Плоди ірги можуть похвалитися особливим смаком і неймовірно корисним складом. Ягоду часто використовують в лікувальному дієтичному харчуванні. Пропонуємо приготувати з продукту яскравий і насичений компот для тривалого зберігання. Беріть на замітку 6 перевірених рецептів в домашніх умовах!
Компот з ірги на зиму на 3-х літрову банку
Простий у виконанні і смачний компот з ірги можна заготовити на зиму. Зручно це робити з розрахунку на трилітрову банку. Беріть на замітку кулінарну ідею і радуйте близьких яскравим частуванням.
Інгредієнти на
3 л.
- Ірга 4 склянки
- Цукор-пісок 300 гр.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з ірги на зиму на 3-х літрову банку? Ягоди ретельно перебираємо від забруднень і після промиваємо під холодною водою. Для цього продукт зручно відкинути на друшляк.
- В стерилізовану банку занурюємо підготовлену іргу. Стерилізувати можна будь-яким зручним способом.
- Засипаємо ягоди в банку потрібною кількістю цукру. В цей час кип’ятимо воду в чайнику.
- Заливаємо продукти крутим окропом. Закриваємо заготівлю кришкою і перевертаємо її верх дном. Залишаємо до повного охолодження. При цьому можна укутати рушником.
- Після остигання компот з ірги на зиму готовий. Можна відправляти на зберігання.
Компот з ірги на зиму з лимонною кислотою
Неймовірно смачний рецепт заготівлі компоту з ірги на зиму – з додаванням лимонної кислоти. Готовий продукт порадує яскравим кольором і ароматом. Подавати напій можна з будь-якими десертами за смаком.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6 л.
Склад:
- Ірга – 800 гр.
- Цукор – 600 гр.
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
- Вода — 5,5 л.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість ірги. Перебираємо її від дрібних забруднень і листочків.
2. Далі ягоду відкидаємо на друшляк і промивання під сильним струменем холодної води.
3. Промиваємо і ошпарюємо скляні банки. Занурюємо в них іргу, а після засипаємо її цукром і лимонною кислотою.
4. Заливаємо вміст банок крутим окропом. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо остигати в теплому приміщенні.
5. Після охолодження банки можна перевертати назад і ставити на зберігання. Ароматний компот з ірги з лимонною кислотою готовий!
Дуже смачний компот з ірги з малиною на зиму
Яскравий і цікавий рецепт приготування домашнього компоту на зиму – з ірги і малини. Продукт стане відмінною заміною магазинних напоїв. Оцініть смак і аромат готового частування.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 л.
Склад:
- Ірга – 400 гр.
- Малина – 400 гр.
- Цукор – 600 гр.
- Вода – 5,5 л.
Процес приготування:
1. Відбираємо потрібну кількість ірги і малини. Старанно промиваємо ягоди під водою. При необхідності перебираємо від листя та інших забруднень.
2. Добре промиваємо банки і ошпарюємо окропом. Засипаємо сюди ягоди з допомогою воронки.
3. Заливаємо продукти окропом і наполягаємо вміст 15 хвилин. Зливаємо рідину і варимо її з цукром до його повного розчинення.
4. Готовим сиропом акуратно заливаємо ягоди в банку. Заготовки потрібно закрити кришками і після дати їм охолонути.
5. Яскравий ягідний компот на зиму з малини та ірги готовий. Надсилайте консервований напій на зберігання.
Покроковий рецепт приготування компоту з ірги з лимоном
Порадуйте близьких яскравим ароматним напоєм. Приготуйте на зиму смачний компот з ірги та лимона. Цитрусова нота додасть оригінальність домашнього напою, який замінить магазинні соки і лимонад.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Ірга – 800 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Іргу перебираємо від дрібних забруднень, після промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк. Ягоди повинні трохи обсохнути.
2. Викладаємо продукт в промиту і стерилізовану банку. Сюди ж додаємо великі шматочки заздалегідь промитого лимона.
3. Заливаємо іргу з лимоном крутим окропом і настоюйте під кришкою близько 15 хвилин.
4. Далі зливаємо настоявшуюся воду в каструлю. Додаємо до неї цукор. Варимо сироп до розчинення сухого інгредієнта.
5. Переливаємо солодку воду назад у банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на тривале зберігання.
Як заготовити компот з ірги з апельсином на зиму?
Цікавий смак компоту з ірги надає яскравий і ароматний апельсин. Домашній напій підходить для тривалого зберігання. Ви зможете радувати близьких або гостей круглий рік.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Склад:
- Ірга – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Іргу перебираємо і старанно промиваємо від забруднень. Підгнилі та занадто м’які плоди використовувати не рекомендується.
2. Апельсин нарізаємо тонкими скибочками. Кісточки акуратно витягаємо. Шкірку знімати не потрібно.
3. Занурюємо обидва інгредієнта в промиті і пропарені банки.
4. Заливаємо апельсин з иргой крутим окропом. Можна відразу з чайника.
5. Наполягаємо рідина 15 хвилин, після варимо її в каструлі з цукром до його розчинення. Сироп виливаємо назад у банки.
6. Ароматні заготовки можна закривати кришками і відправляти на тривале зберігання. Готово!
Ароматний компот з ірги з яблуками на зиму
З яблук з ірги можна приготувати дивовижний за смаком і в міру солодкий компот. Простий кулінарний рецепт дозволить зберігати продукт тривалий час. Напій різноманітить ваш стіл в будь-який час року.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Ірга – 400 гр.
- Яблуко – за смаком.
- Цукор – 200 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Іргу старанно перебираємо від дрібних гілок і листя, після промиваємо під холодною водою.
2. Беремо яблука невеликі. Також промиваємо їх. Нарізати не обов’язково. Прибираємо тільки плодоніжку.
3. Відправляємо підготовлені продукти в чисту і пропарений банку. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо його близько 15 хвилин. Можна прикрити кришкою.
4. Далі воду зливаємо в каструлю і варимо з цукром. Знову заливаємо продукти гарячою рідиною.
5. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання. Сладкий компот з ірги та яблук готовий!