Крем-суп з печериць з вершками – страва досить популярний за рахунок свого ніжного смаку і бархатистою текстурою, хоча і калорійне. Основними його компонентами є, в класичному варіанті, печериці з соусом «Бешамель» подрібнені блендером, а заправляється суп вершками (від французького crème), які визначають головний секрет смаку. У цій збірці вам пропонуються різні та не менш смачні варіанти крем-супу з доповненням овочами, картоплею, куркою і сиром.
Крем-суп з печериць з вершками — класичний рецепт
Крем-суп з печериць з вершками в класичному варіанті готується тільки із цих двох інгредієнтів. У супу виходить виражений вершково-грибний смак і текстура ніжного крему. Для крем-супу печериці підходять як свіжі, так і заморожені. У цьому рецепті готуємо суп на курячому бульйоні, можна на воді з курячими бульонными кубиками, заправляємо 10% вершками і загусником буде, обсмажені на вершковому маслі борошно.
Інгредієнти на
3 порц.
- Печериці свіжі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 200 мл (10% жирності)
- Бульйон з курки 600 мл
- Борошно 2 ст. л.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
-
Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для крем-супу.
Печериці промийте і наріжте тонкими слайсами. Очищену цибулину наріжте невеликими кубиками. - На розігрітому рослинному маслі обсмажте до рум’яного кольору нарізку цибулі, потім додайте нарізку печериць і протягом 7 хвилин посмажте їх до м’якості.
- У каструлі для варіння крем-супу розтопити на невеликому вогні шматочок вершкового масла.
- Насипте дві ложки борошна і обсмажте її при постійному помішуванні до легкого золотистого кольору.
- Потім до обсмаженої борошні тонким струменем і так само при безперервному помішуванні влийте гарячий курячий бульйон або приготовлений з кубиків. Доведіть його до кипіння і перекладіть в нього обсмажені з цибулею шампіньйони. Трохи грибів залиште для декору.
- Після закипання супу, вимкніть вогонь. Заглибним блендером пюрируйте суп до однорідної текстури.
- Поставте його на маленький вогонь, за своїм смаком додайте сіль з чорним перцем і під прикритою кришкою варіть 5-6 хвилин. Потім налийте в суп вершки, перемішайте, знову доведіть до кипіння, зніміть пробу і вимкніть вогонь.
- Приготований по класичному рецепту крем-суп з печериць з вершками розлийте по суповым чашках, декоруйте слайсами печериць, зеленню, кедровими горішками і сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!
Суп-пюре з печериць з вершками і картоплею
Супу-пюре з печериць з вершками і картоплею, як варіант крем-супу, буде у вас більш дієтичним блюдом, корисним і з ніжною густою текстурою. У цьому рецепті готуємо суп з легким обсмажуванням печериць з цибулею, на воді або бульйоні. Заправляємо суп-пюре жирними вершками.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції:3.
Склад:
- Печериці – 600 гр.
- Картопля – 450 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки 33% – 300 мл
- Вода/бульйон – 1.5 л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Рослинна олія/вершкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очистити і нарізати невеликими кубиками. У каструлі для супу закип’ятити півтора літра води або бульйону, перекласти нарізку картоплі і поварити 15 хвилин, до напівготовності.
Крок 2. Очищену цибулину нарізати тонкими чверть кільцями і обсмажити на розігрітому рослинному або вершковому маслі до прозорості. Печериці почистити, нарізати слайсами, перекласти до цибулі і посмажити протягом 20 хвилин до випаровування грибного соку і легкого рум’яного кольору.
Крок 3. Обсмажені з цибулею гриби перекласти в каструлю з картоплею, додати сіль і поварити суп ще 10 хвилин, до готовності картоплі.
Крок 4. Потім в суп налити жирні вершки і поварити на невеликому вогні ще 5-7 хвилин. Зняти каструлю з плити.
Крок 5. За допомогою заглибного блендера суп пюрировать до однорідної текстури. За бажанням, в суп додати трохи вершкового масла.
Крок 6. Приготовлений суп-пюре з печериць з вершками і картоплею розлити по тарілках, доповнити нарізкою зелені і сервірувати до обіду. Приємного апетиту!
Суп-пюре з печериць з плавленим сиром і вершками
Більш ситним і калорійним варіантом супу-пюре з печериць з вершками буде доповнення його плавленим сиром, адже ці інгредієнти прекрасно поєднуються смаком. У цьому рецепті густоту супу надаємо картоплею, але можна замінити селерою, брокколі або цвітною капустою. Плавлений сир береться натуральний і без смакових добавок.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Печериці – 250 гр.
- Плавлений сир – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Морква – 150 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистіть, промийте і наріжте шматочками будь-якої форми.
Крок 2. Очищену моркву подрібнити на крупній тертці.
Крок 3. Наріжте невеликими шматочками очищену цибулину.
