом наповнюємо банку з грушами та вишнями. Компот необхідно відразу закатати простерилізованій кришкою. Перевіряємо банку з компотом на герметичність, перевернувши її догори дном. Повністю охолодити заготовку при кімнатній температурі.

Крок 6. Компот з груші і вишні готовий!

Компот з груш з лимонною кислотою на зиму

Грушевий компот – улюблений багатьма напій, що нагадує смак з дитинства. Перед вами рецепт приготування компоту з груш на зиму з додаванням лимонної кислоти. Рецепт простий, його можна назвати навіть класичним. Компот з груш, приготований методом потрійного прогрівання фруктів, обожнюють навіть діти!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші промиваємо, розрізаємо навпіл. Викладаємо нарізані груші в простерилизованную банку. Вливаємо туди ж киплячу воду, прогріваємо плоди протягом 5 хвилин.

Крок 2. Потім воду необхідно злити в каструлю, додати цукор, поставити на вогонь і після закипання варити сироп 3-4 хвилини.

Крок 3. Готовим заливаємо сиропом груші.

Крок 4. Через 5 хвилин злийте сироп назад в каструлю, всипте до нього лимонну кислоту, закип’ятіть.

Крок 5. Киплячим сиропом залийте груші третій раз. Банку з компотом відразу ж загорніть простерилізованій кришкою, остудіть заготівлю на зиму в перевернутому вигляді, одночасно перевіряючи компот на герметичність.

Крок 6. Компот з груш з лимонною кислотою готовий! Зберігайте такий домашній напій в прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!

Грушевий компот з апельсином на зиму

Цитрусові нотки, розбавляють солодкий компот з груш, роблять його смак просто приголомшливим. Саме тому рішення приготувати на зиму компот з груш з апельсином є відмінним. Такий компот випивається дуже швидко, тому заготовлюйте його у великому обсязі. Рідні, особливо діти, будуть задоволені!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 500 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промийте груші, потім поріжте кружальцями.

Крок 2. Апельсин необхідно залити окропом.

Крок 3. Нарізані груші викладаємо в трилітрову банку, попередньо простерилизованную. Заливаємо фрукти киплячою водою, прогріваємо протягом 20 хвилин. Банку на цей час необхідно прикрити кришкою.

Крок 4. Зливаємо охололу воду з банки в сотейник, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Крок 5. Апельсин нарізаємо кружечками, викладаємо їх у банку з грушами.

Крок 6. Всипаємо в ємність з фруктами необхідну кількість цукру.

Крок 7. Вливаємо в трилітрову банку з грушами, апельсином і цукром киплячу воду. Компот необхідно відразу закатати кришкою. Остудіть заготовку в перевернутому вигляді при кімнатній температурі, на зберігання перемістіть компот в темне і прохолодне місце. Компот з груш з апельсином готовий!

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт компоту з груш з лимоном

Цитрусові чудово поєднуються з будь-якими грушами. Тому компот, приготований з груш з додаванням лимона, є відмінною ідеєю! Лимонні нотки в компоті не будуть домінувати, вони лише підкреслять аромат і смак груші. Такий напій буде радувати не тільки в зимовий час, але й цілий рік.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 700 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші промийте під проточною водою. Розрізати плоди навпіл, видаляючи при цьому серцевину.

Крок 2. Половинку лимона розрізати на дві частини.

Крок 3. Простерилизованную банку наповнюємо грушами і лимоном. Заливаємо фрукти окропом, прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 30 хвилин для прогрівання. За цей час груші трохи змінять свій первісний колір.

Крок 4. Через деякий час необхідно злити воду з банки в каструлю і закип’ятити її.

Крок 5. В банку з фруктами всипте необхідне за рецептом кількість цукру. Якщо віддаєте перевагу більш кислуватим напоїв, зменшіть кількість цукру. Якщо бажаєте зробити компот більш концентрованим, збільшіть обсяг цукру.

Крок 6. Залийте груші, лимон і цукор киплячою водою. Банку з компотом необхідно відразу закатати кришкою. Остудіть напій при кімнатній температурі. Потім перемістіть заготовку на тривале зберігання в прохолодне місце. Компот з груш з лимоном на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Ароматний компот з груш з корицею

Хочете урізноманітнити заготовки на зиму смачними компотами? Тоді цей рецепт для вас стане знахідкою! Компот з груш з корицею – неймовірно ароматний і смачний напій! Кориця прекрасно відтіняє смак груш, тим самим роблячи компот більш насиченим. Поєднання груш і кориці дуже вдале – компот з даних інгредієнтів виходить просто чарівним!

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Вода – 2,5 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші промиваємо, видаляємо плодоніжки.

Крок 2. На дно простерилізованій трилітрової банки викладаємо промиті груші і паличку кориці. Для даної заготовки можна використовувати і мелену корицю, в такому випадку компот буде мати більш мутний відтінок.

Крок 3. Далі необхідно приготувати сироп – в каструлі закип’ятіть воду з цукром, проваріть кілька хвилин до розчинення цукрових кристалів.

Крок 4. Гарячим сиропом наповніть ємність з грушами і корицею, накрийте банку кришкою, витримайте 10 хвилин. Після цього сироп злити в каструлю, знову закип’ятити, залийте ним груші також і залиште на 10 хвилин.

Крок 5. Через деякий час зливаємо з банки сироп в каструлю, додаємо до нього лимонну кислоту, доводимо до кипіння.

Крок 6. Заливаємо груші з корицею киплячим сиропом. Потім зафарбовуємо компот простерилізованій кришкою. Перевертаємо заготівлю шийкою вниз і закутуємо в теплу ковдру до повного охолодження. Краще всього зберігати такий напій в прохолодному місці. Компот з груш з корицею готовий!

Приємного вам апетиту!

Грушевий компот з чорноплідної горобини

Додавання в грушевий компот чорноплідної горобини дозволяє отримати в результаті красивий за кольором і насичений смак напою. Грушевий смак буде домінувати, горобина лише додасть компоту деяку терпкість. Компот з груш з чорноплідної горобини, приготований за цим рецептом, нікого не залишить байдужим!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 500 гр.
  • Горобина чорноплідна – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Груші і чорноплідну горобину необхідно ретельно промити. Груші можна залишити цілими або за бажанням порізати на дольки. Горобину відокремте від гілочок.

Крок 2. Наповнюємо стерилізовану ємність грушами і горобиною. Всипаємо до основних інгредієнтів необхідну кількість цукру.

Крок 3. Кип’ятимо воду. Далі вливаємо окріп в банку з вмістом. Лишаємо в такому вигляді на 20 хвилин, прикривши банку кришкою. Через деякий час необхідно зробити наступне – з банки злити сироп і закип’ятити його. Далі наповнюємо ємність з грушами і горобиною гарячим сиропом.

Крок 4. Закатуємо компот прокип’яченої кришкою. Заготовку необхідно повністю остудити при кімнатній температурі. На зберігання перемістіть напій в підвал або льох. Красивий і ароматний компот з груш з чорноплідної горобини на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!