Компот з винограду на 3 літрову банку без стерилізації на зиму – 8 простих рецептів в домашніх умовах

Компот з винограду на 3 літрову банку — простий і смачний спосіб заготовити солодкі плоди на зиму. З чого компоти тільки не готують. Але не з усіх компонентів він виходить такий смачний, як з винограду. Ви цілком можете записати відразу кілька заготовок, використовуючи різні сорти винограду, і кожен з цих варіантів буде новим відкриттям для вас і ваших близьких. Виберете свій рецепт і приступайте до його реалізації.

Компот з винограду в 3-х літровій банці без стерилізації

Неймовірно освіжаючий компот, який несе в собі смак літа і гарного настрою. Засукавши відразу велику банку, вам не доведеться провозитися цілий день на кухні, повторюючи одні і ті ж дії. До того ж, завдяки відсутності стерилізації, м’якоть винограду залишається міцною, соковитою і злегка похрустывающей.

Інгредієнти на
3 л.

  • Виноград 450 гр.
  • Цукор-пісок 230 гр.
  • Вода 2.3 л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з винограду на 3 літрову банку на зиму? Відокремлюємо ягоди винограду від грон і дуже ретельно промиваємо. В цей же час стерилізуємо банки.
  2. Підготовлений виноград опускаємо на дно банок і відправляємо нагріватися воду на невеликому вогні.
  3. Розливаємо крутий окріп по банкам з виноградом, намагаючись лити в центр банки, щоб не полопалися стінки. І залишаємо прогріватися ягоди протягом 15 хвилин, прикривши кришками.
  4. Рівно через це час зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо в неї цукор-пісок, лимонну кислоту і добре розмішуємо. Доводимо сироп до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини.
  5. Після чого відразу ж розливаємо його в банки за тим же принципом, намагаючись не зачіпати стінок. Закатуємо компот стерилізованими кришками, перевертаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
  6. Таким компотом одне задоволення рятуватися від спраги.

Приємного вам апетиту!

Компот з винограду Ізабелла в банку на 3 літри на зиму

Для любителів природи і лісових ягід як не можна краще підійде саме цей рецепт. Адже виноград Ізабелла як раз про солодкуватий смак з відтінком суниці, яку не так легко дістати на відміну від цього сорту винограду. Такі фарби особливо необхідні в холодну пору року для підняття настрою.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування:10-15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Виноград Ізабелла – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 2,5.

Процес приготування:

1. Все що нам знадобиться для приготування цього компоту, представлено на фото. Вам теж краще підготувати заздалегідь, щоб не відволікатися в процесі.

2. Після чого виноград ізабелла знімаємо з грон і замочуємо в холодній воді приблизно на 10-15 хвилин. Потім воду зливаємо, а виноград промиваємо ще раз.

3. Банки ретельно вимиваємо з содою і обов’язково просушуємо. Тільки потім починаємо викладати на дно виноград, займаючи приблизно 2/3 від усього обсягу ємності.

4. Весь вміст заливаємо окропом і залишаємо до повного охолодження під закритою кришкою. Пізніше міняємо кришку і зливаємо всю охололу воду в каструлю.

5. Доводимо рідину до кипіння, додаємо цукор і добре розмішуємо. Варимо сироп 5 хвилин до повного розчинення кристалів цукру.

6. Киплячий сироп розливаємо по банках, закатуємо простерилизованными кришками і залишаємо компот в перевернутому положенні до повного охолодження рідини. Тільки потім відправляємо його на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачний виноградний компот з гілочками на зиму

Не обірвати гілочки – це не значить лінуватися. Так ви гарантовано не деформируете ягоду, зберігши всю її соковитість і кращі смакові якості. Плюс до всього, ягоди не розлетяться по всьому об’єму, а будуть триматися разом. І це ще не всі плюси, але про них ви дізнаєтесь самі, якщо зважитеся на цю авантюру.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 15.

Склад:

  • Виноград – 450-500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

1. Виноград разом з гілочками добре промиваємо і просушуємо, відкинувши на друшляк.

2. Потім опускаємо його в стерилізовані банки і заливаємо крутим окропом. Залишаємо так, прикривши кришкою, мінімально на 10 хвилин.

3. Через це час зливаємо охололу воду в каструлю.

4. Всипаємо в неї цукор, лимонну кислоту, розмішуємо і доводимо до стану кипіння. Варимо сироп приблизно 3-4 хвилини.

5. Після чого відразу ж розливаємо його по банках, наповнюючи їх до самого горлечка.

6. Закручуємо вміст простерилизованными кришками, залишаємо до повного охолодження і тільки потім відправляємо зберігатися аж до самої зими. Але для цього важливо вибрати комфортне місце.

Бажаємо приємного апетиту!

Як зварити компот з винограду з лимоном на зиму?

Якщо ви вибираєте солодкий сорт винограду, легка кислинка компоту не завадить. Завдяки лимону виходить дуже збалансований смак приємний, в якому кожен знайде для себе задоволення і родзинку. Таким чином, у вас вийде догодити абсолютно всім за столом і почути багато приємних слів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Виноград – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Виноград добре промиваємо і обриваємо з гілочок. Ягоди перекладаємо в каструлю.

2. Наливаємо в каструлю з виноградом гарячу воду і ставимо варитися на невеликому вогні.

3. Варимо виноград протягом 10 хвилин з моменту закипання рідини, в процесі варіння шкірка винограду лопається.

4. Через це час засипаємо в каструлю з виноградом цукровий пісок і добре розмішуємо.

