Компот з груш на зиму – дуже смачне і ароматне рішення для ваших домашніх заготовок. Солодкий фруктовий напій чудово доповнить випічку та інші десерти, а також буде корисною альтернативою магазинними продуктами. Для приготування яскравого компоту для всієї родини скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої збірки.
Смачний рецепт компоту з груш на 3-х літрову банку
Компот з груш на зиму – прекрасна заготівля для всієї родини! Щоб узвар вийшов дійсно смачним, важливо знати всі секрети приготування цього чудового напою домашнього. Груші для узвару можна використовувати будь-які. Такий компот прекрасно зберігається тривалий час, зберігаючи свій приголомшливий смак і аромат.
Час готування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Інгредієнти на
12 порц.
- Груша 500 гр.
- Цукор-пісок 1.5 склянки
- Вода 2.5 л.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з груш на зиму на 3 літрову банку? Груші промийте, обріжте хвостики. Помістіть плоди в підходящу каструлю, залийте їх водою, поставте на вогонь і проварити протягом 10-15 хвилин. Після цього вийміть груші з киплячої води з допомогою шумівки.
- У простерилизованную банку викладаємо підготовлені груші, заливаємо їх окропом, залишаємо на 30 хвилин.
- Через час воду зливаємо з банки в каструлю, змішуємо її з цукром, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього варимо сироп до розчинення цукрових кристалів протягом 3-5 хвилин.
- Гарячий сироп вливаємо в банку з грушами, додаємо туди ж лимонну кислоту.
- З допомогою спеціального ключа закатуємо банку з компотом простерилізованій кришкою. Остуджуємо заготовку при кімнатній температурі, потім поміщаємо на зберігання в прохолодне місце.
- Компот з груш на зиму готовий!

Приємного апетиту!