Квашені помідори на зиму

Квашені помідори холодним способом на зиму

В чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишають при кімнатній температурі на 7-10 днів. Потім помідори відправляються в холод на місяць.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Сіль – 70 гр.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Листя хрону – 1-2 шт.
  • Корінь хрону – 7-8 див.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Вода питна – 1-1.5 л.

Процес приготування:

1. Банки, в яких будуть зберігатися помідори, протираємо губкою і добре вимиваємо під гарячою водою. На дно кладемо зелень кропу, перець, очищений часник, зелень петрушки і нарізаний гострий перець.

2. Помідори добре промиваємо і щільно закладаємо в банки, чергуючи їх з залишилася зеленню, часником і перцем.

3. Тепер готуємо розсіл. В підходящу каструлю наливаємо холодну питну воду, додаємо сіль і все добре перемішуємо до тих пір, поки кристали солі повністю не розчиняться.

4. Заливаємо помідори із зеленню отриманим розсолом так, щоб вони повністю були покриті.

5. Далі накриваємо банку капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 7-10 днів. Через це час розсіл помутніє, і на поверхні будуть бульбашки. Тепер прибираємо банки з томатами в льох або холодильник, де вони будуть кваситься протягом місяця.

6. Готові квашені помідори виходять ядреными і дуже смачними. Подаємо їх до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!