Лисички мариновані в олії на зиму
Лисички мариновані в олії на зиму мають шикарним зовнішнім виглядом. Закуска чудово підійде в якості презенту дорогим гостям. Приготування маринованих лисичок займає не більше години. Саме трудомістке – це обробити гриби перед приготуванням. Розкішне частування оцінять усі, кому пощастить скуштувати пахуче блюдо.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Лисички – 1 кг
- Масло рослинне – 150 мл
- Вода – 1,5-2 л
- Оцет 9% – 70 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошком – 6-8 шт.
- Гвоздика – 4-6 бутонів.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Гриби грунтовно оглядаємо, видаляючи екземпляри з вадами, і промиваємо під сильним напором води. Банки і кришки споліскуємо і прожарюємо.
Крок 2. У каструлі кип’ятимо 1,5-2 літра води, не забуваючи підсолити. У киплячий відвар опускаємо підготовлені лисички і варимо чверть години.
Крок 3. Проціджуємо через сито лисички, розсіл збираємо в каструлю. Гриби споліскують під водою.
Крок 4. Відміряємо літр розсолу, солимо, сахарим і присмачую прянощами. Наливаємо дезодоровану олію і оцет.
Крок 5. Розміщуємо на вогні і кип’ятимо заливку.
Крок 6. Опускаємо В окріп напівготові гриби і кип’ятимо 8 хвилин.
Крок 7. Прокаленные банки заповнюємо лисичками. Заливаємо киплячим маринадом.
Крок 8. Прикриваємо стерильними кришками. Баночки поміщаємо в каструлю з застеленому дном і теплою водою. Кип’ятимо 15 хвилин. Рідина повинна доходити до плічок.
Крок 9. Акуратно дістаємо гарячі баночки щипцями. Залишаємо остигати на добу в перевернутому положенні, попередньо закутавши.
Крок 10. Дивовижну закуску переносимо в місце для зберігання закруток. Приємного апетиту!