Лечо з перцю і баклажанів на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму

Лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму – це оригінальна заготовка для вашого столу, яка урізноманітнює домашнє меню. Готове частування порадує насиченим смаком і соковитістю. Подавайте до столу з хлібом, улюбленими гарнірами або гарячими стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму.

Крок 2. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки. Самі плоди ріжемо часточками і кладемо в чашу блендера.

Крок 3. Подрібнюємо овочі. Також це можна зробити за допомогою м’ясорубки. Вибирайте варіант, який вам більше зручний.

Крок 4. Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Якщо переживаєте, що овоч може гірчити, посоліть його і залиште на 15 хвилин. Разом з соком піде гіркоту. Далі інгредієнт досить обполоснути водою.

Крок 5. Промиті кабачки також ріжемо невеликими кубиками.

Крок 6. Морква розбираємо брусочками, цибулю ріжемо півкільцями.

Крок 7. Очищаємо болгарські перці від насіння, після чого нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди баклажани, кабачки, цибулю, моркву і перець. Злегка обсмажуємо овочі.

Крок 9. Доповнюємо з томатною сумішшю, сіллю і цукром.

Крок 10. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 30 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

Крок 11. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно остигати в такому положенні.

Крок 12. Лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму готово. Прибирайте на зберігання.