Малосольна скумбрія – 10 дуже смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Скумбрія сухого посолу без розсолу

Скумбрія сухого посолу без розсолу – це смачне і ароматне страва, яку можна подати, як до сімейного вечері, доповнивши відварною картоплею і овочами, або ж запропонувати гостям, сервировав рибку, як закуску і, прикрасивши листочками свіжої зелені.

Час готування – 48 год

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Скумбрія – 400 гр.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Коріандр в зернах – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо суху суміш для засолу: в піалі об’єднуємо розламані лаврушку, насіння гірчиці, подрібнені зерна коріандру, сіль і трохи цукрового піску.

Крок 2. Робочу поверхню устеляємо харчовою плівкою і викладаємо потрошенную і промиту тушку, старанно обтираем посолочной сумішшю всередині і зовні.

Крок 3. Обертаємо заготовку у кілька шарів плівки і переміщаємо в холодильну камеру на 48 годин, іноді повертаючи з боку на бік.

Крок 4. Просочену сіллю і спеціями скумбрію «звільняємо» від упаковки і обдаємо прохолодною водою.

Крок 5. Тушку нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу, доповнивши відварною картоплею. Приємного апетиту!