Коржі на кефірі — просто і швидке блюдо, має яскравий і апетитний вигляд. Їх можна їсти з солодкими добавками або навіть замінювати ними хліб. Готувати їх дуже просто, маючи на озброєнні 10 докладних рецептів.
Пишні паляниці на кефірі з сиром на сковороді
Тісто для коржів на кефірі відміну від дріжджового замішується дуже швидко, що дозволяє скоротити час на підготовку. Якщо додати в тісто сир, то коржі стануть самостійним дуже смачним і ситним перекусом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно 250 гр.
- Кефір 150 мл
- Сіль ⅓ ч. л.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Сир 250 гр.
- Зелень 10 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло вершкове 50 гр.
Процес приготування:
- Як швидко і просто приготувати коржі на кефірі на сковороді? Змішайте в мисці кефір, борошно, соду і сіль. Замісіть м’яке, не липнущее до рук тісто. Тісто треба дуже добре вимішати і відбити про стіл, завдяки цьому при розкочуванні воно не буде рватися.
- Для начинки можна взяти будь-сир. Натріть його на крупній тертці. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте сир і зелень, посоліть і приправте за смаком.
- Для того, щоб зробити корж, потрібно приблизно однакову кількість тіста і сирної маси.
- Тісто розкачати в круглий коржик, на її середину покладіть начинку.
- Навколо начинки загорніть тісто і защепніть його зверху.
- Тепер необхідно цю кульку розкачати в тонкий корж, щоб через тісто почали просвічуватися сир і зелень. Покладіть корж на суху розігріту сковорідку, проткніть в декількох місцях корж виделкою.
- Обсмажте коржі з двох сторін до золотистого кольору. Потім гарячий корж з двох сторін змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
- Подавайте до столу коржі в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт коржів на кефірі без начинки на сковороді
Готувати коржі на кефірі зовсім не складно з продуктів, які завжди є під рукою. З таким рецептом впорається будь-яка господиня. Вони дозволять вирішити питання з швидким і смачним перекусом для всієї родини.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кефір – 125-150 мл
- Борошно пшеничне вищого сорту – 200-250 гр.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Сода харчова – 5 гр.
- Оцет столовий 9 % – 1,5 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
Процес приготування:
1. В об’ємну миску просійте борошно, додайте яйце, сіль, цукор, кефір, одну столову ложку рослинного масла і соду, погашену оцтом. Замісіть однорідне тісто.
2. Ретельно вимісити тісто руками. Воно має бути м’яким і не липким. Дайте тісту відпочити 10 хвилин.
3. Потім розділіть тісто на кілька рівних частин і розкачайте з них круглі коржики.
4. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, влийте рослинне масло і обсмажте коржі до золотистого кольору з двох сторін.
5. Коржі подавайте теплими зі сметаною, варенням або медом.
Приємного апетиту!
Як приготувати коржі з зеленню на кефірі на сковороді
Рецепт пишних коржів на кефірі прийшов до нас з кавказької кухні. Тісто на кефірі добре поєднується з зеленню і додати в тісто значно покращує смак коржів.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л
- Кефір – 130 мл
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Дріжджі розчиніть в трьох столових ложках теплої води, додайте в розчин сіль і цукор. Залиште цю суміш на 5-7 хвилин.
2. Далі додайте в дріжджову масу кефір і оливкове масло, перемішайте.
3. Потім просіяти в миску борошно і замістити однорідне тісто. Накрийте його рушником і залиште на 10-15 хвилин.
4. Зелень вимити і порубаєте ножем.
5. Робочу поверхню змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на кілька рівних частин і розкачайте коржі.
6. У центр коржі покладіть трохи зелені, загорніть краї тіста до центру і закріпіть їх.
7. Отримані згортки растайте ще раз так, щоб начинка залишилася всередині. Готуйте коржі на сковороді, обсмажте з двох сторін до золотистого кольору. Коржі з зеленню подавайте до столу теплими.
Приємного апетиту!
Коржі на кефірі на сковороді замість хліба
Тонкі коржі на кефірі легко можуть замінити хліб, готуються вони дуже легко і швидко. Особливо смачно подавати коржі разом з різноманітними супами і овочевим рагу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кефір – 1,5 склянки
- Сметана 26-30 % – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в миску, додайте сіль, цукор і соду, перемішайте.
2. Далі додайте густу сметану і кефір, перемішайте.
3. Замісіть м’яке і еластичне тісто.
4. Тісто розділіть на невеликі рівні частини.
5. Кожен шматочок розкачати в тонкі коржі.
6. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла. Обсмажте коржі з двох сторін до золотистого кольору. Коржі можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Пишні паляниці з ковбасою на кефірі на сковороді
Цей варіант коржів на кефірі можна визнати найбільш ситним з усіх можливих. Коржі з ковбасою іноді подають як окрему страву на обід або вечерю.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кефір 3,2 % – 1 склянка
- Сир – 150 гр.
- Ковбаса – 200 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
1. Сир натріть на крупній тертці.
2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
3. Ковбасу натерти на тертці.