5. Слідом видавлюємо лимонний сік і варимо протягом п’яти хвилин, після чого знімаємо каструлю з вогню.

6. Розливаємо готовий компот по стерилізованим банкам і закриваємо стерилізованими кришками. Охолоджений компот відправляємо на зберігання.

Приємного вам апетиту!

Виноградно-яблучний компот в 3-х літровій банці

Вітамінна бомба прямо на вашій кухні. Такий рецепт під силу багатьом, особливо якщо ви володар домашнього винограду і домашніх яблук. Не тільки неймовірно приємний смак компоту, але і для поживності велика кількість фруктів, яких так не вистачає в зимовий час року. Порадуйте себе і своїх близьких.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Виноград – 500 гр.
  • Яблука – 300-400 гр.
  • Цукор-пісок – 280-300 гр.
  • Кислота лимонна – 1/2 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Підготуємо для приготування компоту трилітрову банку і необхідні інгредієнти. Виноград промиваємо і знімаємо з гілочок, намагаючись не деформувати самі ягідки. Яблука просто промиваємо і просушуємо.

2. Потім плоди яблук нарізаємо невеликими шматочками, видаляємо серцевину з кісточками. При необхідності можна зчищати шкірку.

3. Важливим кроком є стерилізація банок. Після того, як ми їх підготували, починаємо викладати всі компоненти. Першим шаром йдуть яблука.

4. Поверх яблук акуратно всипаємо підготовлений виноград.

. Засипаємо все вміст цукровим піском і невеликою кількістю лимонної кислоти.

6. Разом з тим доводимо до стану кипіння воду і відразу ж заливаємо її в банку, яку герметично закатуємо простерилізованій кришкою.

7. Компот в банку злегка струснемо і залишаємо остуджуватися до кімнатної температури, загорнувши в рушник або ковдру.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з винограду Ізабелла з апельсином на зиму

Соковиті часточки апельсина в цукровому сиропі, насолода для очей і смакових рецепторів. Такого компоту будуть раді, як дорослі, так і діти. А господинь приємно здивує простота процесу приготування, що вимагає мінімум енергії і тимчасових витрат.

Час приготування: 30-40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Виноград – 2 склянки
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

1. Підготуємо виноград. Для цього ягоди добре промиваємо і злегка просушуємо.

2. Потім відміряємо потрібну кількість і розкладаємо по стерилізованим банкам.

3. Апельсин ошпарюємо окропом, добре промиваємо та нарізаємо на дуже тонкі скибочки.

4. Додаємо пластини апельсина в банки з виноградом. Поверх усього засипаємо необхідну кількість цукру і заливаємо все окропом.

5. Банки з компотом відразу ж закатуємо простерилизованными кришками, злегка струшуємо, щоб цукор міг розчинитися, і залишаємо, накривши ковдрою до повного охолодження. На цьому процес приготування завершено.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з винограду і груш на зиму без стерилізації

Не дивуйтеся, якщо взимку ви вже не знайдете у коморі банки з таким виноградно-грушевим узваром. Адже його неймовірний смак супроводжується освіжаючим ароматом, який неможливо уявити і описати, не спробувавши. Але після того як він вам запам’ятається, ви не проведете жодної зими без цієї заготовки.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Груша – 1200-1500 гр.
  • Виноград синій – 350-400 гр.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Кислота лимонна – 1/2 склянки
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо і просушуємо всі інгредієнти. Для швидкості, груші можна обтерти рушником. Також паралельно з цим стерилізуємо банки.

2. На цьому етап підготовки завершено, переходимо до основної частини. Закладаємо цілісні груші, з виноградом без грон, в банку.

3. Відразу ж невеликий цівкою заливаємо окріп в банку, щоб всі компоненти були повністю покриті водою і прогріваємо груші з виноградом протягом 20 хвилин, до неповного охолодження води.

4. Потім зливаємо охололу воду в глибоку ємність, заправляємо цукром і доводимо вміст до кипіння. Після вимкнення вогню додаємо лимонну кислоту і добре розмішуємо.

5. Прогріті раніше груші та виноград знову заливаємо до самого краю кисло-солодким сиропом.

6. Закатуємо стерилізованими кришками, остуджуємо в перевернутому стані, накривши ковдрою, і відправляємо на зберігання.

Бажаємо вдалих заготовок!

Компот з домашнього синього винограду без стерилізації

Щасливчики ті, хто є володарем домашнього винограду. Грона виглядають більш витончено і ефектно, особливо привертають увагу своїм насиченим синім кольором. А якщо виноград ще й солодкий, то вам пощастило вдвічі, так як немає необхідності додавати в компот багато цукру і це говорить про його найбільшої користі.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Виноград синій – 500-550 гр.
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти і простерилизуем банки, щоб процес приготування пішов як по маслу.

2. Домашній виноград добре промиваємо і обов’язково трохи просушуємо. Так як виноградинки невеликі і щоб їх не деформувати, залишаємо їх на самих гілках. Потім підготовлений виноград розкладаємо по банках.

3. Для наступного кроку нам необхідно приготувати смачний цукровий сироп. Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, потім поступово всипаємо цукор, добре розмішуємо і кип’ятимо 2-3 хвилини.

4. Гарячий сироп заливаємо в банки до самого горлечка і відразу закриваємо простерилизованными кришками.

5. Як тільки компот закрили, перевіряємо банку на герметичність і перевертаємо догори дном. Так залишаємо до повного охолодження.

Бажаємо приємного апетиту!