Макарони з сосисками – найпопулярніше блюдо на швидку руку. Якщо звичайна подача набридла, спробуйте приготувати його по-особливому. Рецепти з цієї статті універсальні тому, що їх можна приготувати на обід навіть з тих продуктів, що залишилися з вечері. Запам’ятовуйте і обов’язково пробуйте повторити їх!
Як швидко і просто приготувати макарони з сосисками на сковороді?
Немає часу на готування, а їсти хочеться? Є швидкий спосіб вирішити цю проблему. Приготуйте макарони з сосисками на сковороді. Це смачне і ситне блюдо, яке готується елементарно. Інгредієнти для нього завжди під рукою і коштують недорого. Нагодуйте сім’ю обідом, витративши не більше 15 хвилин.
Час приготування – 15 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2-3
Інгредієнти на
2 порц.
- Сосиски 3 шт.
- Макарони 300 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як просто і смачно приготувати макарони з сосисками? Візьміть ваші улюблені сосиски або ті, що залишилися в холодильнику. Смачніше всього в цьому блюді використовувати мисливські сосиски, вони додадуть особливий підкопчений смак і запах. На обробній дошці розріжте їх видовженими кружечками.
- В невелику каструлю наберіть воду і поставте нагріватися на плиту. Як тільки рідина закипить, посоліть її і додайте ложку рослинної олії. Ці маленькі хитрощі не дадуть макаронів злипнутися навіть після охолодження. Висипте вироби в каструлю і варіть до готовності. Час приготування написано на пачці і варіюється в залежності від виду макаронів. Брати вироби можете будь-якої форми, головне, щоб вони були з твердих сортів пшениці.
- Зварені макарони відкиньте на друшляк, дайте рідини стекти і промийте вироби під проточною водою. Промивати макарони не обов’язково, це по вашому бажанню.
- Нарізані сосиски перекладіть в суху сковороду і підсмажте на середньому вогні з обох сторін. Масло використовувати не потрібно, тому що в мисливських сосисках і так достатньо жиру. Якщо використовуєте звичайні сосиски, капніть трохи олії при смаженні.
- У сковороду з м’ясними виробами викладіть зварені макарони і перемішайте. Підігрійте страву на повільному вогні і поперчіть. Страва готова! Подавайте відразу ж, поки гаряче. При бажанні додайте кетчуп або майонез.
Приємного апетиту!
Макарони з сосисками, запечені в духовці
Якщо з вечері у вас залишилися макарони, не поспішайте з ними розпрощатися. Краще приготуйте чудову запіканку. Зробити її не складе жодних труднощів і не займе багато часу, адже інгредієнти дуже прості та доступні. Пригостіть свою сім’ю смачним обідом, не проводячи при цьому години біля плити.
Час приготування – 25 хвилин
Час готування – 35 хвилин
Порції – 6-8
Склад:
- Макарони – 500 гр.
- Сосиски – 5-6 шт.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
1. Очистіть від лушпиння і сполосніть під проточною водою цибулину. Дрібно наріжте овоч. Змастіть сковороду рослинною олією і нагрійте на вогні. Обсмажте на ньому цибулю до прозорості. При бажанні додайте трохи часнику або моркви.
2. З сосисок зніміть плівку або натуральну оболонку. Розріжте вироби впоперек на невеликі шматочки. Перекладіть сосиски в сковороду до цибулі, посоліть і поперчіть. Обсмажте з обох боків до появи апетитною скоринки.
3. В цей час зваріть макарони до напівготовності. Для цього наберіть в каструлю холодну воду і доведіть до кипіння. Трохи посоліть. Сіль однаково добре розчиняється в рідині будь-якої температури, але, якщо додати її саме в окріп, відбудеться хімічна реакція, яка не дасть макаронів злипнуться. З тією ж метою влийте столову ложку рослинної олії. Пересипте в воду макарони і готуйте половину часу, зазначеного на упаковці. Після цього злийте воду, а вироби викладіть в сковороду з сосисками і цибулею. При бажанні додайте улюблені спеції. Перемішайте і готуйте на середньому вогні близько 2-3 хвилин.
