локшин ник з м’ясом в духовці
локшин ник з м’ясом в духовці простий у приготуванні, але додавання до нього м’яса в будь-якому вигляді, робить страву дуже ситним та смачним. У цьому рецепті доповнимо локшин ник свининою. М’ясо наріжемо скибочками, як для відбивних, і обсмажимо. Запечемо страву під сирно-майонезній скоринкою.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Молоко – 400 мл
- Майонез – 1 ст. л.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промити, нарізати поперек волокон шматками товщиною не більше 1 см, відбити молоточком і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 2. Почистити і промити овочі. Цибулю нарізати невеликими кубиками, а моркву подрібнити на крупній тертці. Овочі обсмажити до м’якості на розігрітому рослинному маслі.
Крок 3. Для заливки в окремому посуді збити яйця з молоком, додавши до суміші сіль з чорним перцем.
Крок 4. Будь-які макарони відварити до напівготовності в підсоленій воді. Потім їх відкинути на друшляк.
Крок 5. Змастити вершковим маслом форму для запікання. У неї рівним шаром викласти макарони і покрити їх обсмаженими овочами.
Крок 6. Відбиті шматочки свинини обсмажити до легкого рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 7. Обсмажене м’ясо укласти у форму поверх макаронів з овочами.
Крок 8. Ці інгредієнти залити приготовленою молочно-яєчної заливкою блюдо і зверху змастити майонезом.
Крок 9. Духовку включити на 220°С. локшин ник рівномірно посипати натертим сиром і поставити в духовку на 40 хвилин.
Крок 10. Приготований локшин ник з м’ясом сервірувати до столу гарячим, доповнивши його овочевим салатом. Приємного апетиту!