Покроковий рецепт приготування крем чиза для бісквітного торта
Крем-чіз став, мабуть, одним із самих улюблених і зручних кремів для складання і обробки тортів. Особливо якщо мова йде про бисквитном вигляді виробу. Це тісто м’яке, пористе і ніжне – складно придумати більш відповідну прошарок, ніж ніжний, що тане в роті крем-чіз. Для його приготування використовуємо холодний вершковий сир, розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Також важливо використовувати для збивання потужний міксер – він не тільки спрощує роботу, але і забезпечує рівномірне збивання і своєчасне формування густої маси.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1 кг. готового крем-чизай.
Склад:
Сир вершковий – 700 гр.
Масло вершкове – 350 гр.
Пудра цукрова – 350 гр.
Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Завчасно до приготування крему вершкове масло варто дістати з холодильника, щоб воно добре размягчилось і стало пластичним. Продукт має бути якісним: у складі шукаємо тільки вершки. Якщо вершкове масло має виражений жовтий відтінок, то готовий крем-чіз не буде чисто білим.
Крок 2. У миску для збивання викладаємо охолоджений вершковий сир і починаємо його збивати на повільних обертах, поступово збільшуючи швидкість. Працюємо одну-дві хвилини, щоб маси розм’якшилася і трохи розпушилася.
Крок 3. Не припиняючи збивання, додаємо до сиру м’яке вершкове масло. Після того, як весь обсяг масла буде використаний в крем, збиваємо ще хвилину.
Крок 4. Потім підсипаємо цукрову пудру і ванілін. Збиваємо ще пару хвилин, поки крем не стане гладким і глянсовим. Приготовлений крем-чіз прибираємо в холодильник на годину для стабілізації, після чого використовуємо для прошарку і оздоблення торта або інших видів виробів.
Приємного апетиту!