4. Жаростійку форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла і помістіть туди вміст сковороди. Розрівняйте з допомогою ложки, рівномірно розподіляючи майбутню запіканку по всій площі посуду.
5. На великій тертці натріть твердий сир. Посипте їм макарони з сосисками. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки і розкладіть по плоским тарілках. Подавайте з улюбленим соусом або зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Соковиті макарони з сосисками і сиром в духовці
Всі знають, що сучасні діти обожнюють сосиски. Тому, якщо хочете нагодувати свого непосиду обідом, який йому точно сподобається, приготуйте макаронну запіканку з сосисками. Її із задоволенням з’їдять на обід і дорослі. А приготувати таку запіканку можна менше, ніж за годину.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 40 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Макарони – 150 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир – 80 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для приготування запіканки потрібні відварні макарони. Якщо вони у вас залишилися з минулого трапези – беріть їх. Якщо ні, наберіть в каструлю холодну воду і поставте на вогонь. Коли вона закипить, посоліть і додайте трохи рослинного масла. Важливо робити це саме зараз для того, щоб зварені вироби не злиплися. Надішліть макарони в каструлю і варіть вказане на упаковці час. Процідіть через друшляк і перекладіть в миску. Сосиски наріжте невеликими шматочками.
2. В іншу невелику посуд розбийте куряче яйце і додайте майонез. Посоліть і поперчіть. Збийте інгредієнти віночком або міксером до невеликої пінки. Влийте суміш у миску з макаронами і сосисками. Перемішайте.
3. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Перекладіть в неї вміст миски. Розрівняйте з допомогою ложки.
4. Натріть на крупній тертці твердий сир. Можна брати звичайний, а можна той, який добре тягнеться при запіканні, наприклад, сулугуні. Це на ваш смак. Посипте макарони з сосисками сиром.
5. Заздалегідь розігрійте духовку до 190 градусів. Відправте блюдо запікати приблизно на 30 хвилин. Готову запіканку розріжте на шматочки і розкладіть по плоским тарілках. Подавайте гарячою.
Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів з сосисками, сиром і яйцем
Якщо на приготування обіду часу або сил зовсім немає, приготуйте його з того, що є під рукою. Макарони з сосисками – це швидке, але смачне і ситне блюдо, знайоме кожному. А якщо у вас знайдеться шматочок твердого сиру, зробіть звичайний рецепт і перетворіть буденна страва в запіканку.
Час приготування – 20 хвилин
Час готування – 35 хвилин
Порції – 2-3
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Сосиски – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чилі – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сир – 150 гр.
Процес приготування:
1. Макарони з твердих сортів пшениці відваріть в злегка підсоленій воді до готовності. Вироби саме такого виду не розваряться. А щоб макарони тримали форму і не злипалися, влийте в каструлю з киплячою водою трохи рослинного масла. Варіть вказане на упаковці час. З допомогою друшляка злийте воду з готових макаронів. Промивати не потрібно. Перекладіть їх у велику миску.
2. Очистіть від лушпиння цибулину і промийте її під проточною водою. Наріжте овоч дрібними кубиками. Сковороду, змащену рослинним маслом, розігрійте і відправте в неї смажитися нарубану цибулю. Пасеруйте 3-4 хвилини до рум’яного кольору.
3. Сосиски наріжте невеликими кружечками. Сорт м’ясних виробів великої ролі не грає, беріть ті, що вам подобаються. Додайте їх в сковороду з цибулею і додайте спеції: перець чилі і паприку. Обсмажте з обох боків до появи рум’яної скоринки.
4. У глибоку тарілку розбийте курячі яйця, додайте сметану, орегано і сіль. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Найзручніше це робити віночком.
5. Коли сосиски підсмажаться і стануть рум’яними, помістіть вміст сковороди в миску з макаронами і перемішайте. Форму для запікання заповніть сумішшю і полийте яєчним соусом.
6. Твердий сир натріть на крупній тертці. Посипте їм майбутню запіканку.
