Малосольна скумбрія — це жирна та дуже смачна риба, яку можна подавати, як до сімейного вечері, в якості основного блюда, доповнивши гарніром, так і до святкового столу, прикрасивши зеленню і запропонувавши гостям, як закуску. В залежності від ваших уподобань, засолити рибку можна по-різному, наприклад, цілком або ж розрізаємо на порційні шматочки. Але який з варіантів ви б не вибрали, смачно в будь-якому разі!
Малосольна скумбрія шматочками в розсолі
Малосольна скумбрія шматочками в розсолі – це бюджетна, але в той же час святкова закуска, яка запросто прикрасить стіл, накритий з будь-якого приводу. І якщо ви думаєте, що рибу треба готувати за кілька діб до торжества, то ви помиляєтеся, бо невеликих шматочках достатньо двох годин!
Інгредієнти на
7 порц.
- Скумбрія 700 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Гвоздика-3 бутона
- Перець духм’яний горошком 6 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Коріандр 1 ч. л.
- Вода 500 мл
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Процес приготування:
- Готування починаємо з розсолу: у сотейник відправляємо горошини перцю, гвоздіку, коріандр, лавр, а також сіль та цукровий пісок – заливаємо водою.
- Доводимо маринад до кипіння і тримаємо на вогні ще 2-3 хвилини, після даємо охолонути до кімнатної температури.
- В цей час займемося рибою: якщо у вас заморожена тушка, то попередньо розморожуємо її на нижній полиці холодильної камери
- Відрізаємо у скумбрії голову і хвіст, видаляємо нутрощі і чорні плівки – ретельно промиваємо та нарізаємо порційними шматками.
- Викладаємо рибу на тарілку з високими бортиками.
- Додаємо півкільця очищеного лука.
- Заливаємо компоненти підготовленим розсолом.
- Підливаємо необхідну кількість рослинного масла.
- Доповнюємо оцтом.
- Складові гарненько перемішуємо і закрийте ємність кришкою або затягуємо плівкою – прибираємо в холодильник на 2 години.
- Просочені шматочки виймаємо з розсолу, красиво розкладаємо на сервірувальне блюдо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Швидка малосольна скумбрія за 2 години
Швидка малосольна скумбрія за 2 години – це простий перевірений рецепт приготування в міру жирної і дуже смачної риби, перед якою ніхто не зможе встояти. Для балансу смаку рекомендуємо вас використовувати ароматну гвоздику, запашний перець і трохи цукру.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Скумбрія – 600-700 гр.
- Вода – 25 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- лаврове листя – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 10 шт.
- Гвоздика – 10 бутонів.
- Насіння гірчиці – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування розморожуємо рибу. Після, тушку потрошимо, відрізаємо хвіст і голову, промиваємо під струменем води.
Крок 2. Ріжемо скумбрію на товсті шматочки і викладаємо в глибоку контейнер.
Крок 3. Посипаємо основний компонент сіллю, цукром і спеціями – перемішуємо.
Крок 4. Вливаємо трохи прохолодної води і рослинне масло – знову заважаємо для рівномірного розподілу.
Крок 5. Закрити ємність кришкою і залишаємо для просочення на 2 години при кімнатній температурі, періодично перевертаючи шматочки.
Крок 6. Після закінчення часу, закуска повністю готова до дегустації. Приємного апетиту!
Скумбрія сухого посолу без розсолу
Скумбрія сухого посолу без розсолу – це смачне і ароматне страва, яку можна подати, як до сімейного вечері, доповнивши відварною картоплею і овочами, або ж запропонувати гостям, сервировав рибку, як закуску і, прикрасивши листочками свіжої зелені.
Час готування – 48 год
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Скумбрія – 400 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
- Лист лавра – 1 шт.
- Насіння гірчиці – 1 ч. л.
- Коріандр в зернах – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо суху суміш для засолу: в піалі об’єднуємо розламані лаврушку, насіння гірчиці, подрібнені зерна коріандру, сіль і трохи цукрового піску.
Крок 2. Робочу поверхню устеляємо харчовою плівкою і викладаємо потрошенную і промиту тушку, старанно обтираем посолочной сумішшю всередині і зовні.
Крок 3. Обертаємо заготовку у кілька шарів плівки і переміщаємо в холодильну камеру на 48 годин, іноді повертаючи з боку на бік.
Крок 4. Просочену сіллю і спеціями скумбрію «звільняємо» від упаковки і обдаємо прохолодною водою.
Крок 5. Тушку нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу, доповнивши відварною картоплею. Приємного апетиту!
Малосольна скумбрія цілком в розсолі
Малосольна скумбрія цілком в розсолі, звичайно, готується не за 2 години як, наприклад, невеликі шматочки, проте, і за смаком вона відрізняється. Смак такий рибки приємно здивує вас своєю насиченістю, тому як за дві доби, тушка повністю просочується перцем і лавровим листом.
