Куряче філе в клярі на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Як приготувати курячу грудку в клярі з крохмалем?

Куряча грудка в клярі з крохмалю виходить дуже хрусткою. Прям хмиз, тільки з м’яса. Відмінно поєднується зі свіжими овочами, а також є цікавою гарячою закускою. Якщо вам необхідно приготувати гаряче блюдо з гарніром, то краще вивчіть інші рецепти з нашої статті.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Куряче філе– 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль — 4 ст. л.
  • Паприка солодка – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Промийте філе. Обсушіть його паперовими рушниками. Видаліть все зайве. Візьміть самий гострий ніж і наріжте на максимально тонкі пластини. У цьому рецепті нам потрібно добитися хрускоту не тільки від кляру, але і від самого м’яса. Куряче філе відбийте до прозорості. Робіть це акуратно, щоб не розірвати шматочки. Потім посипте сіллю і чорним перцем за вашим смаком.

2. Займіться кляром. У глибоку миску розбийте яйця, всипте в них крохмаль і спеції за смаком. Обов’язково використовуйте куркуму, вона не тільки допоможе розкрити смак страви, але і додасть йому насичений колір. Посоліть і перемішайте всі інгредієнти до однорідності. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана.

3. Сильно нагрійте сковороду з рослинним маслом. Вмочайте кожен шматок курячого філе в кляр і викладайте на сковороду. Обсмажуйте куряче філе з двох сторін до практично коричневої скоринки.

4. Знявши готову порцію на тарілку, займіться другий. Перед тим як покласти наступні шматки курячого м’яса в кляр, добре перемішайте його, адже крохмаль дуже швидко осідає на дно. Далі все робіть по аналогії з першою псування.

5. У гарячому вигляді курячі грудки в клярі з крохмалем особливо смачні. Тому швидше подавайте їх до столу.

Приємного апетиту!