Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як самостійно зробити гречану локшину?

охочі спробувати різні види локшини неодмінно оцінять і гречану. Локшина набуває характерний легкий смак крупи і виходить темною. Така локшина вважається більш корисною, ніж пшеничне.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно гречана – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Окріп – 10 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просіваємо обидва види борошна.

2. Поверх розбиваємо яйця.

3. Потім вливаємо окріп у зазначеній кількості.

4. Перемішуємо і замішуємо руками тісто. Якщо маса суховата підливаємо трохи ще води.

5. Розтягуємо тісто в пласт.

6. Щасливі володарі комбайна для розкачування можуть просто пропустити пласт через спеціальну проріз – тісто раскатается далі і сформується локшина. Якщо такого пристрою немає, діємо стандартно: присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо качалкою тісто в тонкий пласт. Нарізаємо пласт ножем на тонкі смужки – локшину.

7. Нарізану локшину пересипаємо борошном, щоб не злиплась.

8. Варимо локшину в підсоленій воді не більше п’яти-семи хвилин. Подаємо самостійно або як гарнір.

Приємного апетиту!