7. Заздалегідь розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте туди посуд з макаронами і сосисками і запікайте протягом 20 хвилин. Подавайте до столу гарячою, прикрасивши подрібненою свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт макаронів з сосисками в мультиварці
Страви простіше, ніж макарони з сосисками, придумати важко. Але навіть таку елементарну і буденну їжу можна приготувати незвично і смачно. Один з варіантів – рецепт приготування в мультиварці. Вийде не тільки смачно, але ще й швидко. Однак такий обід не можна назвати дієтичним.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 45 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Сосиски – 150 гр.
- Вода питна – 500 мл
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Сосиски очистіть від плівки, наріжте на невеликі, але не зовсім тонкі кружечки. Складіть їх у чашу мультиварки, змащену рослинним маслом. Виберіть режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажте сосиски протягом 10 хвилин при відкритій кришці. Часом перемішуючи дерев’яною лопаткою. Через 7 хвилин від початку готування додайте до сосисок томатну пасту або класичний кетчуп. Посоліть, поперчіть і можете додати спеції за вашим смаком, наприклад, паприку. Готуйте залишився.
2. До обсмажених м’ясних виробів висипте сирі макарони. Те, що вироби не потрібно попередньо відварювати – один із секретів страви. Сирі макарони насичують олія і сік від сосисок. До того ж, немає ризику, що вироби розваряться або злипнуться. Вибирати форму пасти можете на свій смак. Краще всього підійдуть ріжки, черепашки або спіралі, а ось спагеті або фетучіні є не дуже зручно.
3. Перемішайте інгредієнти. Влийте в каструлю чисту питну воду. Вона повинна повністю покривати макарони, але не більше, ніж на 1 см вище їх, інакше вийде каша. Гарненько перемішайте. Закрийте апарат і готуйте в режимі «Плов» або «Варка» протягом 15-20 хвилин. Врахуйте, що час приготування виробів різної форми розрізняється.
4. Коли пройде виставлене на таймері час, мультиварка подасть звуковий сигнал. Не відкривайте кришку агрегату відразу. Залиште страву настоятися 5 хвилин.
5. Відкрийте кришку мультиварки і ретельно перемішайте вміст. Подавайте до столу відразу ж, поки гаряче блюдо. Приготуйте до макаронів з сосисками салат зі свіжих овочів зі сметаною.
Приємного апетиту!
Як запекти макарони з сосисками і помідорами в духовці?
Щоб урізноманітнити нудний блюдо, яке готують в разі, коли на інше немає ні часу, ні сил, додайте цікаві і незвичайні для нього інгредієнти. Наприклад, томати. Приготуйте разом з макаронами і сосисками в духовці, і ви отримаєте чудову запіканку, в яку закохається вся сім’я.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 45 хвилин
Порції – 3
Склад:
- Макарони – 400 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Молоко – 250 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Томат – 2 шт.
Процес приготування:
1. У невелику миску розбийте яйця і збийте їх з допомогою віночка до невеликої пінки. Додайте молоко, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте.
2. У каструлі закип’ятіть воду, підсолити її. Відправте туди варитися макарони з твердих сортів пшениці. Вироби можуть бути будь-якої форми: мушлі, ріжки або спіральки. Варіть їх до готовності протягом часу, зазначеного на упаковці. Воно залежить від виду макаронів, але зазвичай не перевищує 10 хвилин. Відкиньте їх на друшляк і дайте стекти воді. Приготовані макарони перекладіть у велику миску. На великій тертці натріть твердий сир. Висипте його в макаронні вироби і перемішайте. Залийте вміст миски яєчно-молочною сумішшю і перемішайте ще раз.
3. Вимийте помідори під проточною водою. Один помідор наріжте великими кубиками, а другий поріжте напівкруглими шматочками. На дно жароміцної форми для запікання викладіть подрібнений кубиками овоч.
4. На них викладіть підготовлені макарони і рівномірно розподіліть їх ложкою по всій площі посуду.
5. Очистіть сосиски від плівки, наріжте кружальцями. Поверх майбутньої запіканки додайте подрібнені м’ясні вироби і скибочки помідора. Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте запіканку протягом 30 хвилин. Подавайте обід відразу ж, поки гарячий. Прикрасьте свіжою зеленню.
Приємного апетиту!