Скумбрія сухого посолу без розсолу
Скумбрія сухого посолу без розсолу – це смачне і ароматне страва, яку можна подати, як до сімейного вечері, доповнивши відварною картоплею і овочами, або ж запропонувати гостям, сервировав рибку, як закуску і, прикрасивши листочками свіжої зелені.
Час готування – 48 год
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Скумбрія – 400 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
- Лист лавра – 1 шт.
- Насіння гірчиці – 1 ч. л.
- Коріандр в зернах – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо суху суміш для засолу: в піалі об’єднуємо розламані лаврушку, насіння гірчиці, подрібнені зерна коріандру, сіль і трохи цукрового піску.
Крок 2. Робочу поверхню устеляємо харчовою плівкою і викладаємо потрошенную і промиту тушку, старанно обтираем посолочной сумішшю всередині і зовні.
Крок 3. Обертаємо заготовку у кілька шарів плівки і переміщаємо в холодильну камеру на 48 годин, іноді повертаючи з боку на бік.
Крок 4. Просочену сіллю і спеціями скумбрію «звільняємо» від упаковки і обдаємо прохолодною водою.
Крок 5. Тушку нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу, доповнивши відварною картоплею. Приємного апетиту!