Курка з баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з баклажанами – це просте і дуже смачне блюдо з будь-якого приводу. Такі страви можна подавати до обіду, як гарнір або самостійної закуски. Є багато варіантів приготування страв з курки та баклажанів. Кращі ідеї ми зібрали в нашій перевіреної кулінарної добірці з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Курка з баклажанами і помідорами в духовці

Курка з баклажанами і помідорами в духовці – це соковите, апетитне і смачне частування для вашого столу. Якщо хочете урізноманітнити звичне меню і приємно здивувати близьких, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • філе Куряче 4 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Сир 150 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Курка з баклажанами готується дуже просто і швидко. Підготуємо продукти. Баклажани ріжемо тонкими смужками, солимо і залишаємо на 20 хвилин. Філе ріжемо на частини, відбиваємо, солимо і перчимо. Нарізаємо помідори кільцями. Подрібнюємо зелень і часник, натираємо на тертці сир.
  2. Баклажани обсмажуємо на розігрітій сковороді на рослинному маслі по дві хвилини з кожного боку. Потім викладаємо їх у форму для запікання.
  3. Викладаємо сюди ж куряче філе. Знову кладемо шар з баклажанів і закриваємо його куркою.
  4. Викладаємо помідори і злегка солимо їх.
  5. Посипаємо подрібненим часником і зеленню. Закриваємо все тертим сиром.
  6. Запікаємо частування 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Курка з баклажанами і помідорами в духовці готова. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!