4. У мисці змішайте сир, ковбасу, зелень, кефір, цукор, сіль і соду, перемішайте.
5. Далі в миску просійте борошно і добре перемішайте.
6. Тісто зберіть в грудку і дайте йому відпочити 10-20 хвилин.
7. Тісто розділіть на кілька рівних шматків і розкачайте їх у круглі коржі.
8. Коржі обсмажте на рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору. Подавайте коржі в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Як посмажити коржі без яєць на сковороді на кефірі
Рецептів коржів розроблено не мало. Тісто для них замішують на кефірі, сметані, сироватці або вершковому маслі. У цьому рецепті, наприклад, не використовуються яйця.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2-3 ст.
- Кефір – 200-300 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Кмин – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. У кефір кімнатної температури, додайте соду, сіль, цукор і спеції. Через сито просіяти в миску борошно. Замісіть м’яке і еластичне тісто.
2. З тіста скачайте ковбаску і наріжте його на однакові шматочки.
3. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий корж.
4. Обсмажте коржі на сухій розігрітій сковорідці з двох сторін.
5. Ще гарячі коржі змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачні картопляні коржі на кефірі на сковороді
Страви з картоплі часто присутні на наших столах. Картопляні коржі на кефірі є своєрідною альтернативою всіма улюбленим дерунам. Виходить дуже смачна страва без особливих зусиль.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Пюре картопляне – 500 гр.
- Кефір – 100 мл
- Сир – 20 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 250-350 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю відваріть до готовності, злити воду і перемніть її в пюре, охолодіть.
2. У пюре додайте сіль, яйце і натертий на тертці сир, перемішайте.
3. Потім просіяти в миску борошно, всипте соду і влийте кефір. Замісіть густе тісто.
4. Коли тісто стане досить щільним, скачайте з нього ковбаску.
5. Наріжте тісто на шматки, орієнтуючись на діаметр своєї сковороди.
6. З кожного шматочка розкачайте круглу коржик.
7. Коржі обсмажте на сухій розігрітій сковороді з двох сторін.
8. Гарячі коржі промажте маслом, складіть у стопку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкі коржі на кефірі на сухій сковороді без масла
Дуже часто замість хліба з першими стравами або легкими салатами подають прісні коржі на кефірі. Їх навіть можна їсти просто в прикуску з соусом або сметаною. Готуються вони без масла з набору найбільш доступних продуктів.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вода – 0,5 склянки
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. У склянку налийте теплу воду, додайте половину чайної ложки цукру, столову ложку борошна і дріжджі. Добре перемішайте і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Суміш повинна почати пузиритися.
2. У миску просіяти борошно, її може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, щоб тісто вийшло відповідної консистенції. Додайте до борошна кефір, дріжджову суміш і рослинне масло.
3. Замісіть круте і еластичне тісто. Вимішуйте його, поки воно не почне легко відлипати від рук. Загорнути тісто у харчову плівку і залиште в теплому місці на 20-30 хвилин.
4. На робочій поверхні, посипаною борошном, скачайте з тіста ковбаску, наріжте її на рівні частини.
5. З кожного шматка розкачайте тонку круглу коржик.
6. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, викладайте по оной коржику і обсмажте їх до золотистого кольору з двох сторін. Щоб коржі не пузирилися, робіть на них проколи вилкою. Гарячі коржі відразу змащуйте маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування цибулевих коржів на сковороді
Цей рецепт присвячений вельми незвичайного і пікантному варіанту коржів на кефірі. Вони підійдуть для перекусу, бутербродів і як доповнення до гарячих страв.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Цибуля – 2 шт.
- Масло рослинне – 6 ч. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в миску, додайте кефір і сіль, замісити тісто.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
3. Тісто розділіть на кілька частин. З них розкачати тонкі коржі. Кожну корж змастіть рослинним маслом і покладіть на неї трохи нарізаної цибулі, посипте сіллю.
4. З коржі згорніть рулет і защепніть краю з двох сторін. Цей рулет наріжте шайбочками. Кожен шматок розкачайте в коржик. Повторіть ці маніпуляції з усім тестом.
5. Отримані заготовки обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору з двох сторін.
6. Подавайте цибульні коржі зі сметаною або гірчицею.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт житніх коржів на кефірі
Рецепт житніх коржів дуже бюджетний. Мало того, що їх можна віднести до корисної їжі, вони мають чудовий смак і приємний медовий аромат.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 150 мл
- Масло рослинне – 0,75 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,7 ч. л.
- Борошно житнє – 160 гр.
Процес приготування:
1. Теплий кефір змішайте з сіллю, медом і олією.
2. Потім просіяти в миску житнє борошно, додайте соду і замісити тісто.
3. Замішують тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
4. З тіста скачайте ковбаску, розділіть її на кілька рівних частин. З цих шматків розкачати тонкі круглі коржі.
5. Обсмажте коржі на добре розігрітій сковорідці з двох сторін. Коржі повинні стати приємного рум’яного кольору.
6. Готові коржі можна подавати на стіл, а також загортати в них різноманітну начинку.
Приємного апетиту!