Простий і смачний рецепт дієтичних котлет з кальмарів на пару
Кальмар і без того відомий як страва досить низькокалорійне, а якщо приготувати страву з кальмара на пару, воно буде ще більш корисним, так як не вимагає додавання олії.
Час готування – 1ч.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Кальмар – 1 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Нам необхідно кальмарів очистити від плівки. Для цього заливаємо їх окропом на 2 хвилини, а потім легко знімаємо плівку.
2. Очищаємо і нарізаємо цибулю як можна дрібніше. Включаємо плиту на розігрів, ставимо сковороду з маслом на конфорку. Висипаємо цибулю і обсмажуємо до утворення золотистого кольору.
3. Беремо скибочки батона і знімаємо з них шкірку. М’якоть опускаємо в миску з молоком і чекаємо, поки вона розм’якне.
4. Перекручуємо м’ясо кальмара через м’ясорубку (попередньо розрізаємо кальмарів на невеликі шматочки) разом з розм’якшеним батоном. У готовий фарш додаємо обсмажені цибулю, сіль і перець. Вбиваємо яйце і перемішуємо до однорідності.
5. Починаємо формувати котлети. Змочуємо руки і ліпимо заготовки.
6. Ємність для пароварки змащуємо невеликою кількістю масла. Викладаємо заготовки. Готуємо на пару 15-20 хвилин. Через це час подаємо до столу котлети.
Приємного апетиту!