Час готування – 48 год. 20 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Скумбрія заморожена – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 10-15 шт.
- Вода – 600 мл
- Лист лавра – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо необхідний набір продуктів.
Крок 2. Злегка розморожену тушку розрізаємо вздовж черевця і прибираємо нутрощі і плівки, ретельно промиваємо під струменем води і залишаємо для подальшої розморожування.
Крок 3. Для маринаду в каструлі доводимо 600 мілілітрів води до кипіння, розчиняємо сіль та цукровий пісок, додаємо лавровий лист і горошини перцю.
Крок 4. В охолоджений розсіл поміщаємо рибу спинкою вниз і залишаємо на кілька годин при кімнатній температурі, потім прибираємо на полицю холодильника на 1,5-2 доби.
Крок 5. Через зазначений час розсіл придбав інший колір – це нормально, перевертаємо тушку спинкою догори і чекаємо ще близько двох годин.
Крок 6. Рибку сервіруємо по своєму смаку і негайно подаємо до столу. Приємного апетиту!
Малосольна скумбрія з цибулею
Малосольна скумбрія з цибулею – це класичне поєднання компонентів, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! Риба і цибулю – це всіма улюблене блюдо, яке ідеально доповнює будь-які страви з картоплі, будь-то пюре або просто варені бульби з вершковим маслом і кропом.
Час готування – 38 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Цибуля – 1 шт.
- Скумбрія – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
- Олія соняшникова – 40 мл
- Вода – 250 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Оцет 9% – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Рибку очищаємо і видаляємо нутрощі, голову і хвіст. Обполіскуємо водою і нарізаємо порційними шматочками, кладемо в глибоку ємність.
Крок 2. В окремому посуді змішуємо воду з цукровим піском і сіллю.
Крок 3. Слідом в маринад підливаємо рослинне масло і оцет – заважаємо.
Крок 4. Цибулину очищаємо і ріжемо півкільцями або кільцями, кладемо поверх риби. Також доповнюємо основні інгредієнти перцю горошком і лавром.
Крок 5. Вливаємо підготовлений розсіл.
Крок 6. Прибираємо заготовку в холодильну камеру на 24-48 годин.
Крок 7. Готову закуску сервіруємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Як засолити свіжоморожену скумбрію?
Як засолити свіжоморожену скумбрію? Відповідь на це питання ви з легкістю знайдете в даному рецепті і, спробувавши лише раз приготувати таку рибку в домашніх умовах, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, тому як її смакові характеристики не йдуть ні в яке порівняння.
Час готування – 2-3 доби.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Суміш перців мелена – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
- Лист лавра – 3 шт.
- Чай чорний – 2 ч. л.
- цибульна Лушпиння – 1 жменя.
- Кріп – за смаком.
- Кмин – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з розсолу: у сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо спеції, сіль, цукор, цибульне лушпиння і чай. Проварюємо пару хвилин і прибираємо з конфорки, остуджуємо.
Крок 2. Не гаючи часу, розморожуємо рибку і відрізаємо голову. Робимо надріз по черевцю і видаляємо потрухи разом з плівками і вкрапленнями крові – промиваємо водою.
Крок 3. Викладаємо тушки в контейнер відповідного розміру і заливаємо розсолом. Маринад попередньо проціджуємо.
Крок 4. Закрийте ємність кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо на столі, приблизно на три години. Далі переміщуємо скумбрію в холодильник на 2-3 доби – залежно від ваших смакових уподобань.
Крок 5. Малосольну рибку виймаємо з маринаду і витираємо паперовими серветками. Закуску готуємо та подаємо до столу на радість родині. Готуйте і отримуйте задоволення!
Малосольна скумбрія в цибулинні
Малосольна скумбрія в цибулинні, приготована в пряному маринаді з додаванням чорного чаю – це вишукана страва, яке запросто різноманітить ваш звичний раціон і приємно здивує ваших домочадців. Якщо ви любите рибу і все, що з нею пов’язано, то цей рецепт безумовно для вас!
Час готування – 3 доби.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Скумбрія – 1 кг
- цибульна Лушпиння – 2 жмені.
- Чай чорний – 2 ст. л.
- Лист лавра – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Коріандр – 10 зерен.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочий стіл всі необхідні компоненти. Використовувати можна, як свіжу рибу, так і попередньо розморожену.
Крок 2. Розбираємо тушку: відрізаємо плавники, хвіст і голову. Також ретельно выскабливаем вміст черевної смужки. Промиваємо рибу і насухо витираємо паперовими серветками.
