Суп з червоної консервованої квасолі
Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд зі стандартними коренеплодами – картоплею та морквою – використовується також кореневої селера, що робить страву більш ситним.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Яловичина – 250 гр.
- Розмарин свіжий – 1 шт.
- Петрушка – 2 гілочки.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Селера (корінь) – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Горіх мускатний – ¼ ч. л.
- Пажитник мелений – 1 ч. л.
- Кінза сушена – 1 ч. л.
- Петрушка сушена – 1 ч. л.
- Зелень свіжа – для подачі.
Процес приготування:
1. Для бульйону краще використовувати м’ясо на кості: так відвар стає більш наваристим і отримує більше аромату. Вийміть кісточку, а м’ясо наріжте на порції і покладіть або в каструлю з супом, або безпосередньо в кожну тарілку. Яловичину залийте чистою фільтрованою водою і варіть на маленькому вогні близько 2 годин, регулярно позбавляючись від піни
2. За 20 хвилин до того, як м’ясний бульйон приготується, потрібно покласти в нього часник, спеції і трави.
3. Очищену картоплю нарізаємо напівкружечками або кубиками і покласти в бульйон, слідом те саме робимо і з коренем селери, додаємо квасолю. Варимо 20 хвилин.
4. З цибулини і моркви готуємо зажарку, додаємо до неї томатну пасту і покласти в суп. Все добре перемішуємо.
5. Суп приправляємо за смаком, всипати потрібну кількість солі і перцю, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 5 хвилин, а потім залишаємо насититися ароматами ще на 15 хвилин. Подаємо, посипавши дрібно нарубаною зеленню.