Курка в банку в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Курка в банку в духовці – оригінальна ідея для вашого домашнього столу. Приготоване таким способом куряче м’ясо виходить неймовірно соковитим і ароматним. Для виконання яскравою кулінарної ідеї використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких.

Курка в скляній банці у власному соку в духовці

Соковиту курку у власному соку можна запекти в духовці в скляній банці. Цікавий спосіб готування дозволить отримати ароматне і яскраве за смаком страва. М’ясо можна подавати з гарніром на обід або вечерю.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку на банку в духовці? Птицю ретельно промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником. Поділяємо на шматочки.
  2. Чистимо овочі від шкірки. Цибулю ріжемо півкільцями, а моркву – тонкими кружечками. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
  3. Дволітрову банку гарненько промиваємо і насухо витираємо. Всі продукти викладаємо в неї шарами, посипаючи сіллю і спеціями за смаком.
  4. Горлечко банки щільно накриваємо фольгою.
  5. Ставимо банку з вмістом на сковороду або форму для випікання. Відправляємо конструкцію в духовку на 2 години. Готуємо при температурі 160 градусів.
  6. Дістаємо готову курку з банки, доповнюємо її гарніром і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тушонки з курки в банку

Апетитну і ароматну тушонку з курки можна приготувати в духовці. Ситний продукт запікається в скляній банці. Його можна подавати з гарніром або з хлібом в якості закуски.

Час готування: 4 години

Час приготування: 3 години

Порцій – 2 банки

Склад:

  • Курка – 1 ш.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку моєму під водою, а після даємо їй обсохнути. Можна обсушити паперовим рушником.

2. Разрубаем курку на невеликі частини, зручні для розміщення в банки.

3. Далі підготуємо самі банки. Промиваємо їх, стерилізуємо і викладаємо на дно кожної лаврове листя і горошини чорного перцю.

4. На спеції щільно викладаємо курку. Між шматочками насипаємо сіль за смаком. Після чого продукт ставимо в духовку на 3 години. Готуємо при температурі 200 градусів і поступово зменшуємо її до 100.

5. Готову тушонку дістаємо з духовки. Потім даємо їй повністю охолонути і тільки після цього можна пробувати.

М’яка і ніжна курка з овочами в банку в духовці

Курку з овочами в духовці можна приготувати цікавим способом – в скляній банці. Так м’ясо добре просочиться овочевим соком і стане більш м’яким і ніжним. Спробуйте ароматне блюдо для вашого обіду.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 8 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Чистимо моркву і нарізаємо його невеликими шматочками.

2. Далі ріжемо ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.

3. Очищаємо від насіння болгарські перці і ріжемо їх невеликою соломкою.

4. Помідор ділимо на невеликі кубики.

5. Курячі гомілки ретельно натираємо сіллю і спеціями за смаком. Половину з них викладаємо в скляну дволітрову банку.

6. Далі упереміш кладемо моркву, цибулю, болгарський перець і помідор. Посипаємо їх сіллю за смаком.

7. На овочі викладаємо залишилися гомілки. Закриваємо банку фольгою і ставимо її на 2 години в духовку. Готуємо при температурі 160 градусів.

8. Після приготування курку з овочами викладаємо на тарілки. Можна доповнити будь-яким гарніром і зеленню. Готово!

Покроковий рецепт приготування курки з картоплею в банку

В якості оригінального і ситного обіду можна приготувати курку з картоплею в скляній банці. Продукти добре напитаются соками і ароматами один одного. Оцініть апетитний домашній рецепт!

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Поділяємо курку на частини. Натираємо шматочки сіллю і спеціями за смаком. Можна залишити продукт на деякий час, щоб краще вбрався аромат.

2. Чистимо і промиваємо картоплю, потім ріжемо його на невеликі часточки. Цибулю і моркву розбираємо будь-яким звичним способом.

3. Миємо й сушимо дволітрову банку. На її дно укладаємо овочі, а зверху підготовлені шматочки курки.

4. Закриваємо банку фольгою і ставимо її в духовку. Готуємо страву 2 години при температурі 180 градусів.

5. Даємо банку трохи охолонути в духовці, потім дістаємо її і витягаємо вміст в порційну тарілку. Готово, можна подавати до столу!

Курка запечена з рисом в банку в духовці

Для домашнього вечері можна приготувати соковиту курку з рисом, запечену в банку. Оригінальний спосіб приготування зробить продукти більш насиченими і ароматними.

Час приготування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Рис – 125 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку промиваємо під водою і поділяємо на невеликі шматочки.

2. Ретельно натираємо м’ясо сіллю і спеціями за смаком. На час залишаємо заготівлю маринуватися в холодильник. Приблизно, на 30 хвилин.

3. Чистимо цибулини від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.

4. Рис ретельно промиваємо під водою. Бажано, використовувати пропарений продукт.

5. У скляну дволітрову банку укладаємо довільно м’ясо, цибулю і рис. Заливаємо вміст водою, шийку закриваємо фольгою і ставимо продукт в духовку на 1,5 години при температурі 160 градусів.

6. Гаряче блюдо акуратно перекладаємо з банки на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!