Котлети з кальмарів – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт дієтичних котлет з кальмарів на пару

Кальмар і без того відомий як страва досить низькокалорійне, а якщо приготувати страву з кальмара на пару, воно буде ще більш корисним, так як не вимагає додавання олії.

Час готування – 1ч.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій: 8.

Склад:

  • Кальмар – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Батон – 2 скибочки.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Нам необхідно кальмарів очистити від плівки. Для цього заливаємо їх окропом на 2 хвилини, а потім легко знімаємо плівку.

2. Очищаємо і нарізаємо цибулю як можна дрібніше. Включаємо плиту на розігрів, ставимо сковороду з маслом на конфорку. Висипаємо цибулю і обсмажуємо до утворення золотистого кольору.

3. Беремо скибочки батона і знімаємо з них шкірку. М’якоть опускаємо в миску з молоком і чекаємо, поки вона розм’якне.

4. Перекручуємо м’ясо кальмара через м’ясорубку (попередньо розрізаємо кальмарів на невеликі шматочки) разом з розм’якшеним батоном. У готовий фарш додаємо обсмажені цибулю, сіль і перець. Вбиваємо яйце і перемішуємо до однорідності.

5. Починаємо формувати котлети. Змочуємо руки і ліпимо заготовки.

6. Ємність для пароварки змащуємо невеликою кількістю масла. Викладаємо заготовки. Готуємо на пару 15-20 хвилин. Через це час подаємо до столу котлети.

Приємного апетиту!