Як приготувати курячу грудку в клярі з крохмалем?
Куряча грудка в клярі з крохмалю виходить дуже хрусткою. Прям хмиз, тільки з м’яса. Відмінно поєднується зі свіжими овочами, а також є цікавою гарячою закускою. Якщо вам необхідно приготувати гаряче блюдо з гарніром, то краще вивчіть інші рецепти з нашої статті.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Куряче філе– 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль — 4 ст. л.
- Паприка солодка – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Промийте філе. Обсушіть його паперовими рушниками. Видаліть все зайве. Візьміть самий гострий ніж і наріжте на максимально тонкі пластини. У цьому рецепті нам потрібно добитися хрускоту не тільки від кляру, але і від самого м’яса. Куряче філе відбийте до прозорості. Робіть це акуратно, щоб не розірвати шматочки. Потім посипте сіллю і чорним перцем за вашим смаком.
2. Займіться кляром. У глибоку миску розбийте яйця, всипте в них крохмаль і спеції за смаком. Обов’язково використовуйте куркуму, вона не тільки допоможе розкрити смак страви, але і додасть йому насичений колір. Посоліть і перемішайте всі інгредієнти до однорідності. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана.
3. Сильно нагрійте сковороду з рослинним маслом. Вмочайте кожен шматок курячого філе в кляр і викладайте на сковороду. Обсмажуйте куряче філе з двох сторін до практично коричневої скоринки.
4. Знявши готову порцію на тарілку, займіться другий. Перед тим як покласти наступні шматки курячого м’яса в кляр, добре перемішайте його, адже крохмаль дуже швидко осідає на дно. Далі все робіть по аналогії з першою псування.
5. У гарячому вигляді курячі грудки в клярі з крохмалем особливо смачні. Тому швидше подавайте їх до столу.
Приємного апетиту!