Курячі котлети на пару – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування курячих котлет в пароварці

Парові котлети – відмінний варіант страви для прихильників правильного харчування. Додайте моркву і часник, і отримаєте неймовірний колір і чарівний аромат. Такий обід або вечеря – скарб вітамінів і білка. А найприємніше те, що при всій своїй користь, ці котлети дуже прості у приготуванні.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Кількість порцій – 7

Інгредієнти:

  • Філе курки – 470 гр.
  • Цибуля-порей – 90 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Сіль морська – 8-10 гр.
  • Каррі – 8 гр.
  • Майоран – 5 гр.
  • Перець білий – 6-7 гр.
  • Часник зубчики – 3 шт.
  • Яйця перепелині – 4 шт.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте куряче м’ясо, просушіть серветками або паперовим рушником. Розділіть на частини шматок середнього розміру. Перетворіть підготовлене філе фарш з допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.

2. Очистіть часник від лушпиння, промийте і розімніть часникодушилкою. Якщо у вас немає цього пристосування, поріжте часник як можна дрібніше і придавіть ножем.

3. Промийте цибулю-порей і наріжте дрібними колечками.

4. Почистіть сиру моркву і обдайте холодною водою. Натріть на дрібній тертці.

5. З’єднайте овочі з курячим фаршем. Вбийте в масу перепелині яйця. Посоліть, додайте спеції. Добре перемішуйте фарш 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним і еластичним.

6. Сформуйте з фаршу котлети овальної форми. Намагайтеся, щоб вони були однакового розміру. Викладіть заготовки в пароварку. Залиште невеликий простір між виробами, не кладіть їх впритул один до одного. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.

Приємного апетиту!