Макарони з беконом – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з беконом в духовці

Макарони з беконом в духовці найчастіше готують за типом запіканки, а в цьому рецепті пропонується іншою і не менш смачний варіант. Для страви підходять будь-які макарони. Бекон краще взяти у вигляді готової нарізки і сирокопчений. Доповнюємо блюдо сиром «Камамбер», який швидко плавиться, вершками і печерицями.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Бекон сирокопчений – 250 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Сир «Камамбер» – 1 шт.
  • Печериці – 150 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відваріть макарони до стану аль-денте. Половину бекону наріжте тонкими брусочками і обсмажте в сковороді до легкого рум’яного кольору. Перекладіть шкварки на тарілку і в цьому жиру обсмажте дрібно нарізані печериці. Посмажте їх до повного випаровування грибного соку.

Крок 2. З відварених макаронів злийте воду. До них перекладіть обсмажені шампіньйони зі шкварками, додайте нарізану зелену петрушку, насипте чорний перець, налийте вершки, і все добре перемішайте.

Крок 3. У невелику форму для запікання укладіть інші слайсы бекону, щоб краї його трохи звисали. Увімкніть духовку на 180 градусів і поставте в неї форму з беконом на 5 хвилин. Слайсы від високої температури зменшаться в обсязі.

Крок 4. Форму вийміть з духовки. Поверх бекону рівним шаром укладіть макаронну масу. «Камамбер» розріжте на дві частини і покладіть поверх макаронів. Запечіть макарони протягом 15 хвилин.

Крок 5. Приготовані в духовці макарони з беконом посипте зеленню, полийте будь-яким соусом і можете подавати до столу.

Крок 6. За бажанням залишки розплавленого «Камамбера» можна прибрати. Приємного апетиту!