Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Простий рецепт компоту, приготованого з груш і вишні

Компот з груші і вишні – ароматний домашній напій з насиченим кольором і кислувато-солодким смаком. Готується такий компот нескладно, без стерилізації. Для тривалого зберігання краще використовувати метод подвійної заливки. Груші і вишня в такому випадку збережуть максимальну кількість вітамінів і свій натуральний смак.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 4 шт.
  • Вишня – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно вимиті груші необхідно порізати на дольки.

Крок 2. Вишню промити під проточною водою.

Крок 3. У попередньо простерилизованную трилітрову банку кладемо нарізані груші й вишні. Заливаємо основні інгредієнти киплячою водою. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо прогріватися протягом 20 хвилин.

Крок 4. Потім воду з банки необхідно злити в каструлю, додати до нього цукор, все перемішати. Ставимо воду з цукром на вогонь, чекаємо закипання. Після цього варимо сироп для компоту ще пару хвилин.

Крок 5. Готовим сиропом наповнюємо банку з грушами та вишнями. Компот необхідно відразу закатати простерилізованій кришкою. Перевіряємо банку з компотом на герметичність, перевернувши її догори дном. Повністю охолодити заготовку при кімнатній температурі.

Крок 6. Компот з груші і вишні готовий!