Лисички на зиму – 10 простих рецептів приготування заготовок з покроковими фото

Лисички мариновані в олії на зиму

Лисички мариновані в олії на зиму мають шикарним зовнішнім виглядом. Закуска чудово підійде в якості презенту дорогим гостям. Приготування маринованих лисичок займає не більше години. Саме трудомістке – це обробити гриби перед приготуванням. Розкішне частування оцінять усі, кому пощастить скуштувати пахуче блюдо.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Лисички – 1 кг
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Вода – 1,5-2 л
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 6-8 шт.
  • Гвоздика – 4-6 бутонів.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Гриби грунтовно оглядаємо, видаляючи екземпляри з вадами, і промиваємо під сильним напором води. Банки і кришки споліскуємо і прожарюємо.

Крок 2. У каструлі кип’ятимо 1,5-2 літра води, не забуваючи підсолити. У киплячий відвар опускаємо підготовлені лисички і варимо чверть години.

Крок 3. Проціджуємо через сито лисички, розсіл збираємо в каструлю. Гриби споліскують під водою.

Крок 4. Відміряємо літр розсолу, солимо, сахарим і присмачую прянощами. Наливаємо дезодоровану олію і оцет.

Крок 5. Розміщуємо на вогні і кип’ятимо заливку.

Крок 6. Опускаємо В окріп напівготові гриби і кип’ятимо 8 хвилин.

Крок 7. Прокаленные банки заповнюємо лисичками. Заливаємо киплячим маринадом.

Крок 8. Прикриваємо стерильними кришками. Баночки поміщаємо в каструлю з застеленому дном і теплою водою. Кип’ятимо 15 хвилин. Рідина повинна доходити до плічок.

Крок 9. Акуратно дістаємо гарячі баночки щипцями. Залишаємо остигати на добу в перевернутому положенні, попередньо закутавши.

Крок 10. Дивовижну закуску переносимо в місце для зберігання закруток. Приємного апетиту!