Лагман з куркою – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Лагман – страва середньоазіатської кухні, традиційно готується з локшини, овочів і м’яса. Ми присвятили цю статтю легшому варіанту страви з використанням білого курячого м’яса. Лагман виходить живильним, але не жирним. По кожному з наших 5 рецептів у вас вийде відмінний лагман.

Лагман з куркою – класичний рецепт

Пояснюючи доступним язиком, лагман – це густий м’ясний суп з локшиною і овочами. Обов’язково візьміть собі на замітку класичний варіант цієї страви. Його легко приготувати в домашніх умовах з простого набору продуктів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Редис 5 шт.
  • Капуста білокачанна 10 гр.
  • Кінза за смаком
  • Часник за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зіра 1 гр.
  • Локшина удон 200 гр.
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Як зварити класичний лагман з куркою в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні продукти. Овочі вимити. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, з редиски зріжте бадилля і хвостики. Моркву і картоплю очистіть.
  2. Курку помийте і наріжте невеликими шматочками.
  3. Овочі наріжте соломкою.
  4. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.
  5. Часник дуже дрібно ножем наріжте або пропустіть через прес.
  6. Казан поставте на плиту, прогрійте його, влийте соняшникову олію. Далі викладіть курку і обсмажте до рум’яної скоринки.
  7. Після цього додайте нарізані півкільцями цибулю і часник, продовжуйте смажити на помірному вогні.
  8. Коли цибуля підрум’яниться, додайте моркву, всипте зіру і мелений перець, перемішайте і продовжуйте готувати.
  9. Далі додайте болгарський перець, перемішайте.
  10. Відразу після перцю викладіть картоплю.
  11. У кінці додайте редис, перемішайте.
  12. Смажте м’ясо і овочі 5-7 хвилин.
  13. Влийте в казан воду і додайте сіль за смаком.
  14. Варіть лагман до готовності картоплі. Потім додайте капусту.
  15. Далі викладіть помідори, перемішайте і тушкуйте лагман на середньому вогні.
  16. Перевірте лагман на смак, при необхідності досоліть і приправте. Продовжуйте варити його 40 хвилин на мінімальному вогні. За цей час в окремій каструлі зваріть локшину.
  17. Додайте в лагман локшину і посипте блюдо рубаною зеленню, перемішайте і подавайте до столу.

Як приготувати лагман з куркою та локшиною?

Традиційно лагман готується на основі яловичини, однак, якщо замінити її куркою, то і час приготування значно скоротиться. Локшину також можна варити в одній ємності з бульйоном, або приготувати її окремо. Другий варіант запобігає сильне розварювання локшини, і вона залишається щільною.

Час приготування: 50

Час приготування: 35 хв

Порцій – 3-4

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бульйон – 1 л
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Локшина – 150 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Зелень – пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі і курку помийте.

Крок 2. Курку наріжте невеликими шматочками і обсмажте на рослинному маслі до готовності, наприкінці посоліть за смаком.

Крок 3. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками.

Крок 4. Моркву наріжте соломкою або невеликими брусками.

Крок 5. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте кубиками.

Крок 6. Куряче м’ясо викладіть зі сковороди на тарілку.

Крок 7. На сковороду, де смажилася курка викладіть цибулю і моркву, смажте 4-5 хвилин на середньому вогні.

Крок 8. Після цього додайте болгарський перець і готуйте ще пару хвилин.

Крок 9. Помідори очистіть від шкірки, наріжте кубиками.

Крок 10. Додайте до обсмаженою овочам помідори і томатну пасту, влийте кілька черпаків бульйону, посоліть і приправте за смаком. Готуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

Крок 11. Поверніть готове куряче м’ясо на сковороду до овочів і тушкуйте все разом 4-6 хвилин. Перекладіть зажарку в каструлю і розбавте її бульйоном до бажаної густоти.

Крок 12. Зваріть в окремій каструлі локшину, посоліть її за смаком.

Крок 13. Розкладіть по тарілках готову локшину.

Крок 14. Влийте бульйон і викладіть м’ясо і овочі. Прикрасьте лагман свіжою зеленню і можна подавати страву до столу.

