Компот з суниці — смачна, ароматна яскрава і заготівля на зиму. Немає нічого краще, ніж взимку втамувати спрагу натуральним, багатим вітамінами напоєм. Тому ми підібрали 5 чудових рецептів для закачування суничного компоту.
Як приготувати смачний компот з лісової суниці на зиму?
Компоти з ягід добре зберігаються в погребі всю зиму. Полуничний компот виходить в міру солодким і дуже ароматним. Він сподобається дітям і дорослим.
Інгредієнти на
3 л.
- Суниця 1 кг
- Цукор-пісок 500 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як заготовити компот із суниці на зиму на 3 літрову банку? У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте сироп, дочекайтеся, поки цукор і лимонна кислота повністю розчиняться і вимкніть вогонь.
- Суницю переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
- Ягоди пересипте в каструлю з гарячим сиропом.
- Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися компоту 3-6 годин.
- Потім ягоди розкладіть по банках, сироп ще раз закип’ятити, влийте його в банки і загорніть кришками. Остудіть компот при кімнатній температурі і перемістіть його на зберігання в льох.

Приємного апетиту!