Кіш з куркою і броколі в духовці
Кіш з куркою і броколі в духовці подужає навіть новачок. Апетитний пиріг виходить ситним і дуже смачним. Важко втриматися і не потягнутися за наступним шматочком. Діти обожнюють домашню випічку. Хрустка пісочна основа в поєднанні з вологим вмістом ідеальні.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч. 20 хв.
Порції – 8
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Молоко/вода – 40 мл
Для начинки:
- Куряче філе – 500 гр.
- Брокколі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сир чеддер – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло оливкове – 40 мл
Для заливки:
- Вершки 20% – 300 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Італійські трави – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти для закусочного пирога.
Крок 2. Борошно посоліть і поцукруйте. Відправте до сухої суміші охолоджене вершкове масло. Розбийте яйце. Розітріть вміст в крихту. Почніть збирати тісто в кулю, потроху підливаючи холодне молоко або воду. Складіть в пакет і подморозьте.
Крок 3. Тим часом зваріть курячу грудку. Бульйон, підсолити, приправте спеціями і лаврушкой. Не забувайте знімати шумівкою пінку.
Крок 4. Брокколі бланшируйте в киплячій воді, розберіть на суцвіття. Цибулю обсмажте на оливковій олії до прозорості. Зварене м’ясо розділити на волокна або довільно порізати. Змішайте в загальній мисці, попередньо додавши подрібнений сир і спеції за смаком.
Крок 5. Пісочну заготівлю розтягніть руками або розкачайте з допомогою качалки в коло. Перенесіть пласт у вогнетривку ємність, сформувавши бортики. Основу проколіть виделкою, щоб при запіканні не здувалася. Змащувати форму не потрібно, в основі достатньо жиру. Викладіть пергамент, засипте крупою, щоб при випічці основа не здувалася. Помістіть в прогріту на 180 градусів духовку. Підрум’яньте 10-15 хвилин.
Крок 6. Яйця і вершки збовтайте, підсолити і приперчите. Додайте італійські трави. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами.
Крок 7. Запечену пісочну основу наповніть начинкою і присипте сиром. Вершкову заливку розподіліть по начинці. Яскравий пиріг запікайте 30-40 хвилин. Серединка повинна злегка тремтіти, так і треба. Це характерна риса французького пирога. При охолодженні начинка стане щільніше. Пиріг їдять як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Крок 8. Гарячий кіш з апетитною сирною скоринкою дістаньте з духовки, трохи охолодіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки, презентуйте та скуштуйте домашню випічку. Приємного насолоди!