Простий рецепт компоту, приготованого з груш і вишні
Компот з груші і вишні – ароматний домашній напій з насиченим кольором і кислувато-солодким смаком. Готується такий компот нескладно, без стерилізації. Для тривалого зберігання краще використовувати метод подвійної заливки. Груші і вишня в такому випадку збережуть максимальну кількість вітамінів і свій натуральний смак.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 4 шт.
- Вишня – 1 склянка
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 2,7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно вимиті груші необхідно порізати на дольки.
Крок 2. Вишню промити під проточною водою.
Крок 3. У попередньо простерилизованную трилітрову банку кладемо нарізані груші й вишні. Заливаємо основні інгредієнти киплячою водою. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо прогріватися протягом 20 хвилин.
Крок 4. Потім воду з банки необхідно злити в каструлю, додати до нього цукор, все перемішати. Ставимо воду з цукром на вогонь, чекаємо закипання. Після цього варимо сироп для компоту ще пару хвилин.
Крок 5. Готовим сиропом наповнюємо банку з грушами та вишнями. Компот необхідно відразу закатати простерилізованій кришкою. Перевіряємо банку з компотом на герметичність, перевернувши її догори дном. Повністю охолодити заготовку при кімнатній температурі.
Крок 6. Компот з груші і вишні готовий!