Як приготувати крем шарлотт зі згущеним молоком?
До подогретому молока з цукром додаються жовтки, все збивається віночком і знімається з вогню. Потім отримана маса додається до збитого вершкового масла. Далі домішується згущене молоко і все збивається до пишноти. Виходить дуже смачний і ніжний крем для торта і інших виробів.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Молоко, згущене варене – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко – 1/3 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
1. Жовтки відділяємо від білків, перекладаємо його в невелику ємність, додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо за допомогою виделки.
2. Тепер беремо сковороду або невелику каструлю, вливаємо туди молоко, додаємо цукровий пісок і відправляємо на мінімальний вогонь.
3. Після того як молоко прогріється, поступово вливаємо туди збитий жовток, не перестаючи помішувати молоко. Продовжуємо помішувати, поки маса не закипить. Потім знімаємо сотейник з плити і даємо молочно-яєчної маси повністю охолонути до кімнатної температури.
4. Вершкове масло, перед початком приготування, дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Потім збиваємо його за допомогою міксера, поки воно не стане білим і пухким. Поступово вливаємо туди охолоджений сироп, не припиняючи збивати.
5. В кінці додаємо варене згущене молоко і збиваємо, поки не вийде пишний, гладкий крем. Використовуємо його в якості прошарку для тортів, наповнення еклерів та ін. Приємного апетиту!