Покроковий рецепт приготування курячих котлет в пароварці
Парові котлети – відмінний варіант страви для прихильників правильного харчування. Додайте моркву і часник, і отримаєте неймовірний колір і чарівний аромат. Такий обід або вечеря – скарб вітамінів і білка. А найприємніше те, що при всій своїй користь, ці котлети дуже прості у приготуванні.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Кількість порцій – 7
Інгредієнти:
- Філе курки – 470 гр.
- Цибуля-порей – 90 гр.
- Морква – 70 гр.
- Сіль морська – 8-10 гр.
- Каррі – 8 гр.
- Майоран – 5 гр.
- Перець білий – 6-7 гр.
- Часник зубчики – 3 шт.
- Яйця перепелині – 4 шт.
Процес приготування:
1. Ретельно вимийте куряче м’ясо, просушіть серветками або паперовим рушником. Розділіть на частини шматок середнього розміру. Перетворіть підготовлене філе фарш з допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.
2. Очистіть часник від лушпиння, промийте і розімніть часникодушилкою. Якщо у вас немає цього пристосування, поріжте часник як можна дрібніше і придавіть ножем.
3. Промийте цибулю-порей і наріжте дрібними колечками.
4. Почистіть сиру моркву і обдайте холодною водою. Натріть на дрібній тертці.
5. З’єднайте овочі з курячим фаршем. Вбийте в масу перепелині яйця. Посоліть, додайте спеції. Добре перемішуйте фарш 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним і еластичним.
6. Сформуйте з фаршу котлети овальної форми. Намагайтеся, щоб вони були однакового розміру. Викладіть заготовки в пароварку. Залиште невеликий простір між виробами, не кладіть їх впритул один до одного. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.
Приємного апетиту!