Курка з баклажанами – це просте і дуже смачне блюдо з будь-якого приводу. Такі страви можна подавати до обіду, як гарнір або самостійної закуски. Є багато варіантів приготування страв з курки та баклажанів. Кращі ідеї ми зібрали в нашій перевіреної кулінарної добірці з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Курка з баклажанами і помідорами в духовці
Курка з баклажанами і помідорами в духовці – це соковите, апетитне і смачне частування для вашого столу. Якщо хочете урізноманітнити звичне меню і приємно здивувати близьких, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Інгредієнти на
4 порц.
- Баклажан 2 шт.
- філе Куряче 4 шт.
- Помідори 4 шт.
- Сир 150 гр.
- Часник 1 зуб.
- Кріп за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Курка з баклажанами готується дуже просто і швидко. Підготуємо продукти. Баклажани ріжемо тонкими смужками, солимо і залишаємо на 20 хвилин. Філе ріжемо на частини, відбиваємо, солимо і перчимо. Нарізаємо помідори кільцями. Подрібнюємо зелень і часник, натираємо на тертці сир.
- Баклажани обсмажуємо на розігрітій сковороді на рослинному маслі по дві хвилини з кожного боку. Потім викладаємо їх у форму для запікання.
- Викладаємо сюди ж куряче філе. Знову кладемо шар з баклажанів і закриваємо його куркою.
- Викладаємо помідори і злегка солимо їх.
- Посипаємо подрібненим часником і зеленню. Закриваємо все тертим сиром.
- Запікаємо частування 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
- Курка з баклажанами і помідорами в духовці готова. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!
