Простий і смачний рецепт домашніх котлет з щуки з салом і картоплею
Картопля один з кращих гарнірів для риби. Але в цьому рецепті він є одним з основних інгредієнтів. Він робить котлети соковитими і легкими, а картопляний крохмаль допомагає краще скріпити котлети.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порції: 5.
Склад:
- Щука – 800-900 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сало – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне для обсмажування
- Масло – для обсмажування
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Для приготування котлет спочатку необхідно зайнятися картоплею. Очищаємо його, ретельно промиваємо. Якщо бульби великі, то розрізаємо їх на частини, щоб прискорити процес варіння. Ви можете зменшити вміст крохмалю в картоплі, просто замочивши його на 20-30 хвилин у холодній воді. На форму котлет це не вплине, так як для скріплення ми використовуємо яйце. Варимо картоплю до готовності в підсоленій воді.
2. Готову картоплю розминаємо до стану пюре. При цьому ніяких додаткових інгредієнтів у нього не додаємо (наприклад, молока, вершкового масла), так як він буде використовуватися для приготування фаршу, а не як повноцінний гарнір.
3. Ретельно промиваємо рибу. Розбираємо, обережно відокремлюючи пласти філе від хребта. Вибираємо великі кістки, відокремлюємо філе від шкіри. Двічі прокручуємо філе щуки через м’ясорубку. І відправляємо його до картопляного пюре.
4. Очищаємо і промиваємо цибулину. Нарізаємо її на дрібні шматочки. Окремо нарізаємо сало. Так само робимо це дрібно, так як у фарш і цибулю, і сало будемо додавати сирими.
5. Після того як картопляне пюре, фарш з філе щуки, цибуля і сало підготовлені і об’єднані, вбиваємо яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
6. Сформовані та обвалені в панірувальних сухарях котлети обсмажуємо на попередньо розігрітій сковороді. Для обжарювання використовуємо суміш соняшникової олії та вершкового масла, так котлети виходити ароматніше. Щоб котлети не пригорали, смажимо їх на середньому вогні до золотистої скоринки. Через 12-15 хвилин котлети будуть готові. Подавайте зі свіжими овочами або салатом з них.
Приємного апетиту!