Квасолевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з червоної консервованої квасолі

Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд зі стандартними коренеплодами – картоплею та морквою – використовується також кореневої селера, що робить страву більш ситним.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля червона консервована – 1 банку.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Розмарин свіжий – 1 шт.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Селера (корінь) – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Горіх мускатний – ¼ ч. л.
  • Пажитник мелений – 1 ч. л.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.
  • Зелень свіжа – для подачі.

Процес приготування:

1. Для бульйону краще використовувати м’ясо на кості: так відвар стає більш наваристим і отримує більше аромату. Вийміть кісточку, а м’ясо наріжте на порції і покладіть або в каструлю з супом, або безпосередньо в кожну тарілку. Яловичину залийте чистою фільтрованою водою і варіть на маленькому вогні близько 2 годин, регулярно позбавляючись від піни

2. За 20 хвилин до того, як м’ясний бульйон приготується, потрібно покласти в нього часник, спеції і трави.

3. Очищену картоплю нарізаємо напівкружечками або кубиками і покласти в бульйон, слідом те саме робимо і з коренем селери, додаємо квасолю. Варимо 20 хвилин.

4. З цибулини і моркви готуємо зажарку, додаємо до неї томатну пасту і покласти в суп. Все добре перемішуємо.

5. Суп приправляємо за смаком, всипати потрібну кількість солі і перцю, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 5 хвилин, а потім залишаємо насититися ароматами ще на 15 хвилин. Подаємо, посипавши дрібно нарубаною зеленню.