Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Розсипчастий манник, приготований без додавання борошна

Швидкий рецепт лепешняку з відмінним смачним результатом. Його можна приготувати вранці на сніданок або приємно провести вечір за чаєм з пишним пирогом в приємній компанії.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Крупа манна – 200 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло – для змазування форми.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Манку змішайте з кефіром кімнатної температури і залиште на півгодини, за цей час крупа набубнявіє.

2. В набряклу манку додайте цукор, сіль і розпушувач, добре перемішайте.

3. Яйця збийте вінчиком до однорідної маси в окремому посуді. Додайте яєчну масу в тісто і перемішайте.

4. Лимон вимити гарячою водою, цедру натріть на дрібну тертку і видавіть з нього сік. Додайте цедру і лимонний сік в тісто, перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї тісто. Запікайте манник в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть пиріг у формі, подавайте на стіл з варенням, сметаною або згущеним молоком.

Приємного апетиту!