Простий і смачний рецепт лагмана з куркою та картоплею

Смачне і ситне блюдо для всієї родини – лагман з куркою. Ми трохи його вдосконалили і додали до складу картоплю. Це робить бульйон ще більш густим і наваристим.

Час готування: 65

Час приготування: 45 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цукор – 5 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Соус томатний – 50-60 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Базилік – 5 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець пекучий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Куркума мелена – 5 гр.
  • Локшина – 200 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Розморожене філе куряче обмийте, просушіть і наріжте великими шматками. Обсмажте в сковороді на соняшниковій олії до побіління.

Крок 2. Цибулини очистити від лушпиння і наріжте півкільцями. Викладіть цибулю до м’яса і смажте до прозорості.Крок 3. Морквину помийте, очистіть, наріжте соломкою, додайте на сковороду, накрийте її кришкою і готуйте 5 хвилин.

Крок 4. Помідори і болгарський перець наріжте кубиками, викладіть на сковороду.

Крок 5. Далі додайте томатну пасту, сіль, цукор, базилік, лавровий лист, куркуму і воду. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте лагман 5 хвилин.

Крок 6. Картоплю очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть її в сковороду. Відрегулюйте рівень води і готуйте страву 20 хвилин під кришкою до м’якості картоплі.Крок 7. В окремій каструлі зваріть локшину.

Крок 8. Викладіть локшину в сковороду і перемішайте. Лагман готовий, можна подавати його до столу.

Покроковий рецепт лагмана з куркою в казані

найкраща ємність для варіння лагмана – це чавунний казан. Страву можна готувати на плиті або вогні. Лагман є універсальним стравою, його можна подавати, як перше, якщо зварити велика кількість бульйону, або як друге, якщо рідини буде небагато.

Час готування: 65

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Редька – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Зелень – для подачі.
  • Помідори – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Локшина – 1 упаковка.
  • Морквина – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В чавунний казан влийте соняшникову або будь-яке інше рослинне масло, розігрійте його. Куряче філе наріжте кубиками і викладіть в казан, смажте 5-10 хвилин.

Крок 2. Моркву натріть на тертці, додайте до курки.Крок 3. Далі викладіть в казан нарізані баклажани, редьку і болгарський перець. Посоліть і приправте інгредієнти за смаком. Перемішайте і смажте цю суміш 5 хвилин.

Крок 4. Потім додайте картоплю і помідори, влийте воду в такій кількості, щоб вона покрила всі інгредієнти. Томіть лагман під кришкою 25-30 хвилин.

Крок 5. Окремо зваріть локшину. Розкладіть По тарілках локшину і влийте лагман, прикрасьте блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу.

Дуже смачний лагман з куркою в мультиварці

Лагман – знамените блюдо, воно смачне, ситне і оригінальне. Це густий бульйон з великою кількістю м’яса, овочів і домашньої локшини. Так, саме домашня саморобна локшина використовується в традиційному рецепті страви, але якщо ви не хочете возитися з тестом, то підійде і купівельна локшина.

Час готування: 90

Час приготування: 30 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3-4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Редька зелена – 0,5 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Локшина – за смаком.
  • Зелень – пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву очистіть від верхнього шару, обмийте і натріть на крупній тертці.Крок 2. Часник і цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. Стегна обмийте проточною водою, промокніть паперовими рушниками і зріжте м’ясо з кісток.

Крок 4. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження». Спочатку обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії. Потім додайте куряче м’ясо і смажте ще 2 хвилини.

Крок 5. Картоплю почистіть, помийте і викладіть в чашу.

Крок 6. Болгарський перець наріжте соломкою, редьку натріть на крупній тертці.

Крок 7. Додайте овочі в чашу і готуйте всю суміш разом близько хвилини.

Крок 8. Потім посоліть і приправте за смаком, влийте воду і викладіть томатну пасту.

Крок 9. Активуйте програму «Тушкування» на 1 годину. В окремій ємності відваріть локшину до готовності.Крок 10. Зберіть лагман безпосередньо в тарілці. Спочатку розкладіть по тарілках локшину, потім додайте бульйон з куркою і овочами, посипте блюдо рубаною зеленню. Приємного апетиту!