Крок 4. Нарізку цих овочів перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте водою з розрахунком на кількість порцій, додайте сіль з будь-якими приправами і поваріть до повної готовності овочів.
Крок 5. Печериці почистіть, промийте і розріжте на шматочки.
Крок 6. Обсмажте гриби на розігрітому рослинному маслі до повного випаровування грибного соку.
Крок 7. Плавлений сир дрібно наріжте або подрібніть на крупній тертці.
Крок 8. Перекладіть сир в зварений суп і активно перемішайте, щоб він повністю розчинився в бульйоні.
Крок 9. Потім налийте в суп вершки.
Крок 10. Обсмажені шампіньйони по своєму смаку посоліть і перекладіть до супу.
Крок 11. Заглибним блендером суп пюрируйте.
Крок 12. Приготовлений суп-пюре з печериць з плавленим сиром і вершками розлийте по суповым чашках, декорують зеленню і сервіруйте до столу, доповнивши сухариками. Приємного апетиту!
Грибний крем-суп з шампіньйонів в блендері
Грибний крем-суп з шампіньйонів в блендері готується просто, швидко і володіє хорошими смаковими якостями. У цьому варіанті грибного супу доповнимо смак його набором овочів, що зробить блюдо і більш корисним.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цвітна капуста – 5 суцвіть.
- Вершки 20% – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистити, промити, нарізати невеликими шматочками і відварити протягом 15-20 хвилин. До майже готового картоплі перекласти суцвіття цвітної капусти відварити їх протягом 5 хвилин. Ці овочі можна зварити окремо.
Крок 2. Печериці і цибулю почистити і нарізати гриби тонкими слайсами, а цибулю четвертинками кілець.
Крок 3. На розігрітому вершковому маслі обсмажити нарізку цибулі, додати слайсы печериць і посмажити до випарювання грибного соку.
Крок 4. У чашу блендера перекласти відварені овочі, обсмажені з цибулею печериці і додати за смаком сіль з чорним перцем.
Крок 5. Вершки підігріти. Половину їх перелити в блендер і подрібнити все в однорідну масу. Потім долити решту вершки і ще раз крем подрібнити. Кількість вершків можна збільшити залежно від потрібної вам густоти супу.
Крок 6. Приготований в блендері грибний крем-суп з шампіньйонів розлити по суповым чашках, доповнити зеленню і обсмаженими слайсами грибів і сервірувати до столу, подавши до них грінки. Приємного апетиту!
Крем-суп з шампіньйонів в мультиварці
Крем суп з печериць в мультиварці готується нескладно, хоча вимагає більше часу. У цьому покроковому рецепті готуємо суп на двох програмах: «Смаження» і «Суп», але для пюрирования потрібен блендер. Інгредієнтами будуть класичні шампіньйони, картопля, цибуля і суміш вершків з молоком. Гриби можна використовувати як свіжі, так і заморожені, а розморожувати перед смаженням необов’язково.
Час готування: 100 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Вершки 25% – 200 мл
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Мускатний горіх – 1/3 ч. ложки
- Сухарики – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почистити і промити картоплю з цибулиною і подрібнити шматочками будь-якого розміру. Свіжі печериці протерти вологою серветкою і нарізати слайсами. В мультічашу покласти половину вершкового масла і включити програму «Смаження». Обсмажити на розігрітому вершковому маслі, при помішуванні, нарізку цибулі і печериць до легкого золотистого кольору.
Крок 2. Потім перекласти в чашу нарізку картоплі, додати сіль з чорним перцем, залити водою або бульйоном, тільки щоб рідина покрила всі інгредієнти і включити програму «Суп» на час за замовчуванням, що становить 1 годину.
Крок 3. По завершенні програми зварений суп перелити в окремий посуд і пюрировать заглибним блендером.
Крок 4. В отримане пюре налити підігріті вершки з молоком у будь-якій пропорції і в кількості для потрібної вам густоти суп-креми. Зняти пробу і відкоригувати смак.
Крок 5. Перелити крем-суп назад в миску, додати решту масла і 10 хвилин прогріти суп на програмі «Підігрів» або «Суп».
Крок 6. Приготований в мультиварці крем-суп з шампіньйонів розлити по суповым чашках, доповнити нарізкою зелені і сервірувати до столу з сухариками. Приємного апетиту!
Крем-суп з шампіньйонів без картоплі
Варіант крем-суп з шампіньйонів без картоплі належить до класичних і так готують в ресторані. У його складі тільки печериці та цибулю. Гриби для супу краще вибрати молоді з білими голівками. У цьому рецепті крем-суп готуємо дієтичний і вершки замінимо молоком.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Печериці – 250 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Молоко – 350 мл
- Вода – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для крем-супу. Печериці з цибулею і морквою почистити і промити. Цибулину нарізати кубиками, а моркву подрібнити на крупній тертці. Промити і нарізати зелень. Відразу підготувати блендер.
