Компот з суниці — смачна, ароматна яскрава і заготівля на зиму. Немає нічого краще, ніж взимку втамувати спрагу натуральним, багатим вітамінами напоєм. Тому ми підібрали 5 чудових рецептів для закачування суничного компоту.
Як приготувати смачний компот з лісової суниці на зиму?
Компоти з ягід добре зберігаються в погребі всю зиму. Полуничний компот виходить в міру солодким і дуже ароматним. Він сподобається дітям і дорослим.
Інгредієнти на
3 л.
- Суниця 1 кг
- Цукор-пісок 500 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як заготовити компот із суниці на зиму на 3 літрову банку? У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте сироп, дочекайтеся, поки цукор і лимонна кислота повністю розчиняться і вимкніть вогонь.
- Суницю переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
- Ягоди пересипте в каструлю з гарячим сиропом.
- Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися компоту 3-6 годин.
- Потім ягоди розкладіть по банках, сироп ще раз закип’ятити, влийте його в банки і загорніть кришками. Остудіть компот при кімнатній температурі і перемістіть його на зберігання в льох.
Приємного апетиту!
Компот з суниці на зиму в банках на 3 літри
Навіщо купувати соки і нектари в магазині, коли можна заготовити домашні компоти з різних ягід і фруктів. У цьому рецепті ми розповімо, як влаштувати полуничний компот в 3-літровій банці.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Суниця – 1,5 склянки
- Лимон – 5 гр.
- Вода – 3 л
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Суницю переберіть і промийте.
2. У каструлю влийте воду і закип’ятити її. В стерилізовану трилітрову банку покладіть ягоди і лимон.
3. Наповніть банку окропом приблизно на 1/3, залиште на 10-15 хвилин.
4. Потім воду злийте назад в каструлю і знову доведіть до кипіння. У банку всипте цукор.
5. Влийте в банку окріп і загорніть її кришкою. Переверніть банку догори дном, укутайте в ковдру і дайте їй повністю охолонути. Зберігайте компот в холодному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт компот з суниці та смородини на зиму
Взимку ніхто не зможе відмовитися від смачного і ароматного домашнього компоту. Прекрасне поєднання лісової суниці і садової смородини в напої порадує вас своїм кисло-солодким насиченим смаком.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10-12.
Склад:
- чорна Смородина – 400 гр.
- Суниця – 250 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть і добре промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
2. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння і викладіть чорну смородину.
3. Через пару хвилин додайте суницю.
4. Також всипте цукор, перемішайте і варіть компот на повільному вогні, поки він не закипить.
5. Потім відразу влийте компот в стерилізовані банки і загорніть їх. Закачування остудіть в перевернутому стані і поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Дуже смачний узвар із суниць з малиною на зиму
Це один з найпопулярніших і простих рецептів домашніх компотів. Сунично-малиновий компот – це чудовий концентрований напій, який чудово вгамовує спрагу, сповнює вітамінами.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Суниця – 200 гр.
- Вода – 2,8-3 л
- Малина – 200 гр.
- Цукор – 250 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди промийте і просушіть.
2. Банки для компоту заздалегідь помийте і стерилізуйте.
3. У банки розкладіть ягоди.
4. Майже до самого верху залийте банки окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин, цукор повинен повністю розчинитися.
5. Наповніть банки гарячим узваром, загорніть кришки, банки переверніть догори дном і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте сунично-малиновий компот в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Полуничний компот з лимонною кислотою для тривалого зберігання
Домашні компоти – джерело вітамінів і мікроелементів, які так необхідні ослабленому організму в холодну пору року. Полуничний компот саме такий напій, приготувати і закатати його простіше простого.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Суниця – 400 гр.
- Вода – 3,2 л.
- Цукор – 0,8 ст.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду і всипте цукор, доведіть солодкий сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню.
2. Суницю помийте і відкиньте на друшляк.
3. Перекладіть ягоди в миску, залийте гарячим сиропом, прикрийте кришкою і залиште на 3-4 години.
4. По закінчення цього часу полуницю розкладіть по сухим стерилізованим банкам. Сироп поставте на вогонь і доведіть до кипіння, всипте лимонну кислоту, перемішайте і розлийте по банках.
5. Банки загорніть кришками, укутайте їх теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!