Курка в банку в духовці – оригінальна ідея для вашого домашнього столу. Приготоване таким способом куряче м’ясо виходить неймовірно соковитим і ароматним. Для виконання яскравою кулінарної ідеї використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких.
Курка в скляній банці у власному соку в духовці
Соковиту курку у власному соку можна запекти в духовці в скляній банці. Цікавий спосіб готування дозволить отримати ароматне і яскраве за смаком страва. М’ясо можна подавати з гарніром на обід або вечерю.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курка 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для курки, за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати курку на банку в духовці? Птицю ретельно промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником. Поділяємо на шматочки.
- Чистимо овочі від шкірки. Цибулю ріжемо півкільцями, а моркву – тонкими кружечками. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
- Дволітрову банку гарненько промиваємо і насухо витираємо. Всі продукти викладаємо в неї шарами, посипаючи сіллю і спеціями за смаком.
- Горлечко банки щільно накриваємо фольгою.
- Ставимо банку з вмістом на сковороду або форму для випікання. Відправляємо конструкцію в духовку на 2 години. Готуємо при температурі 160 градусів.
- Дістаємо готову курку з банки, доповнюємо її гарніром і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт тушонки з курки в банку
Апетитну і ароматну тушонку з курки можна приготувати в духовці. Ситний продукт запікається в скляній банці. Його можна подавати з гарніром або з хлібом в якості закуски.
Час готування: 4 години
Час приготування: 3 години
Порцій – 2 банки
Склад:
- Курка – 1 ш.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку моєму під водою, а після даємо їй обсохнути. Можна обсушити паперовим рушником.
2. Разрубаем курку на невеликі частини, зручні для розміщення в банки.
3. Далі підготуємо самі банки. Промиваємо їх, стерилізуємо і викладаємо на дно кожної лаврове листя і горошини чорного перцю.
4. На спеції щільно викладаємо курку. Між шматочками насипаємо сіль за смаком. Після чого продукт ставимо в духовку на 3 години. Готуємо при температурі 200 градусів і поступово зменшуємо її до 100.
5. Готову тушонку дістаємо з духовки. Потім даємо їй повністю охолонути і тільки після цього можна пробувати.
М’яка і ніжна курка з овочами в банку в духовці
Курку з овочами в духовці можна приготувати цікавим способом – в скляній банці. Так м’ясо добре просочиться овочевим соком і стане більш м’яким і ніжним. Спробуйте ароматне блюдо для вашого обіду.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 8 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Чистимо моркву і нарізаємо його невеликими шматочками.
2. Далі ріжемо ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.
3. Очищаємо від насіння болгарські перці і ріжемо їх невеликою соломкою.
4. Помідор ділимо на невеликі кубики.
5. Курячі гомілки ретельно натираємо сіллю і спеціями за смаком. Половину з них викладаємо в скляну дволітрову банку.
6. Далі упереміш кладемо моркву, цибулю, болгарський перець і помідор. Посипаємо їх сіллю за смаком.
7. На овочі викладаємо залишилися гомілки. Закриваємо банку фольгою і ставимо її на 2 години в духовку. Готуємо при температурі 160 градусів.
8. Після приготування курку з овочами викладаємо на тарілки. Можна доповнити будь-яким гарніром і зеленню. Готово!
Покроковий рецепт приготування курки з картоплею в банку
В якості оригінального і ситного обіду можна приготувати курку з картоплею в скляній банці. Продукти добре напитаются соками і ароматами один одного. Оцініть апетитний домашній рецепт!
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Поділяємо курку на частини. Натираємо шматочки сіллю і спеціями за смаком. Можна залишити продукт на деякий час, щоб краще вбрався аромат.
2. Чистимо і промиваємо картоплю, потім ріжемо його на невеликі часточки. Цибулю і моркву розбираємо будь-яким звичним способом.
3. Миємо й сушимо дволітрову банку. На її дно укладаємо овочі, а зверху підготовлені шматочки курки.
4. Закриваємо банку фольгою і ставимо її в духовку. Готуємо страву 2 години при температурі 180 градусів.
5. Даємо банку трохи охолонути в духовці, потім дістаємо її і витягаємо вміст в порційну тарілку. Готово, можна подавати до столу!
Курка запечена з рисом в банку в духовці
Для домашнього вечері можна приготувати соковиту курку з рисом, запечену в банку. Оригінальний спосіб приготування зробить продукти більш насиченими і ароматними.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 500 гр.
- Рис – 125 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку промиваємо під водою і поділяємо на невеликі шматочки.
2. Ретельно натираємо м’ясо сіллю і спеціями за смаком. На час залишаємо заготівлю маринуватися в холодильник. Приблизно, на 30 хвилин.
3. Чистимо цибулини від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.
4. Рис ретельно промиваємо під водою. Бажано, використовувати пропарений продукт.
5. У скляну дволітрову банку укладаємо довільно м’ясо, цибулю і рис. Заливаємо вміст водою, шийку закриваємо фольгою і ставимо продукт в духовку на 1,5 години при температурі 160 градусів.
6. Гаряче блюдо акуратно перекладаємо з банки на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!