Розсипчастий манник, приготований без додавання борошна
Швидкий рецепт лепешняку з відмінним смачним результатом. Його можна приготувати вранці на сніданок або приємно провести вечір за чаєм з пишним пирогом в приємній компанії.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Крупа манна – 200 гр.
- Кефір – 500 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло – для змазування форми.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Манку змішайте з кефіром кімнатної температури і залиште на півгодини, за цей час крупа набубнявіє.
2. В набряклу манку додайте цукор, сіль і розпушувач, добре перемішайте.
3. Яйця збийте вінчиком до однорідної маси в окремому посуді. Додайте яєчну масу в тісто і перемішайте.
4. Лимон вимити гарячою водою, цедру натріть на дрібну тертку і видавіть з нього сік. Додайте цедру і лимонний сік в тісто, перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї тісто. Запікайте манник в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть пиріг у формі, подавайте на стіл з варенням, сметаною або згущеним молоком.
Приємного апетиту!