Крок 3. У сотейник висипаємо лушпиння і заливаємо її водою, кип’ятити протягом 10 хвилин, а потім даємо настоятися під кришкою ще 5 хвилин. Після, відвар проціджуємо.
Крок 4. Заварюємо Чай 50 мл окропу і через 15 хвилин, також проціджуємо.
Крок 5. З’єднуємо дві рідини і ставимо на плиту, доповнюємо сіллю і цукром, спеціями. Доводимо до кипіння і даємо час охолонути до кімнатної температури.
Крок 6. Скумбрію поміщаємо в глибоку посуд відповідного розміру і заливаємо маринадом. Зверху встановлюємо гніт і прибираємо на три доби в холодильну камеру.
Крок 7. Після закінчення часу дістаємо рибу і обсушуємо паперовими рушниками. Для красивого блиску, тушку можна змастити тонким шаром рослинного масла без запаху.
Крок 8. Скумбрію нарізаємо, прикрашаємо рубаною зеленню і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Солена скумбрія в чайному розсолі
Солена скумбрія в чайному розсолі – це неймовірно апетитне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Здавалося б, як можуть поєднуватися між собою риба і чай? Проте ці компоненти чудово дружать, і такий маринад насичує скумбрію не тільки кольором, але і вишуканим смаком.
Час готування – 76 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 3-6.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт.
- чайна Заварка – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 4,5-5,5 ст. л.
- Вода – 1,4 л.
Процес приготування:
Крок 1. В скляній ємності з високими бортиками змішуємо цукор, заварку і сіль.
Крок 2. Заливаємо суху суміш окропом і прикриваємо кришкою, залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.
Крок 3. Займемося рибою: позбавляємося від голови, плавників і хвоста, ретельно вичищаємо черевце і старанно промиваємо всередині і зовні. Обсушуємо.
Крок 4. Перекладаємо тушки в глибоку миску і заливаємо розсолом, встановлюємо легкий гніт і переміщаємо на полицю холодильник. Трьох діб для засолу буде достатньо.
Крок 5. Через три дні витягуємо страва з рідини і витираємо серветками. Щоб позбавитися від зайвої вологи, підвішуємо на 60 хвилин за задню частину.
Крок 6. Закуску сервіруємо по своєму смаку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Малосольна скумбрія з гірчицею
Малосольна скумбрія з гірчицею – це пряна страва, яка подарує вам справжнє смакове насолоду. І якщо вам раптом захотілося покуштувати жирної риби зі смаженою картоплею, то це блюдо може опинитися на вашому столі всього лише через 10 годин. Виходячи з вищесказаного, готуємо продукти і приступаємо!
Час готування – 10 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1-2.
Склад:
- Скумбрія – 400 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Гірчиця французька – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Перець білий мелений – ½ ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Оцет – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожену тушку обробляємо, нарізаємо шматочками і старанно промиваємо під струменем води. Далі стейки промаківающімі паперовими серветками, натираємо сіллю, даємо просочитися протягом 4 годин. Після заливаємо оцтом рибу повністю і залишаємо ще на 4 години.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями середньої товщини.
Крок 3. З просоченої добавками скумбрії зливаємо оцет, промиваємо водою і укладаємо в банку шарами разом з цибулевої нарізкою.
Крок 4. Також в ємність відправляємо приправи і рослинне масло. Баночку закриваємо, струшуємо і ставимо в холод на 120 хвилин.
Крок 5. Через дві години дегустуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Малосольна скумбрія з рослинним маслом
Малосольна скумбрія з рослинним маслом, оцтом і ріпчастою цибулею – це дуже смачна риба, яка припаде до смаку навіть тим, хто без особливої любові відноситься до морепродуктів. Скумбрія, приготовлена таким способом, володіє прекрасними смаковими характеристиками. Спробуйте!
Час готування – 24 год.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Скумбрія велика – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Лавр – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Зерна коріандру – ¼ ч. л.
- Коріандр мелений – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом позбавляємося у риби від хвоста, голови і плавців, а також нутрощів. Гарненько промиваємо всередині і зовні.
Крок 2. Розрізаємо тушку на шматки товщиною близько півтора сантиметрів і в один шар викладаємо в глибоку ємність. Паралельно очищаємо зубки часнику і цибулину.
Крок 3. Цибулю нарізаємо півкільцями, а часник пластинами – переміщуємо овочі до риби.
Крок 4. В піалі перемішуємо рослинне масло з оцтом, сіллю, коріандром і цукром. Перемішуємо компоненти до повного розчинення і розбавляємо водою.
Крок 5. Маринадом заливаємо рибку, додаємо лавр, горошини перцю і насіння коріандру.
Крок 6. Зверху заготовки встановлюємо вантаж і на добу ставимо в холодильник. Готуйте і отримуйте задоволення!