Крок 2. У каструлю для варіння супу перекласти печериці, залити холодною водою і поварити на невеликому вогні 10 хвилин від початку кипіння.
Крок 3. Потім до грибів перекласти подрібнені моркву з цибулею і поварити суп ще протягом 10 хвилин.
Крок 4. Після закінчення цього часу налити суп молоко і варити до повної готовності овочів і грибів. До кінця варіння в суп насипати сіль з чорним перцем.
Крок 5. Каструлю з супом зняти з плити і пюрировать його за допомогою заглибного блендера. Приготовлений крем-суп з шампіньйонів без картоплі розлити по суповым чашках, доповнити нарізкою зелені і сервірувати до столу. Приємного апетиту!
Суп-пюре з печериць з вершками і куркою
Суп-пюре з печериць з вершками і куркою, як блюдо смачне і ситне, готується дещо по-іншому в порівнянні з класичними варіантами. У цьому рецепті варимо куряче філе з цибулею-пореєм і пюрируем блендером. Готуємо окремо соус на молоці з обсмаженої борошном і з’єднуємо з грибним пюре. Печериці з морквою додаємо в крем-суп і заправляємо вершками.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Куряче філе – 500 гр.
- Печериці – 500 гр.
- Цибуля-порей – 3 шт.
- Морква невелика – 1шт.
- Молоко – 1 л
- Вершки жирні – 200 мл
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Імбир – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Стебла цибулі-порею промити, дрібно нарізати і на пару хвилин залити холодною водою для видалення залишків піску між листям.
Крок 2. Потім воду злити і перекласти порей в каструлю для варива крем-супу. Поверх цибулі покласти промите куряче філе і посипати білим перцем. За бажанням можна додати шматочок імбиру. Залити ці інгредієнти водою, тільки щоб були покриті, і відварити все протягом 30 хвилин.
Крок 3. Почистити і промити моркву з печерицями і зеленню. Нарізати їх дрібними шматочками.
Крок 4. В окремій каструлі або сотейнику розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому муку і порційно налити холодне молоко.
Крок 5. Молоко з обсмаженої борошном відразу активно перемішувати, щоб не вийшли дрібні грудочки, і текстура соусу була однорідною.
Крок 6. Приготований соус за смаком посолити.
Крок 7. Зварені куряче філе з цибулею-пореєм заглибним блендером пюрировать до однорідного стану.
Крок 8. Каструлю з ці пюре повторно поставити на плиту, посолити за смаком і довести до кипіння. Перекласти в суп нарізку печериць з морквою і поварити на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
Крок 9. Після закінчення цього часу в суп перелити приготований соус, додати нарізку зелені і налити вершки. Все добре перемішати, зняти пробу і через 1 хвилину вогонь вимкнути.
Крок 10. Приготовлений суп-пюре з печериць з вершками і куркою розлити по суповым чашках, доповнити зеленню з скибочкою лимона (за бажанням) і страва накривати до столу. Приємного апетиту!
Крем-суп з шампіньйонів і брокколі
Крем-суп з шампіньйонів і брокколі буде у вас легким і корисним першою стравою. Відварена і подрібнена брокколі має густу кремову текстуру і є хорошою основою для цього супу. Готується крем-суп просто і набір продуктів невеликий. У цьому рецепті печериці спочатку обсмажимо, потім відваримо з брокколі, додамо смажену цибулю, пюрируем все змішати і заправити вершками.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі – 400 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Вода – 1 л
- Цибуля – ½ шт.
- Вершки жирні – 100 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Хліб білий – 1 скибочка.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці протріть вологою серветкою і наріжте слайсами. Обсмажте на розігрітій олії протягом 2 хвилин.
Крок 2. Обсмажені гриби перекладіть в каструлю для варива крем-супу, залийте літром чистої води і поставте варитися.
Крок 3. Брокколі розділіть на суцвіття, промити і по черзі перекладіть в киплячий грибний бульйон. Додайте до супу по своєму смаку сіль з будь-якими приправами. До цієї страви добре підійдуть орегано з базиліком і меленим перцем.
Крок 4. Очищену цибулину (1/2 штуки) наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого кольору на тій же сковорідці, що і гриби.
Крок 5. Обсмажену цибулю перекладіть до решти інгредієнтів і варіть суп 10 хвилин, щоб корисні властивості їх максимально збереглися.
Крок 6. Потім зніміть каструлю з вогню і заглибним блендером всі пюрируйте до однорідної та гладкою текстурою. В отримане пюре налийте вершки, додайте шматочок вершкового масла, перемішайте і на великому вогні доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з плити.
Крок 7. З скибочки білого хліба будь-яким способом приготуйте сухарики і підсушіть їх краще в духовці.
Крок 8. Приготовлений крем-суп з шампіньйонів і брокколі розлийте по суповым чашках, доповніть сухариками з зеленню і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!