Макарони з беконом в духовці
Макарони з беконом в духовці найчастіше готують за типом запіканки, а в цьому рецепті пропонується іншою і не менш смачний варіант. Для страви підходять будь-які макарони. Бекон краще взяти у вигляді готової нарізки і сирокопчений. Доповнюємо блюдо сиром «Камамбер», який швидко плавиться, вершками і печерицями.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Бекон сирокопчений – 250 гр.
- Вершки 20% – 150 мл
- Сир «Камамбер» – 1 шт.
- Печериці – 150 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть макарони до стану аль-денте. Половину бекону наріжте тонкими брусочками і обсмажте в сковороді до легкого рум’яного кольору. Перекладіть шкварки на тарілку і в цьому жиру обсмажте дрібно нарізані печериці. Посмажте їх до повного випаровування грибного соку.
Крок 2. З відварених макаронів злийте воду. До них перекладіть обсмажені шампіньйони зі шкварками, додайте нарізану зелену петрушку, насипте чорний перець, налийте вершки, і все добре перемішайте.
Крок 3. У невелику форму для запікання укладіть інші слайсы бекону, щоб краї його трохи звисали. Увімкніть духовку на 180 градусів і поставте в неї форму з беконом на 5 хвилин. Слайсы від високої температури зменшаться в обсязі.
Крок 4. Форму вийміть з духовки. Поверх бекону рівним шаром укладіть макаронну масу. «Камамбер» розріжте на дві частини і покладіть поверх макаронів. Запечіть макарони протягом 15 хвилин.
Крок 5. Приготовані в духовці макарони з беконом посипте зеленню, полийте будь-яким соусом і можете подавати до столу.
Крок 6. За бажанням залишки розплавленого «Камамбера» можна прибрати. Приємного апетиту!