Дуже смачний рецепт голубців із кабачками
Смачні та соковиті ліниві голубці виходять разом із кабачком – цей овоч тут просто ідеально замінює собою рис. У такі овочеві голубці можна додати курячий або індича фарш, щоб у результаті у вас вийшло не калорійне, а дуже смачне дієтичне блюдо.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 1 кг.
- Кабачок невеликий – 1 шт.
- Капуста – 0,5 невеликого качана.
- Яйця – 2шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Вершки – 100-150 гр.
- Кетчуп чи томатний соус – 3-4 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. На тертці натріть кабачок, очищений від шкірки та насіння або подрібніть його в кухонному комбайні.
Крок 2. Потім відіжміть кабачок руками від соку.
Крок 3. Фарш краще зробити самостійно, подрібнивши на м’ясорубці курячу грудку (оскільки вона суха, до неї можна додати трохи свинини).
Крок 4. До м’ясного фаршу додайте кабачок, яйця та спеції.
Крок 5. Цибулю наріжте кубиками, капусту – тонкими смужками або кубиками.
Крок 6. Капусту відваріть у окропі 3-5 хвилин, потім відцідіть від води та добре відіжміть.
Крок 7. Цибулю та капусту додайте у фарш, присипте ще солі та спецій, якщо потрібно.
Крок 8. Зліпіть голубці овальної однакової форми, розмір – трохи менше вашої долоні. Ліпіть їх мокрими руками, щоб не прилипали.
Крок 9. Викладіть голубці на лист або у форму, змащену маслом, а потім залийте заливкою (сметана + кетчуп + 0,5 склянки теплої води).
Крок 10. Запікайте голубці до готовності в духовці. Температура: 180-190 градусів, час: 50-60 хвилин. Перші 45 хвилин можна запікати голубці, прикривши їх папером для випікання, щоб згори не згоріли.
Крок 11. Голубці ліниві з кабачком подавайте до столу гарячими, полив сметаною.
Смачного!