Як заготовити хрустку квашену капусту з хроном?
Пікантна і цікава за смаком квашена капуста виходить з додаванням хрону. Домашня заготівля радуватиме вас цілий рік. Подавайте як окрему закуску або в доповненні з гарячими стравами.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
 - Хрін – 2 шт.
 - Перець болгарський – 400 гр.
 - Морква – 5 шт.
 - Часник – 2 шт.
 - Перець чорний горошок – за смаком.
 - Сіль – 1 ст. л.
 - Цукор – 1 ст. л.
 - Оцет – 1 ст. л.
 - Вода – 4 склянки
 
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо маринад. Кип’ятимо воду і опускаємо в неї сіль, цукор і горошини чорного перцю. Розмішуємо і варимо 1-2 хвилини.
2. Далі підготуємо овочі. Промиваємо, очищаємо моркву, болгарський перець і часник.
3. Далі всі продукти подрібнюємо підходящим для вас способом. Часник і хрін зручно буде пропустити через дрібну тертку.
4. Капуста має бути нарізана тонкою соломкою. Морква досить натерти.
5. Всі продукти розмішуємо між собою і щільно укладаємо їх у банку. Заливаємо готовим маринадом і доповнюємо оцтом.
6. Заготовку можна закривати кришкою і ставити на зберігання.












