Локшинник – 10 рецептів приготування з покроковими фото

локшин ник з куркою

локшин ник з куркою готується або у вигляді супу з макаронів з курячим м’ясом, або у вигляді смачної та ситної запіканки з курячим фаршем, відварною або обсмаженим м’ясом. У цьому рецепті готуємо локшин ник з курячим філе і макаронами-ріжками, які в готовому блюді збережуть свою форму. Робимо Заливку на яйці і вершках.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Макарони (ріжки) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Філе курки – 700 гр.
  • Часник – 3 зубки.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло – для змазування форми.

Для заливки:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки – 400 мл
  • Мускатний горіх – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промити, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками.

Крок 2. Нарізку філе обсмажити до легкого золотистого кольору в розігрітій олії. Почистити цибулю з часником, дрібно нарізати, додати до філе. Посипати все сіллю з чорним перцем, сушеними травами і обсмажити до прозорості цибулі.

Крок 3. Відварити до готовності макарони в підсоленій воді. Форму для запікання змастити вершковим маслом і в неї рівним шаром викласти обсмажене філе з цибулею.

Крок 4. В окремому посуді добре віночком збити інгредієнти для заливки. Поверх філе у формі викласти відварені макарони і залити все приготовленою заливкою. Духовку включити на 180 градусів. Запекти локшин ник протягом 40 хвилин.

Крок 5. Потім форму вийняти з духовки, посипати локшин ник подрібненим на тертці сиром і продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб вийшла рум’яна сирна скоринка.

Крок 6. Приготований в духовці локшин ник з куркою розкласти по тарілках і сервірувати до столу гарячим, доповнивши будь-яким соусом. Приємного апетиту!