Класичний манник — це страва, яка готується на основі манної крупи і кисло-молочних продуктів. Це найдешевший вид випічки, яку можна швидко приготувати до приходу гостей по кожному з 10 рецептів, які підібрані в цій статті.
Класичний рецепт лепешняку на кефірі в духовці
Випічка – не така складна задача, як це може здатися на перший погляд. Манна крупа в сполученні з кисло-молочними продуктами чудово замінює пшеничне борошно у випічці. Виходять такі пироги смачними і пишними.
Інгредієнти на
6 порц.
- Манна крупа 2 склянки
- Кефір 1.5 склянки
- Масло вершкове 20 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль за смаком
- Яйце куряче 2 шт.
- Розпушувач 20 гр.
Процес приготування:
- Щоб приготувати манник за класичним рецептом влийте в миску кефір кімнатної температури і додайте до нього манну крупу. Перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка набухла.
- В окремій ємності збийте яйця з цукром до утворення пишної маси. Збиту яєчну масу додайте до кефіру і манки, перемішайте.
- Додайте в тісто розпушувач і сіль, перемішайте і залиште тісто ще на 15 хвилин настоятися. В цей час підготуйте форму для випічки, змастіть її вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. У форму викладіть тісто і розрівняти його.
- Випікайте манник в духовці 40 хвилин. Готовий пиріг злегка остудіть, викладіть на блюдо і збирайте сім’ю за чаєм.

Приємного апетиту!