Крем Шарлотт для торта – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати крем шарлотт зі згущеним молоком?

До подогретому молока з цукром додаються жовтки, все збивається віночком і знімається з вогню. Потім отримана маса додається до збитого вершкового масла. Далі домішується згущене молоко і все збивається до пишноти. Виходить дуже смачний і ніжний крем для торта і інших виробів.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко, згущене варене – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко – 1/3 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

1. Жовтки відділяємо від білків, перекладаємо його в невелику ємність, додаємо дрібку солі і все добре перемішуємо за допомогою виделки.

2. Тепер беремо сковороду або невелику каструлю, вливаємо туди молоко, додаємо цукровий пісок і відправляємо на мінімальний вогонь.

3. Після того як молоко прогріється, поступово вливаємо туди збитий жовток, не перестаючи помішувати молоко. Продовжуємо помішувати, поки маса не закипить. Потім знімаємо сотейник з плити і даємо молочно-яєчної маси повністю охолонути до кімнатної температури.

4. Вершкове масло, перед початком приготування, дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Потім збиваємо його за допомогою міксера, поки воно не стане білим і пухким. Поступово вливаємо туди охолоджений сироп, не припиняючи збивати.

5. В кінці додаємо варене згущене молоко і збиваємо, поки не вийде пишний, гладкий крем. Використовуємо його в якості прошарку для тортів, наповнення еклерів та ін. Приємного апетиту!