Компот з суниці на зиму – 5 рецептів на 3-літрову банку з покроковими фото

Компот з суниці — смачна, ароматна яскрава і заготівля на зиму. Немає нічого краще, ніж взимку втамувати спрагу натуральним, багатим вітамінами напоєм. Тому ми підібрали 5 чудових рецептів для закачування суничного компоту.

Як приготувати смачний компот з лісової суниці на зиму?

Компоти з ягід добре зберігаються в погребі всю зиму. Полуничний компот виходить в міру солодким і дуже ароматним. Він сподобається дітям і дорослим.

Інгредієнти на
3 л.

  • Суниця 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот із суниці на зиму на 3 літрову банку? У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, всипте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте сироп, дочекайтеся, поки цукор і лимонна кислота повністю розчиняться і вимкніть вогонь.
  2. Суницю переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  3. Ягоди пересипте в каструлю з гарячим сиропом.
  4. Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися компоту 3-6 годин.
  5. Потім ягоди розкладіть по банках, сироп ще раз закип’ятити, влийте його в банки і загорніть кришками. Остудіть компот при кімнатній температурі і перемістіть його на зберігання в льох.

Приємного апетиту!

Компот з суниці на зиму в банках на 3 літри

Навіщо купувати соки і нектари в магазині, коли можна заготовити домашні компоти з різних ягід і фруктів. У цьому рецепті ми розповімо, як влаштувати полуничний компот в 3-літровій банці.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Суниця – 1,5 склянки
  • Лимон – 5 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Суницю переберіть і промийте.

2. У каструлю влийте воду і закип’ятити її. В стерилізовану трилітрову банку покладіть ягоди і лимон.

3. Наповніть банку окропом приблизно на 1/3, залиште на 10-15 хвилин.

4. Потім воду злийте назад в каструлю і знову доведіть до кипіння. У банку всипте цукор.

5. Влийте в банку окріп і загорніть її кришкою. Переверніть банку догори дном, укутайте в ковдру і дайте їй повністю охолонути. Зберігайте компот в холодному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт компот з суниці та смородини на зиму

Взимку ніхто не зможе відмовитися від смачного і ароматного домашнього компоту. Прекрасне поєднання лісової суниці і садової смородини в напої порадує вас своїм кисло-солодким насиченим смаком.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10-12.

Склад:

  • чорна Смородина – 400 гр.
  • Суниця – 250 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть і добре промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

2. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння і викладіть чорну смородину.

3. Через пару хвилин додайте суницю.

4. Також всипте цукор, перемішайте і варіть компот на повільному вогні, поки він не закипить.

5. Потім відразу влийте компот в стерилізовані банки і загорніть їх. Закачування остудіть в перевернутому стані і поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Дуже смачний узвар із суниць з малиною на зиму

Це один з найпопулярніших і простих рецептів домашніх компотів. Сунично-малиновий компот – це чудовий концентрований напій, який чудово вгамовує спрагу, сповнює вітамінами.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Суниця – 200 гр.
  • Вода – 2,8-3 л
  • Малина – 200 гр.
  • Цукор – 250 гр.

Процес приготування:

1. Ягоди промийте і просушіть.

2. Банки для компоту заздалегідь помийте і стерилізуйте.

3. У банки розкладіть ягоди.

4. Майже до самого верху залийте банки окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин, цукор повинен повністю розчинитися.

5. Наповніть банки гарячим узваром, загорніть кришки, банки переверніть догори дном і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте сунично-малиновий компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Полуничний компот з лимонною кислотою для тривалого зберігання

Домашні компоти – джерело вітамінів і мікроелементів, які так необхідні ослабленому організму в холодну пору року. Полуничний компот саме такий напій, приготувати і закатати його простіше простого.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Суниця – 400 гр.
  • Вода – 3,2 л.
  • Цукор – 0,8 ст.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду і всипте цукор, доведіть солодкий сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню.

2. Суницю помийте і відкиньте на друшляк.

3. Перекладіть ягоди в миску, залийте гарячим сиропом, прикрийте кришкою і залиште на 3-4 години.

4. По закінчення цього часу полуницю розкладіть по сухим стерилізованим банкам. Сироп поставте на вогонь і доведіть до кипіння, всипте лимонну кислоту, перемішайте і розлийте по банках.

5. Банки загорніть кришками, укутайте їх теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!