Як самостійно зробити гречану локшину?
охочі спробувати різні види локшини неодмінно оцінять і гречану. Локшина набуває характерний легкий смак крупи і виходить темною. Така локшина вважається більш корисною, ніж пшеничне.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Борошно гречана – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Окріп – 10 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просіваємо обидва види борошна.
2. Поверх розбиваємо яйця.
3. Потім вливаємо окріп у зазначеній кількості.
4. Перемішуємо і замішуємо руками тісто. Якщо маса суховата підливаємо трохи ще води.
5. Розтягуємо тісто в пласт.
6. Щасливі володарі комбайна для розкачування можуть просто пропустити пласт через спеціальну проріз – тісто раскатается далі і сформується локшина. Якщо такого пристрою немає, діємо стандартно: присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо качалкою тісто в тонкий пласт. Нарізаємо пласт ножем на тонкі смужки – локшину.
7. Нарізану локшину пересипаємо борошном, щоб не злиплась.
8. Варимо локшину в підсоленій воді не більше п’яти-семи хвилин. Подаємо самостійно або як гарнір.
Приємного апетиту!