Ламаджо – 5 рецептів по-вірменськи з покроковими фото

Простий і смачний рецепт ламаджо на лаваші

Лаваш змащується томатним соусом, зверху-начинку з фаршу з яйцем, все загортається в рулет, нарізати порційними шматочками і запікається в духовці 20-30 хвилин при 190 градусах. Виходить проста, але дуже смачна закуска.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Лаваш вірменський – 400 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Лист лаваша розстилаємо на деку і рясно змащуємо його томатним соусом, обов’язково промазуючи краю. В залежності від уподобань його можна додати більше або менше.

Крок 2. В окрему ємність відправляємо фарш, додаємо до неї яйце, сіль, спеції за смаком і ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Далі рівномірно розподіляємо отриману начинку по поверхні лаваша з томатним соусом, залишаючи небагато місце по краях.

Крок 4. Тепер звертаємо лаваш з фаршем в тугий рулет, який нарізаємо порційним шматочками. Перекладаємо все на деко і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 190оС духовку на 20-30 хвилин до готовності фаршу.

Крок 5. Перекладаємо готовий ламаджо на лаваші на тарілку і подаємо до столу в якості закуски з соусами і улюбленими напоями. Приємного апетиту!